Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pivoňky - Paeonia

Pivoňky - Paeonia 13. bře 2017 20:17 #317038

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
moji zlatí, můžu prosím mít dotaz?.....zvažuju pořídit itoh hillary, v lukonu mám nějakou reklamaci, přemýšlím, že bych ji vzala od lukon bulbs za reklamaci....bohužel ti dacani zasílají pouze sazenice nekontejnerované. Nemám taky připravené místo...musla by nejdříve do květináče a během léta(spíš bude vhodnější na podzim) ji nasadit na konečné místo. Dotaz zní myslíte, že rostlinka zvládne květináč a pak přesazení?...nebo radši neriskovat?
děkuji moc
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Pivoňky - Paeonia 13. bře 2017 21:45 #317039

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Nejsem na itohy odborník ale myslím si, pokud je něco mezi dřevitou a bylinou, tak by měla. Sama radši dávám malé pivoňky třeba na dva roky do květináče, aby je někdo někde nepřišlápl. Jednu malou dřevitou mi zlikvidovala labradorka. Já bych dokonce květináč preferovala. A sázela ji ne tenhle podzim ale příští. Samozřejmě podle toho, co přijde za materiál.
Mám tu stejnou objednanou ze Spomyšle. Tak jsem zvědavá.
Poslední úprava: 13. bře 2017 21:55 od Regina.
Následující uživatel poděkoval: rok.zaruka

Pivoňky - Paeonia 14. bře 2017 07:22 #317043

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
Regino děkuju:-)...tos mě potešila, jdu tedy do ní:-)
Spomyšl?...ten mě loni zklamal, objednávala sem trvalky a kapradiny(od nich poprvé) vše mělo být skladem. Po měsíci od objednání sem je začala kontaktovat,kde jsou rostlinky, prý je skladem nemají a čekají na dodavatele. Po 3 měsících od objednávky jsem to vzdala :-(. Koukala sem u Flosů ji mají taky,kontejnerovanou za stejnou cenu jako Spomyšl, s těma mám lepší zkušenost, několik objednávek v pohodě vykrytých, jedna záměna tedy (resp objednaný rozrazil klasnatý,pak koukám to se nějak táhne nahoru a vylezla z toho stejně barevná ale kumule:-D,ale rozrazilek byl v květníku maličký utlačený taky)

Regino zkusíme pak cvaknout co komu dojde? za tu rozdílnou cenu,bude fajn to porovnat:-)
Následující uživatel poděkoval: Regina

Pivoňky - Paeonia 14. bře 2017 08:43 #317044

• Regina
  • Platinum Boarder
Samozřejmě porovnáme. Jsem fakt zvědavá, jestli to vůbec dojde, jak píšeš.A co dojde. Objednávku potvrdili. Já šla do kontejnerované proto, že jsem si myslela, že nepřijde prťavý kořínek. To už se mi taky stalo. Tuším Primavere pivoňka to byla. Tu kdybych nedala do květináče, tak snad ani nebyla. Abych pravdu řekla, nebyla bych ráda, kdyby nedošla ale na druhou stranu jsem to nějak rozjela v rámci syslení materiálu na předělání dlouhého záhonu a naobjednala růže asi ze tří stran, tak abych to vůbec zpracovala. Na papíře to vypadá jako pár řádek. Ale pak ta realita. :lol:

Pivoňky - Paeonia 14. bře 2017 10:40 #317045

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
no toho se trošku bojím co příjde z Lukonu...uvidíme:-)
no tak občas sem na tom podobně,dicky si říkám ještě toto a ještě toto....pak to příjde kouknu na se na záhon (u počítače nafouklý do velkých rozměrů) a říkám si kam s tím:-D...naštěstí to chvilku trvá než se to rozroste a jestli na tvém místě prostor je...přeci jen to sázení je krásná práce:-)

Pivoňky - Paeonia 14. bře 2017 14:40 #317046

• Regina
  • Platinum Boarder
Já s Lukonem, co se týče pivoněk, neudělala nejlepší zkušenost. Nakonec ty píšeš zase obráceně. Okoukla jsem ceny. Zrovna u téhle je rozdíl dost veliký, zajímavé, u jiných to není tolik. Tak uvidíme. V každém případě schovat dodací list. Pořídit fotodokumentaci. Že bude materiál životný, ještě stále neznamená, že to bude to, co chceme. Jsem na tyhle věci bordelář. Ale tady to není málo peněz. Pivoňky jsou skoro vždycky sázka do loterie. Zase je pak větší radost, když se povede.
A ještě jsi mě přiměla k jedné věci, potvrzená objednávka je z 24.1. Bylo sice dlouho zima. Ale mohla bych jim zavolat.
Poslední úprava: 14. bře 2017 14:50 od Regina.

Pivoňky - Paeonia 14. bře 2017 17:58 #317049

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
:-D no snad budeš mít větší štěstí,možná budou teprve zasílat

no já zas uvažuju, že u Lukonu přeci jen prokšeftuju reklamaci za něco jiného a tu pivoňku vezmu radši dražší kontejnerovanou, né všude se vyplatí šetřit:-)...bohužel jsem za těch pár dní hledání itohu beznadějně zamilovaná :whistle:

Pivoňky - Paeonia 14. bře 2017 19:30 #317052

• Regina
  • Platinum Boarder
Volala jsem, paní mi pravila, že by měly být začátkem dubna. Ujišťovala mě, že určitě budou. Ujišťovat může, stejně si na nich nic nevezmu, pokud nebudou. Ponechám osudu a pokud nevyjde, příští rok zkusím jinde. Nebo případně ještě koncem dubna.
Těžko radit ale mám pocit, že už někdo psal, že co se týče pivoněk neudělal dobrou zkušenost. Já měla od Lukonu Primavere, nakonec povyrostla trochu.A asi ještě dvě.Tam už vůbec nevím, jak to vlastně dopadlo. Než kvetly, nějak jsem zapomněla, co jsem objednala, zasadila jsem mezi ostatní. Je to už dost dlouho. Dřevité od nich někdy vídám třeba v Lysé nad Labem. Pravděpodobně, co neprodají, zasadí a zkusí na výstavách. Za peníz, co za ně požadují, žádná Amerika.V květu, jestli sedí aspoň popiska, jsem neviděla. Ale třeba by líp poradila Alenak, jezdí tam k nim pro lilie.

Pivoňky - Paeonia 14. bře 2017 20:09 #317055

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Regino, pouze v Lukonu kupuji lilie, jinak nic, trvalky dříve slabota, teď nevím, kupovala jsem jednou čemeřici a hostu,odešlo oboje - slabé, takže pouze lilie. Když jsem dříve jezdila do Lysé n. L. tak tam prodávali, vždy mě to přišlo jako přebrané zbytky, když jsem vzala lilii, většinou záměna - je fakt, že to tam lidi přehazovali.Proto si jezdím pro lilie osobně. Dotaz byl - pivoňky, nemám zkušenosti s Lukonem, ani nikdo v mém okolí, bohužel.
Ale Lysá n.L. šla v posledních letech hodně dolů, není to jen můj názor, asi 3 roky jsem tam nebyla. To se raději dojedu podívat do Montana,zastavím se v Parkonu - skoro vždy něco přivezu ;). V Montanu pivoňky měly, v kontejnerech na podzim, ale nevím ceny ani odrůdy. Na dobírku neposílají.

Pivoňky - Paeonia 14. bře 2017 20:39 #317057

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Pivoňky do nádob od Jošta - Kyjev a Moskva - jsou k dostání i na prodejně zahradnictví Brabec Modřice.
Moderátoři: Eva L., Květa