ad Claire de Lune - on je to hybrid mezi mlokosewitschii a lactiflorou. Po ml. si nese časné kvetení a barvu. Květ není čistě bílý, ale je v něm nádech žluté. Výsledek je jemná vanilka ( dle stáří květu ), dojem jemného průsvitného porcelánu. Tím, jak je časný, vyhne se botrytis, dešti..
Květy jsou poměrně velké, bohatá násada. Velmi ceněný kultivar, viděla jsem jej kvést, dojem byl ohromující. Já ji kdysi kupovala, byla to záměna, od té doby jsem se k nákupu opětovně nedostala. ( Iviku, jak jsi psala o záměnách, u této bych podezření na nepravost cv. měla. Bývá v nákupu dražší než obdobné cv. lactiflor, viděla jsem ji prodávat v ČR - tuším LB - a cena mi připadala podezřele nízká. Ono pokud ji člověk nemá nakoukanou, velmi snadno "dojde" k záměně za podobné, běžnější, cv. - Jan van Leeuwen či Krinkled White. Neříkám, že je to tvůj případ... ) Já třeba mám zaměněný Krinkled White právě za Jana van Leeuwena. Kdybych neměla možnost vizuálního ověření správnosti cv., nikdy bych na to nepřišla...