Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pivoňky - Paeonia

Pivoňky - Paeonia 01. kvě 2018 17:43 #322442

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Bylinná a 1. kvetení dřevité
WP_20180429_15_12_49_Pro.jpg

WP_20180428_13_50_03_Pro.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, chrast, Kika, Lukáš, Jikra, alenak, alcearosa, luci, rok.zaruka

Pivoňky - Paeonia 14. kvě 2018 10:44 #322632

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Na prvni fotce asi nejhezci okamzik kveteni Kinkaku. Vcera uz zacala odkvetat (f.c.2)

IMG_1211.jpg

IMG_1218.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, chrast, Lukáš, Jikra, alenak, Gabča, babkaela, alcearosa, luci a tento uživatel má 2 dalších poděkování

Pivoňky - Paeonia 14. kvě 2018 11:36 #322633

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
WP_20180512_19_08_10_Pro.jpg

Mně kvetou asi týden, tedy ty co už kvetly, jsou to prázdné a poloprázdné
Coral Sunset
Poslední úprava: 14. kvě 2018 11:37 od ivik.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, chrast, Lukáš, Baránková, Láďa, Jikra, alenak, babkaela, alcearosa a tento uživatel má 3 dalších poděkování

Pivoňky - Paeonia 15. čen 2018 22:56 #323018

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Vracím se ještě (opožděně) k pivońkám. Letos jsem byl nadšený z Itohu Bartzella. Dvojnásobně dlouhé kvetení než u bylinných, květy velké, krásné. Listy dekorativní i po odkvětu. Koupil jsem další Itoh Cora Louise ale zatím nekvetl. Myslím, že někdo z Vás psal, že kupoval Hillary. Můžete uvést zkušenosti (i s jiným Itoh hybridem) a event. přidat foto? Díky.
Bartzella

IMG_1174.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Kaja, Lukáš, ivik, Jikra, alenak, babkaela, Viki

Pivoňky - Paeonia 24. dub 2019 10:07 #325078

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN2018_2019-04-24.jpg

první letošní dřevitá :up
další jsou nachystané každým dnem -

DSCN2043_2019-04-25.jpg

přidám foto rozvité -
Poslední úprava: 25. dub 2019 10:33 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Lukáš, Láďa, Jikra, Ajka, alenak, babkaela, alcearosa, bradhal, Regina a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Pivoňky - Paeonia 24. dub 2019 21:46 #325090

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Láďa napsal:
Vracím se ještě (opožděně) k pivońkám. Letos jsem byl nadšený z Itohu Bartzella. Dvojnásobně dlouhé kvetení než u bylinných, květy velké, krásné. Listy dekorativní i po odkvětu. Koupil jsem další Itoh Cora Louise ale zatím nekvetl. Myslím, že někdo z Vás psal, že kupoval Hillary. Můžete uvést zkušenosti (i s jiným Itoh hybridem) a event. přidat foto? Díky.
Bartzella

Láďo, až teď jsem objevila. Já jsem si ji objednávala ze Spomyšle jako dárek, že jsem se dožila důchodového věku. :laugh: Pak ještě Garden Treasure. Obojí byly dost malé rostliny.Nekvetla ani jedna. A zrovna Hillary se mi stále nějak nelíbí. Nevím důvod. Ale obráží později, už vloni jsme myslela, že snad ani nevyleze. A i letos je menší.A obráží tak nějak nepravidelně nebo jak to říct. Jestli z ní něco bude, foto dodám. Bartzella se povedla. Nádhera.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Láďa, Ajka

Pivoňky - Paeonia 26. dub 2019 19:00 #325097

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN2067_2019-04-26.jpg

DSCN2054_2019-04-26.jpg

DSCN2062_2019-04-26.jpg

dnes další dřevité pivoňky názvy bohužel nevím - štítky mi odnesl vítr -
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, Lukáš, Láďa, Jikra, alenak, Gabča, babkaela, alcearosa, bradhal a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Pivoňky - Paeonia 26. dub 2019 21:48 #325102

• Regina
  • Platinum Boarder
Kájo, to je nádherná barva.

Přidám taky jednu. Je to nějaké čínské šlechtění nebo jaké. Neprodávají se tak často. Já na ně náhodou narazila před dlouhými roky v Parkonu. Nemá tak úplně atraktivní květy ale jako starší rostlina se určitě vyplatí. Jen zabere poněkud víc místa. A nádherně voní. Už na několik metru se doslova valí vůně.
pv5.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kika, Lukáš, Láďa, Jikra, alenak, Gabča, babkaela, alcearosa, bradhal a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Pivoňky - Paeonia 04. kvě 2019 08:05 #325190

• Regina
  • Platinum Boarder
Přidám jednu pivoňkovou celkem raritu a moc hezký exemplář. Jestli mě paměť neklame, tak tu před asi dvěma roky někdo psal, že ji kupoval. Paeonia Mlokosewitschii. Tahle bohužel není moje. I když jsem ji víc než před dvanácti lety kupovala. Sobě a bývalému kolegovi z práce. Mně bohužel uhynula.
Ml.jpg

Ml1.jpg

Ml2.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Kika, Láďa, ivik, alenak, Gabča, babkaela, alcearosa, Viki

Pivoňky - Paeonia 04. kvě 2019 16:54 #325195

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Krásné barvy, Kájo.

Láďo - já mám pouze ten jeden Itoh, dlouho, z Něm. Popisovala jsem, pokud zajímá, do vyhledávání Copper Kettle.Ale to je zřejmě zcela jiný případ než ty, co se prodávají dnes. Jednak vypadaly úplně jinak kořeny, druhák - mně kvetl hned po zasazení. Sazenice byla velká.

Regino, P. Mlokosewitschi nádhera. Mám tyhle původní moc ráda. Jen jim to trochu trvá než se dostanou do květuschopného stavu. Heh, tři roky tu mám Paeonia wittmanniana, ještě nekvetla. Já jsem ale trpělivá ;) .

Ta tvá keřovitá velká je nějaký kultivar Paeonia rockii. Zahrnují se jako poddruh pod dřevité. Rostou v Číně, planně, selekce + šlechtění. Nyní jsou k mání i plné. Vždy mají větší či menší skvrnu na bázi okv. lístků. Nádherně voní.
Mám dvě, ještě v poupatech.

Nejčasnější moje pivoňka - Nosegay.
Je to křížení P. Mlokosewitschi a P.tenuifolia. Možná i právě tímto křížením je hodně vitální. Většinou se stává, že pivoňky moc přesazení nemusí. (Moje) si většinou po přesazení dají rok pauzu. Tahle tedy nikoliv. Přesazená na podzim, nepocítila. Jen je pro letošek nižší.

DSCN0071.jpg

na f. jsou starší květy, již trochu vybledlé.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Kika, Láďa, alenak, babkaela, Regina, Viki
Moderátoři: Eva L., Květa