Láďo, mně nekvetla. Byla v květináči. Ale co vidím na obrázku, tak takhle nevypadala. Listí má zhruba stejné jako pivoňky normální. Ale stonky byly kratší a pevnější.I ve srovnámí s jinými pivoňkami, které mám stále ještě v květináčích. Různé doposud nezasazené slevy. Doufám, že letos pokvete a uvidím.Já je neměla z Lukonu ale od Jošta. Taky měl záměny třeba u lilií ale tady si myslím, že je v pořádku. Mám tři druhy a všechny se chovaly stejně. Poměrně pevné stonky s listy. V Lukonu mě záměna nepřekvapuje. Před lety jsem jich tam objednala dost a i těch dražších. Neseděla pomalu ani jedna. Bohužel posílal malé kořínky, kvetly až po několika letech. Ještě eshop moc nefungoval a papírové objednávky zmizely, takže jsem neměla podklad pro reklamaci.A i podle fotky z nabídky jiné firmy mi ty tvoje uzavřené květy, tam je mají taky, přijdou jiné.
Vloni na jaře jsem v Lukon Bulbs koupil dvě pivonky do nádob - Madrid a London. Měly být s pevnými stonky, které údajně nepotřebují oporu, nižší. Vykvetl jenom Madrid a zklamal mě. Květy nebyly tak krásné jako na obrázku, listy obyčejné a hlavně stonky byly normální a oporu by v případě více květů potřebovaly. Neodhadl jsem skutečnost, že o květináče se musím starat, zalévat a na zimu přemístit. Pokud bych je zasadil do záhonu, tak zase nebudou tak hezké, jako některé jiné, nízké obyčejné. Ještě letos je nechám vykvést a pak je asi nahradím jiřinkami, které kvetou celé léto.
Regino, Ty jsi o těchto terasových pivonkách psala a taky je máš. Můžeš, prosím, napsat, jak jsi byla s nimi spokojená?
Madrid
Psal jsem také o itoh hybridu Bartzela, u kterého se nerozvinuly poupata. Vloni jsem ji zalil Rovralem a krásně vykvetla. Dekorativní jsou i listy. V létě jsem přikoupil Coru Luise. Hillary na můj vkus příliš mění barvu.