Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Salvia - šalvěje od A do Z

Re: Salvia - šalvěje od A do Z 13. bře 2013 09:54 #286645

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kirsten, souhlasím, foťáky dělaj hroznou paseku, ale viděla jsem jí v tom Lotouši naživo takhle bordovou ( vínovou) a Honza zas vloni psal, že jí viděl v té bot. modrofialovou, takže foťákem to tentokrát nejspíš nebude.

Máte jí někdo na zahradě? Taky se vám tak rozvaluje?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Salvia - šalvěje od A do Z 13. bře 2013 09:58 #286647

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Teď na to koukám a problém možná nebude ve foťáku, ale v monitoru !
Včera jsem pracovala na notebooku a tam všechno vypadalo do modrofialova, dneska dělám na stolním PC a všechno vypadá do vínova. Tak to jsem z toho jelen. Musím po zkusit porovnat vedle sebe, ale až později.

Re: Salvia - šalvěje od A do Z 13. bře 2013 10:24 #286649

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
jj, monitory taky umí s barvičkami kouzlit :-))
Kirsten

Re: Salvia - šalvěje od A do Z 13. bře 2013 10:42 #286651

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
:laugh: tak se tady bavím, jak máme dost podobné choutky. Taky tu mám připravenou objjednávku pro Krulichovi. jen jsem trošku váhala a tuhle Sensation Deep Blue,
www.zahradnictvikrulichovi.cz/prodej/Sal...-Sensation-Deep-Blue
salvej-hajni
už nemají v nabídce. :( :( :(
Dámy, až se budete domlouvat, že vyrazíte ke Krulichovům, doufám, že na mne nezapomenete ;)

Re: Salvia - šalvěje od A do Z 13. bře 2013 10:55 #286652

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Hespo, neboj, že bychom na tebe zapomměli :P .
Jinak, jestli tě to potěší, tak jsem si myslela, že jsem jí včera dala do objednávky , ale chybička se vloudila, klikla jsem si tam Deep Rose :down .
Poslední úprava: 13. bře 2013 10:56 od Jana V.. Důvod: překlep

Re: Salvia - šalvěje od A do Z 13. bře 2013 11:27 #286653

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
:woohoo: vidím, že musím rychle vyrobit objednávku, aby mi tam něco zbylo :laugh: :laugh: :laugh: I když v šalvějích jsem se saturovala loni. Jsem zvědavá, jak se pokupky letos rozrostou.
Na dýchánek u K. se prosímpěkně také hlásím. Konečně setkání na naší straně Prahy :up

Re: Salvia - šalvěje od A do Z 13. bře 2013 15:08 #286657

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Vladko, to by bylo fajn, my dvě se ještě osobně neznáme. :cheer:
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Re: Salvia - šalvěje od A do Z 13. bře 2013 17:37 #286659

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Původně jsem chtěla přesunout svou odpověď do jiné diskuse, ale páč to momentálně vypadá, že KR mají zase před klekem, odpovídám zde.

- Jani, objednávala jsem si již někdy v 1.pol. února, ( ta depka ze sněhu, co člověka nutí lézt do katalogů )... v podstatě jediná moje jarní obj. ( + jedny růže, to byla zase depka z Vánoc :laugh: ).
Jinak se držím zpět.

- koukala jsem pouze do novinek ( ptž. věci starší již jsem probrala v letech minulých. Kromě karafiátků, po nich jsem zatoužila letos ). Z loňské obj. jsem byla nejvíc nadšená z Anemone hupehensis " Little Princess " - slaďoučká, rozplývala jsem se tu nad ní na podzim. Samo ale ještě nevím, zda přezimovala.

- jj., jen musím zmermomocnit Tohomýho. A znáte ho... ;) :( . To zas bude drahý. Přes Vltavu to vidím na svíčkovou, achjo.

- ad salvia Deep Blue + Rose. Asi bych tu měla mít jeden pár k mání. Kupovala jsem je loni u ofouse ( + Rose Improved ) , i pro Danču, pak jsem ještě další ukořistila v Německu. Ale netuším, kt. je kt., zahrabala jsem je do země a teď samo nevím, jestli je růžová vpravo nebo vlevo :( .
U ofouse byl velký cen. rozdíl mezi modrou a růž., ale levnější růž. se mi líbila víc.

- ad Plumosa ( Puszta ) + Schwellenburg . Kdysi jsme probíraly rozdíly mezi nimi, k žádným jsme nedospěly. Netuším, jestli v růstu, velikosti, době kvetení.... barva intenzivně fialová/ dobordova. Na té fotce výsadby vypadá krásně, dtto u Honzy na fotce. Já ji viděla v botance + u ofouse + měla jsem ji ( několikrát ) + měla/má ji Dresla. Vždycky ( nemluvím za Dreslu, o její nic nevím ) vypadala ze všech šalvějí nejméně rozvětvená, narostlá. Sama jsem ji měla asi 3x, pokaždé mi zašla.
Poslední úprava: 15. bře 2013 20:38 od Květa.

Re: Salvia - šalvěje od A do Z 13. bře 2013 19:14 #286661

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Květo, tuhle šlvěj Schwel. nebo Pulmosu, to bych musela jít hrabat cedulku do závěje, nebo gůglit zde na vlákn( a to si z výšeuvedenných provozních důvodů netroufám) jsem brala na podzim. Vzhledem k mírné zimě, stále zelená. Se moc těším, doufám, že alespoň nějaký čas vydrží.
Uvař svíčkovoouuu :laugh: Ale chápu... takhle já se vždycky rozmýšlím, jestli se harcovat přes Prahu k Ofousovi. Ke Krulichům to mám skokem.

Mimo téma: to je prekérka, proč to kruciš pořád padá :evil: :evil: :evil: co se zrovna na růžaře hekři vyspali :sick:
Poslední úprava: 13. bře 2013 19:20 od Vlaďka.

Re: Salvia - šalvěje od A do Z 16. bře 2013 06:41 #286685

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Květo, tos mě nepotěšila, sal. Schwel. jsem si loni v záchvatu koupila hned 4 ks, mám je na dvou místech. Jestli nepřežije ani jedna, tak mě asi klepne. Dám pak zprávu. Zelená tedy rozhodně není ( jako u Vlaďky).
To rozvětvení nemůžu moc posoudit, byly to malé rostlnky, každá 3-4 větvičky, ale květenství je hodně velké a ty stonky to neunesou. V Lotouši se jim to válelo všechno, ale je to tam i dost na větru, mohlo to být od toho. Dala jsem je proto na 2 různá místa s tím, že budu pozorovat rozdíly.
Moderátoři: Eva L., Květa