Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Re:Clematisy 30. kvě 2009 07:05 #559

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Dreslo, teď nevím, o kterém mluvíš. Pokud o Cl.integrifolia, tak toho jsem zakoupila asi před 4 lety na trhu. V té době jsem neměla potuchy, co je to zač, až když vykvetl a předvedl se v plné kráse, začala jsem se pídit po konkrétních informacích.
M.B. a M.Ch. pominu, tyhle asi nemyslíš. P.Fantasy je z místního zahradnictví. Mám ho od loňska, kdy jsem si nechala vyrobit oblouky na růže a aby se na nich ty první roky vůbec něco popínalo jsou u nich hned tři P.F. :cheer:
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 30. kvě 2009 23:02 #563

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Evo, o Blue Bells, ano.
Ze stejné skupiny mám Julii, dlouho jsem ho sháněla, květy se hodně liší od ostatních. Je to ještě mimino, takže fotka jen informativně. Je zasazen uprostřed skupiny F.J. Grootendorstů, uvidíme, co z toho spolčení vzejde.
IMG_6472.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 30. čen 2009 23:38 #1027

• dresla
  • Moderator
V letošním vlhku se zdejším clematisům daří. I viticelly mají výrazně větší květy.
Comtesse de Bouchaud
IMG_8586.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re:Clematisy 15. srp 2009 02:21 #1417

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
se jen vnutím - vykvetl mi clematis ( pravda, pouze ukázkově asi 4 květy ) z jarních pokupek.
P1050149.JPG

měla by to být c. ternifolia.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 24. srp 2009 09:05 #1496

• dresla
  • Moderator
Voněl?
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 23. říj 2009 09:22 #2323

• MartaZ.
Našla jsem v YOU TUBE pěkná videa pod heslem garten fernsehen.
garten_fernsehen.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 24. říj 2009 00:15 #2327

• dresla
  • Moderator
Přidám odkaz na Westphalovy stránky. Myslím, že posílá i do ČR.
www.clematis-westphal.de/
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 29. říj 2009 17:26 #2380

• Vendy
Ahojky, musím se vypovídat z docela solidního naštvání - objednala jsem si u Bakkera clematis "Viennetta". I když při ceně 490,- Kč jsem krvácela, tak jsem si chtěla udělat trochu radost /když mimo zahradu mě jiné nectnosti nic nestojí/, ale to co jsem dneska dostala, mě dostalo do kolen. Jeden výhonek cca 20 cm, druhý ještě menší, listy suchý tabák a výhonky se ulamovaly při dotyku. Je jasné jak to skončilo - ještě odpoledne putovala reklamace včetně "plaménku" zpátky. Teď budu čekat jak to všechno dopadne. Mám dotaz - když bych si objednala v cizině /kde je výběr přece jenom větší/ kolik mě bude stát poštovné a zda musím mít připravená Eura, nebo se to platí přepočítané na českou měnu? Myslím si, že 1 ks plaménku včetně poštovného nemůže snad být dražší než 598,- kč - to je co jsem dnes zaplatila.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 29. říj 2009 19:46 #2381

• honey
  • Expert Boarder
Ze zahranici, konkretne Anglie, jsem si nechavala posilat jenom ruze. Pocitali mi cca 5 GBP postovne za jednu ruzi. Jinak s klematisy mam spatnou zkusenost co se tyka slimaku. Pred dvema lety jsem si jich kolem plotu nasazela pomerne velke mnozstvi. Behem mesice jich byla polovina pryc...najednou kompletne uschly, i kdyz jsem je zalevala...Hrabala jsem se v hline a narazila na slimaky. Byly normalne treba 1 centimetr pod povrchem - v korenovem systemu a klematisy jednoduse v krcku ukousali. Granule na zabijeni slimaku me staly peknych par stovek, ale vzhledem k tomu, ze bydlim vpolich a pod plotem nemam podezdivku, granule fungovaly dokud nerozpustili hromady slimaku, ktere se na ne stahovali... Premyslim o nejakem perforovanem plechu, resp. kovove sitce, kterou bych u pristich klematisu kolem jejich stonku zapustila kus do zeme a kus koukal nad zem. Stejne spatne dopadl muj pokus pestovat ruzne druhy bohysek. Slimaci taky miluji vyhonky jirin. Slimakum se zkratka u sebe na zahrade neubranim, tak musim resit bud rostliny, ktere slimaci az tak nemusi, nebo nejake chytre mechanicky zabrany. ...to jsem se zase rozepsala. Ale treba pouceni pro ty z vas, kterym najednou odesel klematis..Zavrtejte se v zemi do jeho korinku. Treba jsou OK, a klematis je jenom tesne pod/nad zemi uhryznuty.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 29. říj 2009 21:14 #2384

• dresla
  • Moderator
Vendy, Westphal posílá do Čech. Ceny má uvedené v tabulce

1ks 16,30 Euro

2ks 17,60

3ks 18,90

4ks 20,20

5ks 21,50

6ks 22,80

7ks 24,10

8ks 25,40

9ks 26,70

10 - 15ks 34,50

16 - 20ks 41,00
Zásilku do ciziny chtějí většinou uhradit před odesláním. Pokud máš účet v bance, lze převodem z účtu na účet. Banka to převede na Eura, jen mají banánovorepublikové poplatky. (U KB stojí převod do EU 200Kč)
Takže si můžeš sama spočítat, jestli je ti to schůdné. www.clematis-westphal.de/shop/pi-146920090.htm?categoryId=2

Westphal má dobrou kvalitu, mám od něj asi 40 kousků. Nechávala jsem si je ale posílat do Německa.
Pokud clematis uschne po výsadbě, je dobré nechat ho na místě do příští sezóny. Většinou obrazí.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa