Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Re:Clematisy 02. bře 2010 21:49 #3681

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Inzerát je teď v březnovém čísle, nikdy tam ještě nebyl - odebírám tři roky a tak mě to zaujalo- jsou tam uvedeny stejné ceny a počet nabízených druhů jako na úvodní straně webu.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 03. bře 2010 08:57 #3682

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
dresla wrote:
Stránky vypadají spíš sbírkařsky, ale snad nějaké přebytky prodává.

:ohmy: Přehlídla jsem první stranu a napsala nesmysl. Prodává samozřejmě.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 04. bře 2010 12:37 #3722

• lenpel
  • Platinum Boarder
Tak jsem neodolala a pár si jich objednala, p.Dufek mi to už potvrdil,posílá klasicky na dobírku v půlce dubna. Akorát jsme se domluvili na některý jiných, protože jsem 600 nad mořem tak aby mi zbytečně neuhynuly. Tak uvidíme potom případně poreferuji,...
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 04. bře 2010 22:11 #3731

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Kdybys mohla nafotit, co ti přijde, bylo by to výborné. Abychom věděly, do čeho případně jdeme:)
Nevíš, jestli to jsou řízky nebo roubovanci? V nabídce jsou většinou velkokvěté a pár vlašských. Neřešili jste montany, alpiny nebo macropetally?
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 05. bře 2010 07:44 #3747

• lenpel
  • Platinum Boarder
joj tak to netuším, sem fakt skrz clematisy laik, ale přijde mi podrobný popis rostliny a i návod co který potřebuje a vyžaduje. Vybírala jsem z nabídky co má na titulu a požádala o konzultaci vzhledem k mým podmínkám jsem cca 600m n. - Blaník. Ze sedmi vybraných mi tři dporučil vyměnit, dva sem stejně ještě přidala zpátky, že se uplatní u mamky na chatě kde bude obměňovat pergolu. Druhy sem neřešila, až budeme komunikovat pozeptám se.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 05. bře 2010 08:10 #3749

• Dany
Taky jsem s panem Dufkem v e-mailovém jednání, je stručný, ale ochotný. Poprosila jsem ho, aby mi z mnou 19-ti vybraných udělal redukci na 10 podle odolnosti a bohatosti kvetení atd., tak to zderukoval na 12 a dalších 9 :) mi doporučil jako "specialitky", nemyslím to přímo v tom smyslu, ale já to tak nazvala při korespondenci. Takže tolik to nebude, nemám s pěstováním zkušenosti, měla jsem jen Pink Fantasy a ta vůbec nevyháněla nahoru, byla to má vina, měla jsem tehdy jiné než pěstitelské zájmy. Bylo by lepší mu zavolat a pokecat, ale zatím studuju a neměla bych tolik informací k hovoru. Napsal mi, že uvítá osobní odběr, to je jasné, ale u mě to nepřichází v úvahu. Objevila jsem jednu chybu - u Beauty of Worcester má fotku, že je bílá, na netu modrá, krásná !!! Dostuduju info o jednotlivých kultivarech a pošlu už objednávku a teším se. Jestli jsou to očkovance nebo řízkovance :) taky nevím. Ani nevím, jestli budou kontejnerované, to se pak asi špatně posílá. Myslela jse, že by to poslal hned, aby už nebyly moc narostlé(v půlce dubna). Nějaké řízky zkouším sama, ale nevím, co z toho bude:) . taky dám pak vědět. Pěkný den všem D
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 07. bře 2010 22:18 #3852

• Vendy
Pro Amazonku - Parkon /jak jsem zjistila/ je většinou zaměřený na velkoobchod-když jsem tam volala na podzim, tak mně odkázali na zahrad-nictví kam dodávají. Ale mají vlastní zahradnictví nedaleko dálnice Praha-Hradec-poblíž Velkého Oseka nebo Kolína /musím si to znova oživit/, kde se dá nakupovat i maloobchodně. Chci to na jaře také zkusit.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 08. bře 2010 08:05 #3866

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Díky, o tom zahradnictví vím, právě do něj mám namířeno :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 08. bře 2010 16:13 #3874

• Šárka
Pro Amazonku - upřesni prosím lokaci maloobchodní prodejny Parkonu , pokud jsi tam už byla , mají také typy integrifolia? Díky
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 08. bře 2010 18:57 #3875

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Nene, ještě jsem tam nebyla, jen jsem tím myslela že vím, že má Parkon obchod, dokonce jsem asi kolem jela, a že do tohoto obchodu se chystám. Až bude trochu víc jaro B)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa