Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Re:Clematisy 09. čen 2010 09:25 #8275

• Maggi
Emilko, to mě dost překvapuje, já zde mám vše opožděné, ale je fakt, že President je u dlažby na dvorku a na sluníčku za větrem, tak je nyní již v plné kráse. Jinak se vše teprve chystá, ale tyhle vedra to asi vše rozhodnou a zahrada rozkvete.:) :) Šanta je již lehce nakvetlá, ale musím se s fotkami krotit a počkat na plně kvetoucí. Je to pro mě sebezapření, jsem přiznávám taková chlubilka:( :( Ale to asi nejsem sama, na zahradu jsme pyšní asi všichni, ale zdejší fotky mě pěkně krotí:) :) . Je dobré vidět ty skvělé výpěstky druhých. Člověk se hned stane pokorným. Ale pěkně to povzbudí do dalšího pěstování.:) :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 09. čen 2010 10:29 #8280

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Maggi, ted jsi na to kápla, ono je něco jiné , když přijdou známí, kteří mají na zahradě brambory a řepu a pějí chválu, ale když vidíš tu nádheru tady, tak je jasně vidět co bych ještě potřebovala doupravit. A jak píše Honza občas se mi o tom i zdá. :laugh: :laugh: :laugh:

Ale myslím , že ten můj není Prezident, myslela jsem plně rozvitý k té moji první fotce ;) Nechce se mi hledat cedulka.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 09. čen 2010 11:05 #8285

• Maggi
Emilko,praxe mě naučila brát s rezervou chválu od těch, co pěstují výhradně užitečné plodiny. Ty přivede k úžasu obří rajče a dýně, ale pěstitelé květin a nikoli kedluben u nich v úctě moc nebývají......Takový malý střet krásy a materialismu:laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 09. čen 2010 11:09 #8286

• Maggi
ano, asi to bude Emilko jiná odrůda, ten tvůj je nádherně od středu vousatý:) :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 09. čen 2010 11:19 #8288

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
Kájo, já právě tu montanu rozplácla na zeď....nemám místo, abych jí mohla nechat volně růst, jsme v kolonii, nikde žádná zeď, nebo třeba stará hruška...V prvním roce po zasazení jsem se tááák radovala, jak mi krásně roste.....a v létě pak přišel vítr a byla v čudu...rozlámala konstrukci, tak jsem jí vykopala a teď konečně už má stálé místo a jede teda jako divá....a to jí ani radši nehnojím:-)
Prezident mi už dnes také vykvete, mám ho sesazený s Henrym - velké bílé květy. Taky pofotím. A asi už i W.Nike, taky včera byla načatá.
Teda taky je u vás takové vedro?!?!?!?:blink:
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 09. čen 2010 11:43 #8299

• Maggi
TO JE NÁPAD !!!! Opisuju a vysazuji modrobílé klematisy!:woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 09. čen 2010 12:46 #8306

• kaja
no ahoj všichni. nedá se dýchat. já se srdcem a blbým tlakem jsem jak mátoha. zalila jsem ráno kolem všeho jenom povrchově . vespod voda ještě je, ale povrch je suchý -rozpraskaný.Romano - Montanu jsem dala k plotu, tam ať roste.---- ta Waršav. Nike-doporučuji. má nádherné květy.ještě budu muset ve vhodný čas přesadit jeden bílý a Nelly Moser.jsou u hlavní cesty u plotu a asi jim vadí sůl co sypou v zimě.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 09. čen 2010 14:38 #8310

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Máte to všichni moc a moc krásné ...

Teď je tu strašné dusno a zapařeno, včera byla dvouhodinová průtrž mračen a trochu i kroupy. Všechny šalvěje rozkvetlé leží na zemí a pochybuji, že se nějak moc zvednou. A rozvité růže dostaly taky do těla, při tom horku budou první květy pryč raz dva.
Objednala jsem včera balík kosatců u p. Krupky a mám ještě jedno téma:

mám chuť vysadit jeden clematis na chalupě (650 - 700 mnm), slunce dost, půda "bramborářská". opečovávání občasné
Barva a design spíš "venkovský" než "zámecký" - ideálně opakovaně kvetoucí
Zn. vydrží všecko a vydrží

Tak mi prosím dejte ve volné chvíli nějakou radu do života. Díky:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 09. čen 2010 15:08 #8311

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Jeje Fanynko ty bydlíš u nás? Jestli to nebude vadit rady pro Tebe si tak trošku přivlastním.
Já mám jen zkušenost s mým clematisem viticelou zřejmě je to Royal velours žije už 4 roky a kvete tu méně tu víc, letos roste jako zblázněný.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 09. čen 2010 19:27 #8316

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Jajo děkuji za tip ...
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa