Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Re:Clematisy 09. čen 2010 19:31 #8317

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Nějak jsem se uklepla :woohoo:

Já bydlím na okraji Prahy, ale na chalupu jezdíme k Lukavci u Pacova. Já jsem tam vloni začala trochu s růžemi - nevím, jak se jim tam bude dařit. Vloni už zakvetly, ale na jaře jsme začínali zase od nuly,(zahrádka je tam malá) a potřebuji něco, aby to rostlo do výšky a kvetlo.

Napadl mě clematis, ale nemám absolutně zkušenost.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 09. čen 2010 20:44 #8340

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Až přijde Dresla, Květa nebo Amazonka poradí Ti určitě.
Tobě růže nepřežily? Jaké si měla? Toužím po jedné pěkné, ale bikím se aby se s tím naším podnebím vyrovnala. Nějaké růže mám, ale jen obyčejné.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 09. čen 2010 20:53 #8342

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Mám tam tři - Rosarium Uetersen, Lichtkonigin Lucia a Westerland (ale to asi nebude, bude to nějaká žlutá).

Přežily, ale hodně namrzly a musela jsem je vzít skoro u země. Kdyby to tak mělo být každý rok, tak bycho to musela nějak pořešit - potřebuji nějakou "hmotu".
Letos na jaře jsem přidala ještě Luise Odier - tak uvidím, zatím se sebraly a nasazují poupata. Ale jsou to prckové.

Po vesnici tam moc růží není vidět.
Zato ta obyčejná venkovská červená pivoňka má na šířku 1,5 m - já jsem jí totiž udělala v té zarostlé zahrádce místo a ona je z toho dívá.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 10. čen 2010 11:53 #8398

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Pink Fantasy

DSC00922.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 10. čen 2010 11:54 #8399

• Eva L.
  • Moderator
C. integrifolia Blue Bell

DSC00920.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 10. čen 2010 13:01 #8409

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Evo, je krásný, kde jsi ho sehnala? (Omlouvám se, jestli je prodejce zmíněný někde ve starších příspěvcích, mám příšerně pomalé připojení, sotva to zobrazí poslední příspěvky, tak se možná ptám jak tatar. :unsure: Celý téma si nechávám na večer domů.)
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 10. čen 2010 13:02 #8410

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Fanynko, jestli chceš hmotu, a rychle, tak mezi růžičky šoupni barevné bezinky (jsou červené, červené se stříhanými listy, do žluta). Rostou rychle, vydrží vše, krásně kvetou.
Jinak u Pacova jsem 6 let bydlela, na druhou stranu, a výš (620mnm). Všechno bylo pozdnější, ale vše přežívalo, páč to zapadalo sněhem. No a dát bacha při koupi, aby se nevzalo něco, co nesnáší vichry, větší zimu, a vůbec je celé zdravé (což u růží vybrat jde dobře, však jukni na "uličku hanby", prostě nebrat růže, co se neosvědčí ;))
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 10. čen 2010 13:23 #8413

• Eva L.
  • Moderator
Ahoj Věro, teď nevím, na který se ptáš. P.Fantasy mám z Ekoflory a C.integrifolia z trhu před asi pěti lety. Pokud jsi tam někdy zašla, možná, že jsi zaregistrovala stánek starších manželů, kteří prodávali hlavně trvalky. Mívali někdy mezi nimi i zvláštnůstky. Škoda, že je tržiště zrušeno.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 10. čen 2010 13:23 #8414

• Eva L.
  • Moderator
Smazán tentýž příspěvek.
Téma bylo zamčeno.

Re:Clematisy 10. čen 2010 14:00 #8416

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Evo, párkrát jsem tam byla, ale to jsem si jich nevšimla - buď mi v té záplavě lidí splynuli s davem nebo tam nebyli. Teď je to stejně passé, ačkoliv nedávno jsem se tam v sobotu poflakovala a pár lidí tam rostlinky prodávalo. Ale ten píďa je prostě krásnej, budu po nich koukat, paradoxně se častěji dostanu do Lotouše u Slaného než do Libereckých zahradnictví. Nedávno jsem u Globusu v Arece nebo jak se jmenujou koupila jednu viticellu Polish Spirit a Arabellu, koukala jsem po nízkých, ale zatím jsem na ně nenarazila. Výběr měli celkem mizerný.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa