Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Clematisy 29. bře 2014 10:09 #288103

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Marto, děkuji! To zahradnictví vypadá dobře, alespoň podle webu. Škoda, že neposílají poštou, mám to přece jen dost z ruky a žádné "zájmy" v okolí. To nevím, na co bych cestu tam doma navlékla. :-)
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 29. bře 2014 21:34 #288114

• Baránková
  • Junior Boarder
  • mám ráda anglické a staré růže
  • Obdržená poděkování 80
JÁ JSEM SI OBJEDNALA KLEMATISY U PANA DUFKA,SICE ASI S INTERNETEM MOC NEKAMARÁDÍ(NEPOTVRDIL ANI OBJEDNÁVKU,JE TO STARÝ PÁN A PĚSTUJE JE JAKO KONÍČKA,KDYSI BYL I V RECEPTÁŘI)-ALE ROSTINKY POSLAL PĚKNÉ -SILNÉ,DOBŘE PROKOŘENĚNÉ
ovečka
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 29. bře 2014 21:38 #288115

• Baránková
  • Junior Boarder
  • mám ráda anglické a staré růže
  • Obdržená poděkování 80
ovečka
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 30. bře 2014 14:06 #288123

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Kirsten: Do Parkonu taky jezdím na klematisy, mají rok od roku větší sortiment. Dobrá zpráva je, že není potřeba tam jezdit zrovna na výstavu, protože většinu klematisů tam mají i dlouho poté k zakoupení. Loni jsem je tam nakupovala ještě pozdě v létě a výběr byl stále poměrně velký, takže se tam stačí zastavit, když budeš mít třeba jen cestu kolem. To by ti mohlo to plánování usnadnit. :)
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 31. bře 2014 09:57 #288129

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
A výstava stojí za to?

Já soudím jen dle Čimelické výstavy, kterou mám nejblíž a jezdím tak 1x za 6 let. Normální vesnická pouť co má v názvu zahradní a květinová.

Proto se ptám, když už bych se tam vydala. Mám to taky trochu z ruky, ale zas kdyby těch klemíků bylo přehršel, tak by se dalo více uvažovat :) .
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 01. dub 2014 14:50 #288136

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Miško, já bych řekla, že jo. Rozhodně tam bývají desítky kultivarů a často i exotičtější a hůře sehnatelné kousky. Mívají slušný výběr integrifolií, montany, loni i nějaké tanguticy a samozřejmě spoustu velkokvětých. Na samotnou soutěž se taky většinou netrefím, mám to z ruky, ale měli plné stojany i po skončení výstavy. Rozhodně jich tam je o dost víc než v ostatních zahradnictvích, kdy mají jeden stojan s běžným mixem velkokvětých klematisů.
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 05. dub 2014 12:39 #288152

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kamcule1 napsal:
Prosím o radu,
koupila jsme si vysněný Clematis Ville de Lyon (u Chládka) a ráda bych k němu ještě jeden, ideálně bílý či růžový s tmavými tyčinkami.
a) moc by se mi líbil Hagley Hybrid, nicméně o tom píšou, že nesnáší úpal, na kterém bych ho měla vysazený.
b) všechny ostatní, které jsem viděla v prodeji, byli řezová skupina 2 a četla jsem doporučení, nesázet 2a3 dohromady, že pak nejdou, poměrně logicky, vyplést. Lze skupinu 2 řezat též až u země s tím, že budou květy později jen ty na nových výhonech?

A pak ještě. Mají popnout dřevěný sloupek u pergoly, musím k němu dát ještě nějakou treláž, nebo ho stačí např. omotat provázkem, aby se mohl plamének zachytit?

Kamčule, konečně jsem našla založený katalog z www.clematis-westphal. de, takže po prolistování jsem našla tyto světlé s tmavými tyčinkami , skupiny 3. Rovnou ti k nim píšu i cenu v eurech:
Bella ( 8,9)
Fond Memories (9,5)
Rosa Königskind (8,9)
Mikla (8,9)
Vyjma Belly jsou značené jako skupina 2-3.
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 06. dub 2014 07:29 #288153

• tineli
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 22
Všem milovníkům klematisů doporučuji shlédnout nabídku polských pěstitelů Marczynskich www.clematis.com.pl, pěstují neuvěřitelné množství druhů, na webu je to velmi přehledně členěné (v sekci "oferta")+ krásné fotky. Loni byli na For Garden v Letňanech. Oni tedy dělají jen velkoobchod, ale sami uvádějí, že jejich klematisy si lze koupit prostřednictvím partnerského internetového obchodu e-clematis.com. Poštovné jsem nezjišťovala, ale z Polska to snad žádná hrůza snad nebude :-). Sama toužím po Fujimusume, ale kvůli jednomu se mi tam nechce objednávat. Speciálně pro Kamčuli: nádherný je jejich šlechtěnec Królewa Jadwiga.
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 06. dub 2014 07:49 #288154

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Tineli,oni stejně dodávají jen do obchodních center.Alespoň nevím o tom,že by měli i eshop.
Fujimusume mají v Parkonu,ale tam je třeba zajet,neposílají,což mě moc mrzí.
www.parkon.cz/katalog-rostlin/plamenky-c...enky/fujimusume.html
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 07. dub 2014 10:34 #288155

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
Už jsem zasadila Ville de Lyon a Blue Angel. Zatím se mejí čile k světu, uvidíme, jestli jim to bude spolu slušet. Jestli odpoledne zbyde čas, zkusím vyfotit, miláčky maličký.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa