Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Clematisy 05. bře 2015 19:11 #294538

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
květinová stařenka Jarko ;) , to už je let co dělám zahradu . nic není najednou .ale vždycky něco přibude a už je toho na práci hodně .klematisů kolem 20 ,růží přes 300 a další rostliny - denivky , ostrožky ,zvonky atd .ale dokud se kolem toho šmatlu - tak žiju .

dscn123clematisAlpina.jpg

klematis Alpina - ten kvete první
Poslední úprava: 05. bře 2015 19:16 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Evka, Kirsten, Lukáš, Ališi, Láďa, Iveta, Jarka, Marijka a tento uživatel má 3 dalších poděkování

Clematisy 12. bře 2015 15:35 #294685

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3937
Kájo, smekám. Že máš hodně růží jsem tušila, ale 300? To máš rozárium. Nádhera. Závidím ti vitalitu a přeju hodně sil. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Clematisy 12. bře 2015 23:51 #294704

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Kájo, smekám též, ať se daří :)
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 27. bře 2015 20:49 #295193

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Dobrý den, prosím o radu. Ráda bych přisadila klematis k růžím - k Alexandře, P. de Lux. a ke Grahamu Thomasovi. G. Thomas bude podsazený Darcey Bussel a Crocus rose. V okolí mají klematis z řezové skupiny 3 President a Rouge Cardinal. Růže jsem viděla jen na obrázku a tak nevím, jak by který klematis ke které ladil a jestli vůbec. Sehnatelný je ještě Mme le Coultre a Piilu. Děkuji.
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 27. bře 2015 21:07 #295194

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genoveso, The President je střihová sk. 2, Rouge Cardinal je trojka. Oba jsou dobré a osvědčené. Pilu je dost drobný, do velké růže spíš nevhodný

R.Cardinal bych dala ke G.T., má podobnou barvu jako Darcey. Modrý bych k němu nedávala, ne že by ke G.T nešel, ale v kombinaci s D.B. už by to asi bylo moc barev najednou. Kdybys časem došla k názoru, že tam modrou sneseš, dá se přidat pomocí nějaké méně náročné kytky.

Naopak by se mi The President líbil k růžové růži, ale šel by k ní i Rouge Cardinal ( mívala jsem ho v růži olivetské a Icebergu a bylo to kouzelné ).
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 27. bře 2015 21:20 #295195

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Jani děkuju, to jsem přesně potřebovala vědět. Právě jsem se bála docela modré kombinace, ale zas jsem nevěděla, jestli by ten červený ladil s Darcey. Ten President mě zaskočil, jsem myslela, že je to trojka. Jak bych ho řezala, dvojky se jen klestí a když bude vrostlí do růže? Šlo by to nějak? Že bych ho dala k té Alexandře? Nebo radši sehnat modrý trojkový? Myslím, že tam měli i nějaký bleděmodrý.
Poslední úprava: 27. bře 2015 21:20 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 27. bře 2015 21:22 #295197

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Nebo že bych ty dva kouty kousek od sebe propojila stejným klematisem a koupila 2 ty červené?
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 27. bře 2015 22:28 #295198

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
To jsou starosti,viď? :)
Jen jsem chtěla říct,že poté,co mi kleplo Piilu a nevzpamatoval se,jsem se zaměřila na trojkové a bylinné.Zjara šmiknu a mám klid,nemusím přemýšlet,kdy,jak a který.
A taky bych vzala toho kardinála,koukala jsem na něj na HMF,myslím,že by to bylo pěkné.
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 28. bře 2015 10:35 #295209

• Genovesa
  • Platinum Boarder
mišpule napsal:
To jsou starosti,viď? :)
Jen jsem chtěla říct,že poté,co mi kleplo Piilu a nevzpamatoval se,jsem se zaměřila na trojkové a bylinné.Zjara šmiknu a mám klid,nemusím přemýšlet,kdy,jak a který.
A taky bych vzala toho kardinála,koukala jsem na něj na HMF,myslím,že by to bylo pěkné.
To jsou :) . Mně tu Piilu zatím krásně vegetí už čtvrtý rok, ale to prostřihávání je téměř nemožné. Je to propletený, člověk leccos poláme a ještě to vyplítat z růží při střihu, to mi přijde akorát tak na nazuření. Nejsem moc trpělivá povaha... Tak asi vezmu kardinála k oběma? Kousek dál na plotě bude zářit Mme le Coultre.
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 28. bře 2015 16:09 #295212

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN8356.jpg

krásně napučený Jackmanii - jiné roky je pozdní , tak se divím .

DSCN5407.jpg
Přílohy:
Poslední úprava: 28. bře 2015 16:10 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka
Moderátoři: Eva L., Květa