Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Clematisy 28. bře 2015 21:47 #295221

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genoveso, už mnohokrát se mi stalo, že jsem si dvojkový omylem ustřihla u země. I The President ( toho dokonce opakovaně). Prostě pokvete později a některé roky napodzim nestihl opakování.

Ale spíš se opravdu poohlédni po trojkovém, případně nějaký vitticela nebo integrifolia ( např. Aljonushka je moc hezká : www.clematis.hull.ac.uk/new-clemdetail.cfm?dbkey=1 ).
Jinak v zahradnictvích mívají najaře spíš ty dvojkové ( protože dříve kvetou) a až pak v létě trojkové. Ale nelze na to spoléhat. Loni jsem taky vyčkávala a závoz těch trojkových vůbec neudělali :dry: .
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 17. dub 2015 22:58 #296000

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Brzy zjara 2012,jsem si vLidlu koupila Piilu,Miss Bateman a Etoile Violet.Miss i E.V.utěšeně rostou,Miss B.už má i poupata(úplně jsem zapomněla ji střihnout),Piilu hned po květu kleplo a od té doby se nic neukázalo.Už jsem ho oplakala a letos koukám,v místě,kde byl,vyrazil ze země jeden výhonek :) zázrak,aspoň pro mně.
Už vám někomu raší clem.heracleifolia?Zatím jsem nic nenašla.
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 18. dub 2015 08:36 #296012

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mišpule, taky jsem loni v Penny koupila několik clemíků a přesto, že jsem je celé léto mordovala v těch kontejnerech a sázela až napodzim, už vesele raší.
Na Piilu jsem u tebe zvědavá, u mě se roky držel kolem 70cm dvě niťky až nakonec zašel. Ale mám tu na clemíky dost sucho, všechny jsou tu o hodně menší než např. u Káji. Na jaře 2013, když byly ty povodně ( za zahradou v bramborových řádcích stála 14 dní voda) byly clemíky krásné jako nikdy předtím ani potom. Voda je v pro ně naprosto klíčová.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ališi

Clematisy 18. dub 2015 19:58 #296018

• Ališi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 143
Ano to je pravda,když jsme měli předloni tři týdny zatopenou zahradu clematisy jely jak blázen,loni bylo sucho,tak nevalné,jedině Hagley Hybrid,Blue Angel,Margaret Hunt-to je jistota
clem.JanPawelII8.jpg

clemMargaretHunt.jpg

clemBlueAngel.jpg

clem.HagleyHybrid6.jpg

Jan PawelII v roce 2013 po povodni,loni tak tři květy i s cestou
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Evka, Kamcule1, Jikra, Ajka, Genovesa, alenak

Clematisy 18. dub 2015 20:00 #296019

• Ališi
  • Expert Boarder
Jan Pawel je na první fotce,ať někoho nematu,najetím na foto se zobrazí název
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Ajka

Clematisy 21. dub 2015 10:54 #296064

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Ahoj, mám dotaz. Namnožila jsem si klematis z řízku. Má už 3 roky. Dva roky je na konečném stanovišti, ale vždycky vyžene jen jeden slabý výhonek. Máým ho vyměnit za koupený, nebo je naděje, že se dočkám pěkné rostliny dřív než v důchodu :huh: ? Děkuji.
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 21. dub 2015 22:37 #296079

• Ališi
  • Expert Boarder
Ahoj,ještě vzdrž.Já sice nemnožím,ale poslední od p.Dufka před třemi roky se teprve letos tváří že by z nich mohlo něco být.Jinak ty dva roky slaboučký výhonky u země.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Clematisy 22. dub 2015 08:39 #296086

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Tak příští rok dostane poslední šanci. Já normálně taky nemnožím, ale tenhle se mi strašně líbil a majitelka neměla tucha, co je zač. A teď tam mám prázdný žebřík! Piilu hned vedle nádherně raší, má plno nových výhonů. :woohoo:
Poslední úprava: 22. dub 2015 08:40 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Ališi

Clematisy 23. dub 2015 14:21 #296122

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
včera došlo konečně po několikaletém rozhodování k přesazení Hagley Hybrid. byl u Edenky - což vůbec nebylo hezké . růže studeně růžová H.Hybrid starorůžový .navíc v hrozné zemi a zamotaný k nevíře . skoro nekvetl .keřeny měl veliké a nad zemí 20 cm . takže se snad ujme na slunku a u Elfe se kterou by mohl ladit . Blue Angel už jsem k Albě přesadit nestihla . napučel na šlahounech zamotaných v plotě.. hlevně, že má holé nohy ..takže po odkvětu ho šmiknu někde nad zemí a přesadím podle počasí.ve vedru to vhodné nebude .

DSCN4037hagleyhybrid.jpg

DSCN4935hagleyhybrid.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., mišpule, Evka, Iveta, Jikra, alenak

Clematisy 26. dub 2015 20:34 #296168

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Takové clematisy by se měly v prvním roce hodně zakrátit,tak jak mi od pana Dufka přišly,hned jsem je nekompromisně zacvakla za druhým či třetím párem oček. ;)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa