Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Clematisy

Clematisy 14. dub 2016 10:54 #305547

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Geno, nechala bych ( pro tuto sezonu, minimálně ) na pokoji, nic bych nepřesazovala. Nejlépe uvidíš sama, jak se rostlinám bude vzájemně dařit, jak se ti budou líbit. Přesadit se dá vždycky ( na podzim ).

ad Arabella - koukala jsem se po fotce, nemám, asi. Musela bych moc prohledávat. Na většině není vidět, páč dělá dolní patro. Popis - ona se výhonům růže v podstatě vyhne, jde do mezer. Když doleze do další mezery, rozprostře se. Kvete nepřetržite od června do zámrazu na stále se prodlužujících šlahounech. Pozdě v sezoně má tedy jen pár kvítků ale i tak - je to milé.
MidS. ji ustojí určo, Pastella - můžeš A. výhonky odhodit někam vedle, Past. prý konkurenci moc nemusí.
A. délka výhonků bývá přes metr ( neměřím ). Vždy jí můžeš opásat obručí, postavit do latě k treláži...

Hendersonii - ten má být vyšší než Arabella. Asi treláž ?

V podstatě by bylo dobře, kdyby cl. v prvním roce růžím nekonkurovaly ( založení pravidelného tvaru keříku ).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Clematisy 14. dub 2016 10:58 #305548

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Děkuju Květo. Tak budu dohlížet, aby Klematisy růže neobtěžovaly. Dopředu je sázet nebudu, zavazely by manželově sekačce. Maximálně pořídím časem obruč. Hendersonii mám minimálně tři roky, možná čtyři a furt je to chcípák, co se válí po zemi. Bylo to teda mimino od najmanů, ale stejně... Takže s treláří zatím nepočítám a uvidím časem. Rozhodně nemyslím, že by letos moc obtěžoval :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 14. dub 2016 11:43 #305551

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Mě zase Niobe narostla výš, tak uvidím, budu je chodit povzbuzovat, třeba se vzchopí ;)
Westerplatte mám nižší, kompaktní - nemáte někdo pro srovnání?
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 14. dub 2016 20:19 #305569

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
dneska jsem koupil ještě The President - hned jsem ho frknul k růžové růži
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 17. dub 2016 15:15 #305684

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
petra13 napsal:
Hm, ta mě právě Ville de Lyon přirůstá od kořenů celkem dost, zato se vůbec nechce Madame Julia Correvon (nepřijde mi, že by měla být neros, viděla jsem tady na fóru fotky krásně rozrostlé a tuším, že p. Dufek ji doporučuje i začátečníkům) a ještě Niobe (ta mi tedy nepřirůstá ani moc do výšky, mívá tak do 1,5 m, ale to by nevadilo, nad zemí (až tak ve 30 cm) se větví a kvete dobře). Docela mě to štve, protože zrovna tyhle dva mám na dost viditelném místě, tak bych si přála větší trsík.

Petro, mám Madame Julia Correvon 2ks a rostly pěkně. Nevím, jak dlouho ho máš, ale za 2 roky mi narostl až nahoru na oblouk. Kupovala jsem ho v r.2011 a 3 fotka je z roku 2013. Spolehlivě obráží od kořenů. Letos jsemho vzala niž, protože na tyhle fotce měl dost holý nohy. A obráží pěkně.
DSC02h094.jpg

DSvC02630_2016-04-17.jpg

oblouk.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mila, Jana V., Eva L., HonzaPM, JitkaU2, Kaja, sany, mišpule, Kika, Lukáš a tento uživatel má 10 dalších poděkování

Clematisy 20. dub 2016 16:31 #305857

• petra13
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 146
Petro, mám Madame Julia Correvon 2ks a rostly pěkně. Nevím, jak dlouho ho máš, ale za 2 roky mi narostl až nahoru na oblouk. Kupovala jsem ho v r.2011 a 3 fotka je z roku 2013. Spolehlivě obráží od kořenů. Letos jsemho vzala niž, protože na tyhle fotce měl dost holý nohy. A obráží pěkně.

Gabčo, mě právě vůbec neobráží z kořenů, do výšky roste pěkně, loni měl tak 3m, i se dobře větví a hodně kvete, ale pořád jen z toho jednoho výhonu, nově od kořenů nejde nic. Když vidím tvoje fotky tak mě to docela zaráží, nevím, kde dělám chybu. Mám ho už asi 5 let a pořád jen ten jeden původní výhon :( .
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 20. dub 2016 16:37 #305858

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
AA nesežerou ti ty nové slimáci,ledva vystrčí špičky?Poučena loňskem-užižlaný Etotile Violet,má každý klemík pěkný,poctivě dosypávaný,věneček z Ferramolu.
Téma bylo zamčeno.

Clematisy 20. dub 2016 16:57 #305862

• petra13
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 146
To myslím, že ne. Teda na 100 % to tvrdit nemůžu, ale Feramol taky sypu i kolem klematisů a taky chodím kontrolovat skoro ob den, jestli se něco neklube, ale zatím nic. A teď tu ještě slimejše nemáme, koukala jsem i pod kameny a zatím jsem žádného neobjevila.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Clematisy 20. dub 2016 17:44 #305864

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN6940.jpg

už se tak napůl rozvinul klematis Joe . kvítečky fakt velmi malé . tak 2 cm v průměru . no ale je to zvláštnost - tak to tak beru .
ovšem moje Montana i Alpina mají letos málo květů . až odkvetou , půjdou na ježka.
Poslední úprava: 20. dub 2016 17:45 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Lukáš, Jikra, Ajka, alenak, Marta

Clematisy 20. dub 2016 18:27 #305868

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Kájo, ten klemík je rozkošný. :kiss: Ale na venkovní pěstování se asi moc nehodí, nebo ano ? Máš ho v nádobě ? Dočetla jsem se, že snáší mráz jen do - 7°.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja
Moderátoři: Eva L., Květa