Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 28. bře 2013 13:59 #287148

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Evka napsal:
Mišpul,vypadá to,že je to ten penstemon co má Dresla na poli a prodává ho i Florianus.
www.florianus.cz/engine/search/

Evko díky za odkaz :evil: , brouzdala jsem tam cca 2 hodiny a kromě penstemonu jsem tam objevila Baptisia australis ´Twilight Prairie Blues´ : www.florianus.cz/product/baptisie-jizni-...irie-bluesC2B4-1319/ ,
no a protože kvůli 2 kytkám se poštovné nevyplatí, tak jsem toho objednala hned víc :blush: . Máš mě na svědomí :) ;) . Když nemůžu na zahradu, tak si musím udělat radost alespoň takhle virtuálně :laugh: .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Trvalky II 28. bře 2013 18:17 #287157

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
JanoV, :lol: :lol:

( případně se s nimi dá domluvit, že ti kytky přivezou do Troji na Trvalkové dny )
Vlaďka napsal:
Se zápleváky pomaloučku koketuji... já nějak do té mé převážně růžovo růžové zahrady tu žlutou neumím zakomponovat. jen ty jemné pastelové odstíny. :ohmy: A přitom se mi líbějí...i ty tmavé, přecházející do hnědých tonů...
Objednala jsem ger. Johnsons Blue, to kdyby náhodou Rozane zase vymrzlo... Jaké jsou vaše zkušenosti s ním?
tohle ger. taky nemám :)

jinak se žlutou to mám podobně. Mám koutek, kam žlutou dávám, ale opravdu na "sbírečku" zápleváků nepostačující.
Taky se mi líbí ty tmavé ( dohněda, burgundy a spol. ) + k nim jeden přecházející k žluté. I proto mne tak mrzí zničení toho Rauchtopasu.

Skalničko, jj, zápleváky považuju též za vděčné a bezproblémové. Cenná je na nich ta doba kvetení ( koncem prázdnin či v září ). Jen to chce dobře vybrat kultivar, opravdu mohou mít i ke dvoum metrům. To pak je celkem dost mohutné křovisko. Právě - neválejí se, celkem spořádaně dělají zelenou vzpřímenou clonu, nejsou ničím napadány ( plísně ). Pokud na ně půjdou slimejši, stačilo by obsypat mladé rostlinky, na starších si myslím nemají moc šancí.
Kvetou ( bajvoko ) min. 3 týdny. Celkem dobře vypadají i uschlé v zimě.

/ nechci navádět - ale myslím, že mnoho kytek o kt. v poslední době zde vedeme řeč by mohlo být připraveno na Dodu - pokud si o ně napíšete Dresle a bude vědět, že je po nich projevena touha /

Mišpul - náprstníky miluju. Měla jsem právě několik kultivarů vypěstovaných z dovozových semínek, bohužel se mi ani jeden z nich nepřesemenil. Což mne nakrklo. Zeptám se Danči, jak to bylo s příp. semenením u ní - měla jich víc než já.
Abych pravdu řekla - vyselektovala jsem si z té u nás prodávané směsky pouze bílé náprstníky, nechávám je přesévat kam se jim líbí. Letos by mi jich měla kvést houštinka - jsem najatá, jestli zůstanou všechny bělostné nebo do nich zabloudí i růžový ( nechcíííí ).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena

Re: Trvalky II 28. bře 2013 18:46 #287159

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Květo,já mám ty moje původně ještě z NDR.Přesévají se od růžova do bordova,tečkování různé.Sem-tam se vyskytne bílý.Proto jsem si vzala vGlobu pytlík bílých Johnsonovic.
A ty levandulové mi učarovaly.No,nejen ty.... VŠECHNY!!! :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 28. bře 2013 19:19 #287161

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Květo, nevím, jestli sis všimla, ale Hel. Rauchtopaz mají v nabídce Krulichovi. Je to obřík.
Ještě prosím, nebyly by navíc semena těch bílých náprstníků? Mám taky nějakou sprsklou směsku, ale já bych tak ráda zrovna ty čistě bílé....:blush: díky.
Poslední úprava: 28. bře 2013 19:21 od skalnička.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 29. bře 2013 06:15 #287168

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Já nevím, ale tady snad funguje telepatie !
Zrovna přemýším nad seznamem do bílýho záhonu, co už snad v červenci budu moct osadit a vzpomněla jsem si na Květiny bílé vyselektované nápratníky. Vloni jsem vysela celý pytlík, ale je to barevná směska, tak čekám, který bude bílý. Jenže nevím, aby se mi nesprášil, když tedy nějaký bude. Tak já bych se zařadila do fronty na ten bílý, sím.
Díky za poznámečku k Dresle. Vloni jsem dostala téměř vše - misc.+astry (něco ta blbá zima pokosila), tak se zkusím zase optat.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 29. bře 2013 06:22 #287169

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Máte prosím nějaké zkušenosti s výsevem nepety Blue Carpet nebo i jiných nepet.Jak dlouho klíčí a jestli ještě kvetou v roce výsevu?
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 29. bře 2013 08:16 #287173

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Miško - letos mám "bílé" období (loni modré), takže jedu vyloženě po bíle kvetoucích kytkách - veronica, dicentra, pulmonaria... :laugh:

Evko, nějaká NN nepeta se mi normálně přesévá sama a poměrně dost přímo na záhoně. Jestli stihnou vykvést v tom samém roce, jsem nevysledovala, protože kvetou matky a to mi stačí.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 29. bře 2013 08:22 #287175

• Evka
  • Platinum Boarder
Skalničko děkuji,to mně také,ale zajímal by mě cílený výsev ,jestli ho už někdo zkoušel.
Poslední úprava: 29. bře 2013 08:22 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 30. bře 2013 10:24 #287196

• Evka
  • Platinum Boarder
Mišpule,já jsem úplně zapomněla,že jsem vysela tento penstemon www.perennials.com/plants/penstemon-hete...yllus-true-blue.html ,vzešel,no uvidím co z toho bude.:)
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 30. bře 2013 12:15 #287197

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Ten je krásnej!
Moje drahá mi v USA nakoupila a ještě prý si mám přidat.Jestli vše přijde... :woohoo: ,neseberou mi to celníci,tak tu zatančím indiánský válečný tanec.
www.swallowtailgardenseeds.com/perennials/penstemon.html
Už má doma pro mně Mysticu a Pinacoladu white a ještě různé jiné kyti.
Jo a těm levandulovým náprstníkům jsem neodolala,ani růžovobílému kohoutku :blush:
Poslední úprava: 30. bře 2013 12:18 od mišpule.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka
Moderátoři: Eva L., Květa