JanoV,
( případně se s nimi dá domluvit, že ti kytky přivezou do Troji na Trvalkové dny )
Vlaďka napsal:
Se zápleváky pomaloučku koketuji... já nějak do té mé převážně růžovo růžové zahrady tu žlutou neumím zakomponovat. jen ty jemné pastelové odstíny.

A přitom se mi líbějí...i ty tmavé, přecházející do hnědých tonů...
Objednala jsem ger. Johnsons Blue, to kdyby náhodou Rozane zase vymrzlo... Jaké jsou vaše zkušenosti s ním?
tohle ger. taky nemám
jinak se žlutou to mám podobně. Mám koutek, kam žlutou dávám, ale opravdu na "sbírečku" zápleváků nepostačující.
Taky se mi líbí ty tmavé ( dohněda, burgundy a spol. ) + k nim jeden přecházející k žluté. I proto mne tak mrzí zničení toho Rauchtopasu.
Skalničko, jj, zápleváky považuju též za vděčné a bezproblémové. Cenná je na nich ta doba kvetení ( koncem prázdnin či v září ). Jen to chce dobře vybrat kultivar, opravdu mohou mít i ke dvoum metrům. To pak je celkem dost mohutné křovisko. Právě - neválejí se, celkem spořádaně dělají zelenou vzpřímenou clonu, nejsou ničím napadány ( plísně ). Pokud na ně půjdou slimejši, stačilo by obsypat mladé rostlinky, na starších si myslím nemají moc šancí.
Kvetou ( bajvoko ) min. 3 týdny. Celkem dobře vypadají i uschlé v zimě.
/ nechci navádět - ale myslím, že mnoho kytek o kt. v poslední době zde vedeme řeč by mohlo být připraveno na Dodu - pokud si o ně napíšete Dresle a bude vědět, že je po nich projevena touha /
Mišpul - náprstníky miluju. Měla jsem právě několik kultivarů vypěstovaných z dovozových semínek, bohužel se mi ani jeden z nich nepřesemenil. Což mne nakrklo. Zeptám se Danči, jak to bylo s příp. semenením u ní - měla jich víc než já.
Abych pravdu řekla - vyselektovala jsem si z té u nás prodávané směsky pouze bílé náprstníky, nechávám je přesévat kam se jim líbí. Letos by mi jich měla kvést houštinka - jsem najatá, jestli zůstanou všechny bělostné nebo do nich zabloudí i růžový ( nechcíííí ).