Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky

Re:Trvalky 28. čec 2010 07:49 #13781

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
A safra, to abych si k podzimu udělala řízek, mě ani nenapadlo, že je jiný, když jsem ho kupovala.A chlupatý je.
IMG_8024.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 28. čec 2010 10:13 #13791

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Amazonko, díky za info, že ho Krulichovi mají. Už ho mám na poště.
Poprvé mne zaujal na L. v Obrubovkách, dávala ho Květa.
Poraďte tedy prosím, kam oregano Kens Red sadit? Snese i extrémní sucho (převis střechy)?
Zimu v našich 620 m vydrží? Přijdou mi asi 3-4 kusy, tak bych jeden mohl nechat v nádobě na horší časy. :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 29. čec 2010 00:21 #13862

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
matete mne :laugh:
Kent Beauty, myšleno, že ?

Honzo, mám ho ozkoušené na - 24,5 po dvě zimy, naprosto v poho, nepřikrývám ho ničím. Po loňské zimě bylo OK ( následovalo suché jaro ), po letošní také OK, ale tím extrémním studenem a mokrem chytlo houbu a začalo skomírat. Hlavní "zásluhu" přičítám té zatracené textilce, oddělala mi i devaterník a nepetu.
K.Beauty jsem přesadila, vetí se.
Je na extrémně suchém místě, navazujícím na prosyp z kačírku, půda spíš hlušina než cokoliv jiného ( postpub blbě přeházel při hloubení zábrany pro bambusy ).

Čímž jsem odpověděla- ano,vydrží, bez ochrany. Ano, extrémně suché místo. Nerozmazlovat ;)

:laugh:

Krásné by bylo na nějaké zídce, přes kt. by přepadalo ( nemám )
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 29. čec 2010 00:24 #13863

• Květa
  • Moderator
JaninkaH wrote:
A safra, to abych si k podzimu udělala řízek, mě ani nenapadlo, že je jiný, když jsem ho kupovala.A chlupatý je.

no, to skoro jo. Mně K.Beauty šlo řízkovat blbě, má hrozně tenké stopky, kořínky dělalo dost neochotně ( dát do zeminy, nikoliv perlit )

Jsem zvědavá, jestli přezimuje.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 29. čec 2010 09:57 #13900

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Krásné Echinacey, Vlaďko!

Připojuju se k zástupům závidících oregana, ale chystám se to napravit a budu po delším období sebemrskačství objednávat u Krulichů...
prosím, máte od nich někdo šantu? A jaký druh se vám nejvíc osvědčil? Ráda bych nižší, nerozklesávající se...
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 29. čec 2010 14:38 #13958

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Květi ano, to bude ono, díky za reference a s tou zídkou jsi mě potěšila, ani nevíš jak.
Mám ji právě pod tím převisem, nizoučkou, ale je tam. Sice provizorně obložená dlažební
kostkou, ale časem mi třeba přijde pod ruku nějaká levná opuka, pískovec, nenapuštěný pražec apod.

Mimochodem v tom balíku od Krulichů byly čtyři včely. Nevím, co si o tom mám myslet.
Dvě vylezly po rozříznutí lepící pásky a další dvě byly zabalené ve kvetoucí mateřídoušce praecox - růžová.
Chudinky toho měly plné kecky, jedna byla mrtvá, dal jsem je ven, tak kdo ví, co s nima bude.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 30. čec 2010 01:05 #14093

• Květa
  • Moderator
Honzo, vypadnutí včelek ze zásilky bych asi odnesla přinejmenším lehkým šočkem, alergičkou jsemť.
co sis ještě hezkého pořídil ?

Viděl jsi ten odkaz na DG, kde bylo právě oreg. K.Beauty vyfocené na zídce ?
davesgarden.com/guides/pf/showimage/51162/

PS. ukážeš zasazené ?
už několik dnů chci vyfotit to své polochcíplé a vždy zapomenu ( nefotím, reju B) )
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 30. čec 2010 01:39 #14094

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Květo, za odkaz díky, je to super. Záhonek se zídkou pod převisem střechy je nový,
dal jsem si tam drze mnoho kavylů, jsem zvědavý, co s nima udělá zima. Věřím jim.
Jsou ve štěrku, je tam fakt sucho. Ale asi dám Kena přímo k nim, až pojdou, on zaplní mezeru.
Keny mám tři, taktéž 3 klasické luční kopretiny, 3 nízké monardy (více neměli, chjo).
Jahodovou a mandarinkovou mátu, citronový pelyněk, ty 2 růž. praecox mateřídoušky,
krémový hvozdík (vypadá vkusně), dvě šanty (nevím z hlavy které) a už nevim.
No, takže mě obj. páchaná jen kvůli Kenovi přišla na rovných 1.200,-.
Včely - ano, při rozbalování každé další trvalky - tisíce novin - jsem byl silně histerický. :laugh:

Focení zasazených - aktivně jsem si vzal aparát do Prahy, že se cournu po růžích v Troji.
No, courání nebylo - calo. A aparát jsem tam zapomněl. Tak pro něj někdy musím sjet. :silly:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 30. čec 2010 07:18 #14112

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Honzo: taky jsem si ho objednala.... nevím, zda bude vše, ale cena kolem 650,- Kč - hm, taky původně jen kvůli Kenovi:)
jsem unešená z phloxů
030-bd8f57eae747fd7bea418eaddf5a7975.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trvalky 30. čec 2010 07:18 #14113

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
a moje láska z minulého roku
031-9379cb90aac37084ca6387d3bd2f826a.JPG
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa