HonzaPM wrote:Jajo, ta floxa s rozrazilem mě dostala, moc pěkná kombinace a parádní fotka.
Květo, toto je ta moje Verbena hastata ´Blue Spires´.
Honzo, zajímavé.
Ony Verbeny hastata White, Blue a Pink Spires měl v sort. Hlavenec. Kupovala si je tam Eva ( přímo tam ) a Danate ( v Brně ).
Myslím, že všechny měly norm. zelené listy. Tvoje je má fakt tmavé. Jsem zvědavá, jestli budou bordo i př. rok ( napadlo mne, jestli náhodou jí neztmavly třeba přehřátím v květníku ).
Moje Verbeny hastata pocházejí odjinud + byly koupeny pod jiným názvem ( Rosea + Alba z Florianusu, modrá je pak od Dresly původem z A. ), pořád sleduju, jestli náhodou se od W.,B.,a P. Spires neliší. Dívala jsem se na ně naposledy u Evy, byly ( W. + P. ) totožné s mými.
vyfotila jsem své dnes kvůli barevným odstínům zblízka - hlavně kvůli odlišnosti růžové a modré. Přidala jsem k nim i Verbenu bonariensis ( kdyby náhodou došlo při focení k pokroucení barev ), ale ne, barvy jsou realistické.
Takže zleva : V.hastata Alba, Rosea a anglická ( tu jsem považovala za identickou s Blue Spires. Jednou svou modrou fotila Danate, někde v hloubi diskuse Co kvete je ).
Nezapletla jsem se do toho ?
Jakému odstínu květů z mých odpovídá tvoje Blue Spires ?
Evi, prosím, nevyfotila bys podobně jako já svoje ?