Za posledních 15 let jsem na zahradě vyzkoušela snad všechny trvalky,co existují

.Na mé lehké,kyselé písčité půdě se mnohým nedařilo(astilbe,monardy,oměje ahodně dalších),spousta nepřežila zimu(calamintha grandiflora,krásnoočka,ostrožky,echinacey,některé zvonky),některé se mi nelíbily(achillea,fysostegie,vysokánské astry).Jsem moc ráda,že se mi tu celkem daří vysoké floxy( i když hlavně starší kultivary,ty nízké novinky mi několikrát na jaře nevyrašily,i když první sezónu pěkně kvetly),pivoňky ,škornice a kupodivu kypreje.Brunnera je skvělá,taky ji mám čím dál raději.Na jaře lány čemeřice (sama se semení) a plicníku,včelky a čmeláci si lebedí

.
Na podzim je překrásný hodně pozdní flox,nejsem si jistá názvem,asi ten,co ho teď mají Krulichovi.
V časném létě se raduju z třemdavy,mám ji na místě ,kde se běžně nechodí a tak nevadí její "pálivost",je krásná a vytrvalá.
Nejraději mám určitě floxy,hlavně ty voňavé.Teď sháním Cool Water,nevíte náhodou ?
A varuju před acanthem-neodstřihla jsem odkvetlíky,vysemenil se mi a je to plevel nezničitelný.