Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy

Re:Trávy 10. lis 2009 22:30 #2632

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Adriano, vybarvení mého Cappucina je fotkou, budou stejní.
Lloydova flagellifera je nádherná. Jen mi nejde do hlavy, že Květina (a na mojí fotce - viz níž - taky) se povaluje. S válecími trávami nevím, jak nakládat. Raději fontánky.
IMG_9036.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 10. lis 2009 23:26 #2634

• Adriana
no jo, ale knool je tam má oba dva, a ten rozdíl barev sedí...:dry:
flagellifera jde zatím krásně navrch, asi je to asi tím jak je "mladá", co az bude větší a těžší ? válecí bych nerada...
to je pak ráj pro kočky...
se na to...v zélandákách kočky, na zahradě mi ožírá stipy zase pes..:angry:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 11. lis 2009 01:12 #2635

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
dresla wrote:
Květo, a ten běžně dostupný značený jako Bronze Form jsi netestovala?

Tak vypadá teď směska listů c. tenuiculmis Cappuccino. Někde jsem kdysi našla, že "tenuiculmis" je jen poddruhové označení nějakého jiného carexu (comans?, flagellifera?) Teď nemohu nikde dohledat. Netušíš?

Dreslo, obyč. Bronze Form jsem kupovala na podzim 06, opečovávala jsem ho přes zimu co by zaoknáče a časně na jaře 07 vysadila ( do té nešťastné textilky ). Uhnil. Proto jsem v létě nakupovala ostatní bronzáky.
Už nikdy jsem po něm nezatoužila ( už takhle jich opravdu mám hodně ks a chtěla jsem je prověřit nejdříve pořádnou zimou. Navíc, vždy jsem na něj narazila v Baum. cenách ).
Tvoje Cappucino je krásně tmavé ( o dost ) a melírované. A ty krasavci Adriany ...

k členění.no, kdysi byla na netu volně dostupná stránka z NODu, vynesená z placeného přístupu. Chodila jsem na ni cca 2 roky, bohužel, je odstraněná ( což mne sejří ) . Byly tam synonyma ke carexům - na téma toto zahradnictví prodává carex xx pod názvem carex yy.
Já myslím, že sami producenti v tom mají čurbes. Tyhle bronzáci se těžko od sebe odlišují ( prý srůstem listů a pod. , věc pro botaniky, nad rozlišovací schopnosti běžného uživatele )
např. Bronzita se prodává pod názvem c. comans, flagellifera atd.
pak existuje kultivar Bronzina - kt. je překvapivě syn. pro Cappucino ( celým názvem Carex tenuiculmis 'Bronzina )
pro c.tenuiculmis je pak syn. Carex secta 'Tenuiculmis', Carex secta var. tenuiculmis (Petrie.)
tož pak se v tom vyznej..
sama si je dělím ( možná blbě )
na
c. buchananii ( ten se pozná, roste strmě do výšky, konce listů se mu kroutí do prstýnků
c. testacea ( barva )
C. bergrenii ( zde nezmiňovaný, nízký )
C. petrei - podobný buch., vyšší než comans a flag.
c. flagellifera - nižší, vícebarevný ( melírovaný trs )
c. comans - všeobjímající zbytek, kt je hnědý
c. tenuiculmis si nejsem schopná zapamatovat, tak ho vypouštím :laugh:

ad délka.. no, to je právě to, co trápí i mne.
U někt. nevím, jak dlouhé ty listy budou mít. Zřejmě dospělá je Bronzita, stopro je dospělý c. Petrei
P1020275.JPG

Loňská červencová fotka. I když ho mám zasazený z kopce, jeho výška je cca 40 cm, listy měl dlouhé 85 cm, neplandaly mu, stáčel je. Nevypadalo to moc dobře, hlavně když zafoukalo. Pak se porůznu mrcasily kde neměly. Na fotce jsou natažené, aby bylo vidět, že takto to není žádná krása.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 11. lis 2009 01:17 #2636

• Květa
  • Moderator
P1020272.JPG

Tak mu je každoročně v červenci zakracuju na slušivé mikádo, tak, aby sotva dosahovaly země. Už moc pak nepoporostou. A př. rok znovu. Neva mu to.
Horší to bude s tou c. flag, ta je hodně nízká. Teď už ji stříhat nebudu, až na jaře.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 11. lis 2009 01:21 #2637

• Květa
  • Moderator
ad anemanthelle ( stipa ) less. - měla jsem ji semínkovou, sázela ji jako dvou a tří letou. Čili mnohem menší než je Danatina a v daleko drsnějších podmínkách. Třeba ti Danate přežije..
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 11. lis 2009 01:34 #2638

• Květa
  • Moderator
Adriana wrote:

Květo- který miscanthus je co nejvíc podobný pampové /nemám na ni nervy/, požadavek zní co největší BÍLÉ květenství...

Adriano, no...
bílé - největší bílé květenství u mne má Silbefeder.
hele, ale je to pěkná hydra. Výšku mám u něj letos 2,6 m, kvete na dlouhých stvolech, poměrně dost vysoko nad trsem, překlápí se.
Růst je poměrně bujný.

Možná volit podle pož. výšky ? A květ požadovat pouze světlý ?

krásná tráva je pak calamagrostis brachytricha - má hodně vzdáleně květ pampě podobný
Přílohy:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 11. lis 2009 01:37 #2639

• Květa
  • Moderator
P1030086.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 11. lis 2009 01:39 #2640

• Květa
  • Moderator
P1030166.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 11. lis 2009 01:42 #2641

• Květa
  • Moderator
a celý trs v pozdním podzimu
( bezpracná, jemná, jen se květy dost brzo povalují - leden/únor, dříve než miscanthusí )
P1030186.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 11. lis 2009 07:24 #2642

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
jj, stipa a už ji mám část v květináčku, zda se ji podaří uchovat, těžko říct.... mám takto i tu dieramu z A.....
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa