Dreslo, jj, tojefakt.
Líbí se ti někt. z těch nových ? Mně obě, ta reversní k Aureole by nemusela být tak příšerně řvavá jako Aureola a bíle variegátních není nikdy dost...
Ta třetí - myslíš Beni Kaze ?
Hele, zabarvily se ti podzimně obě N ? mně ani náhodou, zůstaly zelené.
Vlaďko, mám travin hodně. Stříhám je podle toho jak časně obrážejí, druhým hlediskem je pak i potřeba někt. nechat do poslední možné chvíle neostříhané ( dělají mi ŽP a kdybych je ustřihla, Benda by měl krásný průsek k vyštěkávání nepřátel ).
Podle počasí, počítám že začnu tak do 14 dnů - až zem trochu oschne. Už včera jsem se při zachraňování hortenzek probořila do hnízda narcisů.
Pořadí :
calamagrostis ( obráží nejčasněji )
festuci na ježka - ty letos dostaly pěkně zabrat
molinia, panicum - stejně se stébla válí
stipy
mrazem poškozené konce listů stálezelených, hnědé carexy
---
arunda, miscanthusy, erianthus,
----
penniseta až někdy v dubnu, obráží nejpozději, bylo by tam holo.
ad pennisetum - kdysi jsem si koupila od Basíka také nějaké pennisetum, květů moc neměl nikdy. Na podzim jsem ho vyhodila.
To ale zřejmě není tvůj případ.
Janinka říká, že mu každoročně cca 1/3 ureje, dosype kompostem a kvete jí přenáramně. Já své dost hnojím ( na jaře cererit, pak ještě tekuté ). Nestěžuji si.
Stihnout vykvést by měly snad všechny u nás prodávané kultivary, nejpozdnější pak by mělo být Moudry ( u něj se spekuluje, že by vykvést nemuselo stihnout ). Mám nějaké falešné, kvete mi, dokonce je nejčasnější.