Zuzano, dík za zprávu - psala jsem, že se to nikomu ještě nepovedlo - ani doma , každé jaro to ověřuju, co kdyby...
Janinko, Imperatu máš parádní, u mne je letos nějaká hodně nedomrdlá, přičítám to mokru. A taky samo nízkým teplotám.
Mj., trávy, co jsem na jaře vysazovala, mají poměrně dost potíže, myslím, že už jsem to psala ( když tak zopáknu

)
Danate - zřejmě jsi jediná z nás u kt. tato stipa jde. Mně vyhnila. Jednou jsem ji načítala, prý po odkvětu tato možnost může nastat. Tak jsem zvědavá, jak půjde dál.
Už se o ni pokoušet ( zřejmě ) nebudu.
ad arundo variegata - musím říct, že ho mám teda nádherné, rozrostlé, vysoké. Měla jsem strach, sice zimu ( krutou ) přežilo OK, bez nějké zvláštní péče, ale přišla první vlna mrazíků, napučené puky pomrzly. A pak ty nízké teploty a mokro..
dneska má 1,4 m výšky.
Ne tak normální arundo, to se s tím jarozimním počasím vypořádávalo daleko hůř. Stéká mi k němu voda, vyhnívalo. Sice žije, ale má pouze pár puků.
Krásnou mám taky stipu gigantea, kvete, cca 40 květů.
ad molinia c. var. - Honzo, máš ji pěknou. Moje chytla nějakou houbu ( kulivok ), hnědnou jí špičky.
Lenpel, jj. norm. se tak množí.
Emilko, mám je - jen prosím upřesni co bys ráda viděla. Výšku ? letitý trs ? květy ? habitus ?
( abych nedávala - a hlavně nehledala - zbytečnosti. Já když se o trávách rozepíšu, nevím, kdy přestat. A dělám hrozitánská souvětí )