Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy

Re:Trávy 14. čen 2010 09:44 #8947

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Lenpel, jj, je to možné. Kavyl miluje sucho, semení se mi do spár v dlažbě.
Ale prckové jsou po první zimě vždy bohužel kaput...

Teď mám radost z Molinie coerulea ´Variegata´
a_molinia_coerulea_variegata.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 14. čen 2010 09:56 #8949

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Máte někdo nafocené M.sin. Morning light a Kleine Silberspine v dospělé velikosti? A také M.purpurascens " Herkules"?
Moc se mi líbí Morning Light , dala jsem ho k Baron Girod d'Ain. Uvidíme, jaká z toho vyjde kombinace.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 14. čen 2010 16:18 #8984

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Honzo, jj je krásná, jak ji máš dlouho?
Včera jsem se nadobro rozloučila s panaš. arundem,:( vyrazilo, jeden šmrdlík ohlodal slimejš a druhý, už větší asi uhnil. Vykopáno, přesazeno(co kdyby...)
Imperatu jsem měla totálně pomíchanou s bronzovým carexem - po rozebrání na jednotlivá stébla, a znovu nasazení, jakž takž začíná růst.

Emilko M.sin. Morning light mám už třetím rokem, ale je to pořád mrška malá. Mám dva a přírůstky jsou opravdu chabé - nejhorší z misc.
cerven_092.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 15. čen 2010 00:08 #9030

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Zuzano, dík za zprávu - psala jsem, že se to nikomu ještě nepovedlo - ani doma , každé jaro to ověřuju, co kdyby...

Janinko, Imperatu máš parádní, u mne je letos nějaká hodně nedomrdlá, přičítám to mokru. A taky samo nízkým teplotám.
Mj., trávy, co jsem na jaře vysazovala, mají poměrně dost potíže, myslím, že už jsem to psala ( když tak zopáknu :laugh: )

Danate - zřejmě jsi jediná z nás u kt. tato stipa jde. Mně vyhnila. Jednou jsem ji načítala, prý po odkvětu tato možnost může nastat. Tak jsem zvědavá, jak půjde dál.
Už se o ni pokoušet ( zřejmě ) nebudu.

ad arundo variegata - musím říct, že ho mám teda nádherné, rozrostlé, vysoké. Měla jsem strach, sice zimu ( krutou ) přežilo OK, bez nějké zvláštní péče, ale přišla první vlna mrazíků, napučené puky pomrzly. A pak ty nízké teploty a mokro..
dneska má 1,4 m výšky.
Ne tak normální arundo, to se s tím jarozimním počasím vypořádávalo daleko hůř. Stéká mi k němu voda, vyhnívalo. Sice žije, ale má pouze pár puků.
Krásnou mám taky stipu gigantea, kvete, cca 40 květů.

ad molinia c. var. - Honzo, máš ji pěknou. Moje chytla nějakou houbu ( kulivok ), hnědnou jí špičky.

Lenpel, jj. norm. se tak množí.

Emilko, mám je - jen prosím upřesni co bys ráda viděla. Výšku ? letitý trs ? květy ? habitus ?
( abych nedávala - a hlavně nehledala - zbytečnosti. Já když se o trávách rozepíšu, nevím, kdy přestat. A dělám hrozitánská souvětí )
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 15. čen 2010 01:40 #9061

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Fotku m.Morning Light jsem nenašla. Tady roste (proti předpokladům) velmi dobře , za rok udělal velký trs. Habitus má přibližně stejný jako gracillimus.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 15. čen 2010 02:02 #9063

• Květa
  • Moderator
M.M.Lighta mám 2 ks, hodně špatně se mi fotí ( umístěním ), páč na většině f. není vidět ten stříbrný problesk, kt. má.

aspoň trochu je to vidět zde
P1040998.JPG

vlevo od LdV.
Fotka je červencová.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 15. čen 2010 02:07 #9066

• Květa
  • Moderator
Loni ( ideální rok pro trávy, propršený červenec ) v. 170, trs tvar vějíř, úzkolistý s velmi výrazným bílým žebrem, kt. dává trávě zdání stříbrných odlesků.
V našich podmínkách ( většinou ) nestíhá vykvést, loni, páč dlouho nebyly mrazy květy měl ( holky na jihu Čech )
P1050773.JPG

u mne nestihl víc - f. z konce října

přirůstá velmi dobře, nestěžuji si.

vyfotím ho zítra - trochu jsem záhon překopala, je vidět lépe.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 15. čen 2010 09:37 #9094

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Díky za info, Květo chtěla jsem vidět narostlý trs, ta tvá fotka je OK, jsem zvědavá jak bude tedy přirůstat. Nechám ho U Barona a uvidíme, má pár poupat tak alespon barevně to trochu půjde letos porovnat.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 15. čen 2010 09:47 #9096

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Já si jeden M.m.l. miniaturní loni usekla, dostala jsem obr hotový trs a ten se mi po zimě neprobudil asi mi naní souzený jinak mi M. jdou jak zblázněný. Jen letos špatně zimoval M.gracilimus ale už je Ok.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 15. čen 2010 11:15 #9112

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Emilko, zkus kouknout na Living do diskuze Katalpa - If tam dávala Morning Light narostlý.
Doufám, že se nepletu. Měla tam i Yaku Jima tuším. Zkus použít vyhledávání, ta disk. je obsáhlá.

Po letošní zimě Morning light už taky nemám. Vyrostlo JEDNO stéblo, tak po třech letech trápení
tří kousků od Basíka jsem vyhodil i ten poslední. Nerostly.

Kleine Silberspinne mám taky tři ks, fotku pohledám nebo letos udělám novou.
Jsou teď zjara všechny moje M. přesazené, Kleine S. rostou výborně. ;)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa