www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...&limitstart=90#11028
Zdenko, na prvním obr. ( modrá nízká tráva ) je Festuca glauca ( Kostřava sivá )
Festuc je hodně, tato patří mezi nejběžnější.
V cca 25 cm ( bez květu ), je stálezelená, na jaře se má pročesávat. Já ji stříhám ( na jaře a příp. po odkvětu ), jsem líná se s ní patlat.
Ona je poměrně krátkověká, tím, že ji stříhám jí ještě život zkracuji - ale neva, celkem ochotně se semení.
Nenáročná na půdu, snáší sucho. Letošní dlouhá zima dala mým stařešinkám pěkně zabrat, vyhnily. Navíc, hnízdo si pod sněhem v nich udělaly myši. ( někde je tu f. s oříškem, kt. po odtátí sněhu v okousaných trsech zbyl )
druhá ( zelenobílá ) :
to už je horší. Je to Misc. Cabaret. Většinou mám na zahradě Misc. sinensis, tento + Cosmopolitan jsou Misc. condensatus. Oba jsou náchylnější na zimní vlhkost, mají tendenci vyhnívat. Oba jsou Z6.
M.s.Variegatus, kt. jsis koupila, je také Z6, proti Cosm. + Cab. je více bělejší, má užší list a je nižší ( cca 150 ). Růst má strnulejší, nepřehýbá tolik listy.
Žádný z nich není schopen u nás vykvést ( nestíhají ). Loni mi Cosmopolitan udělal poupě, pak přišel mrazík.
Výšky uvádím u mne ( jsou opečovávané )