Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy

Re:Trávy 12. srp 2010 19:02 #15624

• patka
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 110
ta červená by měla být I.c. Red Baron, má ji v nabídce Basík, vzadu s hnědými šištičkami pravděpodobně Pennisetum alopecuroides Hameln a ty vpředu si netroufám určit. I.c. Red Barom mi moc nepřirůstá, postupně jsem ještě 2x přisazovala, aby vypadala jako trs. V bílém kačírku by jí to slušelo.:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 12. srp 2010 19:05 #15625

• patka
  • Expert Boarder
zapoměla jsem na fotku;)
P8120122.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 12. srp 2010 20:18 #15632

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Je :woohoo: hezký, tak to je Red Baron a s heucherou je taky super, a vubec maš to hezký. Děkuju.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 12. srp 2010 20:37 #15633

• patka
  • Expert Boarder
Jevgenie děkuji, taky to máš krásné mečíková pokušitelko:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 13. srp 2010 00:42 #15642

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Patko, I.c.R.Baron - na tvojí f. má krásnou barvičku. To ti do ní svítilo sluníčko ?

jinak obecně k Imperata cylindrica Red Baron - u mne moc nejde. Má podmínky, kt. by jí měly vyhovovat, ale nerozrůstá se - a to ji mám kolik let. Nevymrzá, nepřikrývám ji.
ad kamínky - musí se to zkusit, někde třeba v nich půjde. Měla jsem ji v nich, vadilo jí předjarní vlhko. V nabídce bývá leckde, na podzim ji dost často vyprodávají ( v 2 l květníku ) v Baumaxech.

bělavá tráva bude zřejmě Carex morrovii Silver Sceptre. Je stejně jako I.c.R.Baron krátce oddénkatá, ale nepřirůstá tolik jako Carex morrowii Ice Dance ( nemusí se tak hlídat ). Furtzelená.

Pofotím až nebude pršet.

Sedum bude - možná - Xenox.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 13. srp 2010 00:56 #15643

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
patka wrote:
Evo L, ten je hezoučký, taky ho mám. Traviny se mi šíleným způsobem rozrostly a protože mám prťavou zahradu, musela jsem je na jaře zredukovat, jednak počet a některé jsem musela hodně zmenšit. Dvě jsem zkusila zapustit do země v květináči, zrovna jeden z nich je P.alop. Hameln, ten se jakž takž drží ale Miscanthus to asi nerozdýchá , vyloženě v květináči živoří a nevím, jestli přežije zimu. To vykopávání je šíleně fyzicky náročné, málem jsem u toho vypustila duši , nakonec jsem se o jedno suché zlomené stéblo pořezala a musela jsem volat na pomoc manžela. Tak se Vás chci zeptat jestli někdo z Vás používá nějaké zábrany proti rozrůstání travin do strany a jestli jo tak jaké a jaké máte s nimi zkušenosti.

Patko, předpokládám, že Misc. byl sinensis ?

ad zábrany - nepoužívám, moje zkušenosti s nimi nejsou dobré. Ať už zasazení v kýblu, zábrana v zemi ( lino ) - bylo to na houby, trávy v nich nešly ( vyhnívaly ).

Jediné, co se mi osvědčilo, je urytí kusu trsu ( třeba Janinka říká, že to u penniset dělá, pak víc kvetou - když tak popíše ona ).
U Misc. je to opruz. Mně ani tak nevadí rozrůstavost u báze - spíš u někt. hodně přepadavých místo, kt zaberou listy fontánou.
Dají se ale vybrat kultivary, kt. se zase tak moc nerozrůstají ( např. Morning Light, Gracillimus, Kleine Fontane a Silberspinne )
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 13. srp 2010 07:42 #15654

• Milena
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 119
Mě tráva I.Red Baron roste velmi dobře. Rozrůstá se dobře, seču ji v trávníku a každoročně uždibuji a rozdávám kamarádkám. Jen se mě červenala pěkně zjara, teď už ne, možná je to tím že je na jižní straně a pěkně na ni pálí sluníčko.
DSCN6964a.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 13. srp 2010 09:33 #15657

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Květo děkují moc.:)
Mileno, maš to hezky.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 13. srp 2010 12:35 #15674

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Dnes jsem pofotila zahradu, pošlu trávy. S I.C Red Baronem jsem spokojená až letos, dlouho jsem mu hledala místo. Na jaře jsem ho musela rozpitvat na jednotlivé travičky, byl prorostlý bronzovou trávou, po vypletí se ukázal, tak jak má. Mám ho na slunci. Před tím byl na vých, staně baráku - stín brzo odpoledne a spíš sucho - tam moc nešel a ještě před tím ve skalce na zídce a tam taky nešel.
IMG_8185.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 13. srp 2010 12:39 #15675

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Kousek vedle mám proso do červena Panicum virgatum 'Shenandoah', přesazovala jsem ho cca před měsícem - bylo utiskované, nerostlo a nebylo ani vidět -je tudíž trochu rozcuchané anavíc nejde vyfotit:(
Přílohy:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa