Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy

Re:Trávy 13. srp 2010 13:31 #15690

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Jani nádhera, takže konečně mám ten název posledního M. písemně :-) , neudržela jsem ho opět v hlavě :-)
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 13. srp 2010 16:36 #15696

• patka
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 110
jó to se Vám to trávuje, když máte takové latifundie...:) ,
Květo díky, za odpoveď , ano Imperata je skoro celý den na slunci a zmiňovaný Miscanthus je sinensis, ale dál nevím jaký, docela úzké zelené listy s bílým pruhem uprostřed,
Mileno moc hezké i v hortenziích, Janinko H,krása, ty se máš, se můžeš s takovým prostorem s trávami skutečně rozjet
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 14. srp 2010 00:18 #15713

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
njn, máte I.c.R.Barona lepšího - můj vypadá takto
P1070203.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 14. srp 2010 00:23 #15714

• Květa
  • Moderator
Carex m. Silver Sceptre - dobře přirůstá, ale není to takový blázen jako Ice Dance. Dostala jsem asi před dvěma lety sazeničku, loni na podzim rozdělila. V průběhu roku mění barvu ( bílá je s poklesem teplot výraznější )
P1070198.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 14. srp 2010 00:49 #15715

• Květa
  • Moderator
Janinko, krásně se na to kouká.
jak výšky tebe dosahuje Adagio ? Jeví se mi dost mohutné ( palecnahoru ) Ze svého takový výškový dojem nemám.
ad Moudry - jsem skoro na 100 % přesvědčená, že Moudreho nemáme. Popisem nejvíc odpovídá Black Beauty. Dalšího Moudreho jsem dostala na jaře z jiného zdroje, uvidím, co z něj vyleze, zatím se chová také jinak než bych očekávala.
M.s. Bluetenwunder patří k mým oblíbencům, ten s povedl.

u mne to letos i díky dostatku srážek vypadá jak v džungli - a to jsem nehnojila.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 14. srp 2010 18:31 #15747

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Květo Adagio teď měří 120 cm. Pamatuješ, když byly nový, jak už jsme chtěly mít ohromný trsy? Ani to tak dlouho netrvalo, že?Na podzim jim budou tři roky. Posílám Hakonechloa macra 'Aureola' z té mám radost. Loňské nákupy buď nemají dobré místo, nebo se teprve usazují.
IMG_8278.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 14. srp 2010 19:47 #15752

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
JaninkaH wrote:
Květo Adagio teď měří 120 cm. Pamatuješ, když byly nový, jak už jsme chtěly mít ohromný trsy? Ani to tak dlouho netrvalo, že?Na podzim jim budou tři roky. Posílám Hakonechloa macra 'Aureola' z té mám radost. Loňské nákupy buď nemají dobré místo, nebo se teprve usazují

Janinko Ta je nádherná, jak jí máš dlouho? mám nezasazenou sazenici,....a nevim kam s ní jakou jí dáváš péči? Díky
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 14. srp 2010 21:08 #15759

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Lenpel, na podzim jí budou 4 roky, sazená je na mírně vyvýšeném místě, trošku je zastíněná vrbičkou. Mám ji hned vedle sudu s vodou, tak ji občas zaleju. Tohle je (možná - nejsem o tom přesvědčená) hakonechloa Albostriata tu mám přesně rok. Je v suchém stínu, daleko od vody...a zdá se mi, že je na tom hůř než loni.
IMG_8241.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 14. srp 2010 23:49 #15789

• Květa
  • Moderator
JaninkaH wrote:
Květo Adagio teď měří 120 cm. Pamatuješ, když byly nový, jak už jsme chtěly mít ohromný trsy? Ani to tak dlouho netrvalo, že?Na podzim jim budou tři roky. Posílám Hakonechloa macra 'Aureola' z té mám radost. Loňské nákupy buď nemají dobré místo, nebo se teprve usazují.

Jani, tó víš, že pamatuju těch pár chlupů... kdeže jsou, že..
:laugh: :laugh: proto ani nemůžu dávat fotky celé zahrady, páč stejně z toho nikdo nic nevykouká.
tráva, tráva, barevný flek, tráva. Rezavé cedule ( kt. neustále slibuju, že natřu :unsure: ... a.. nic ), platící mi kytkové nákupy.
Zase jsem téměř denně překvapována při obhlídce - vždycky najdu něco nového, ukrytého :laugh:
P1070195.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 14. srp 2010 23:52 #15790

• Květa
  • Moderator
něco lze poznat leda v novém, ještě nezarostlém záhonku
P1070186.JPG
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa