b]Eva.Trifon wrote:[/b]
Díky Květo, takže se může přesazovat, no že přežil Bendovo čůrání mě překvapilo, fena mi zas ničí trávník.
V Příboře ve školce mě informovala paní, že se ty stébla stáčejí a že nekvete nebo velmi málo v našich klimatických podmínkách. Asi potřebuje delší vegetační dobu nebo co.
lenpel wrote:Ahoj Květo tak po tvých podrobných rozborech sem zjistila že mám taky M.Gracillimus - aniž bych původně věděla co mám od sousedy,...Když sem kousek dostala rozdělila sem ho na tři kousky naštěstí a podělila, mám ho 2roky a mohu ho letos z vesela dělit, roste jako blázen,...ale ještě mi nekvetl,...snad letos, dostanu vždy od té sousedy krásná stebla s květy - když uschnou stočí se do spirály, čím to je že nekvete?Ď
Trifonku, ta část na kt. Benda usilovně čůral, nepřežila.
Ke kvetení - Gracillimus u nás občas kvete, pokud je dlouhý podzim nebo v teplejších částech republiky. Ale květy nejsou nijak krásné, u mne nestíhají, kvetou nízko v trsu. Zůstává dlouho zelený.
Co se týká kroucení listů - nejsem si vědoma, nikdy jsem si nevšimla. Kroutit do spirály se má ( po uschnutí ) kultivar Arabesque,, kvete zeleno/žlutě.
Gracillimus má typický tvar trsu ( vějíř ) a nápadně úzké listy ( 4 mm ). Ještě se trochu stáčí do V, výsledný dojem jemného listoví je tím výraznější.
loňská fotka květů Gracillimusu, foceno koncem října