Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy

Re:Trávy 17. srp 2010 09:49 #15982

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Květo, hakonky ti závidím, že jich máš tolik a barva mi u nich vůbec nevadí. Pravda - líbila by se mi ještě nějaká čistě bílo zelená, kdyby byla. Já svoje hakonky chci sadit do koryta, nevím nevím, jak se jim tam bude dařit. Posílám loňské foto asi tedy Naomi - koupené u Chládka - s cedulkama tam byly šachy. Malepartus nekosí, nahoře mám celkem aktuální fotku.
Moudryho si tedy přejmenuju, je fakt, že květy už má - a jsou i vidět.
srpen2_037.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 17. srp 2010 10:20 #15986

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Květo , hakonka a heuchera spolu vypadaji luxusně.
Taky se mi moc libi Zebrinus a už vubec nechápu jak je to možne že ještě nemam Red Barona.:lol:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 17. srp 2010 14:42 #16015

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květo, tak cibulová travička dokvétá, nezatahuje (zatím?).
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 17. srp 2010 16:37 #16025

• bina
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 94
Díky za pochvalu, děvčata, imperatu mám od loňského jara od Krulichů, už za ten loňský rok dost vyrostla a letos z ní mám fakt radost, jsem ráda, že se líbí i vám.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 23. srp 2010 22:47 #16431

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
b]Eva.Trifon wrote:[/b]
Díky Květo, takže se může přesazovat, no že přežil Bendovo čůrání mě překvapilo, fena mi zas ničí trávník.
V Příboře ve školce mě informovala paní, že se ty stébla stáčejí a že nekvete nebo velmi málo v našich klimatických podmínkách. Asi potřebuje delší vegetační dobu nebo co.
lenpel wrote:
Ahoj Květo tak po tvých podrobných rozborech sem zjistila že mám taky M.Gracillimus - aniž bych původně věděla co mám od sousedy,...Když sem kousek dostala rozdělila sem ho na tři kousky naštěstí a podělila, mám ho 2roky a mohu ho letos z vesela dělit, roste jako blázen,...ale ještě mi nekvetl,...snad letos, dostanu vždy od té sousedy krásná stebla s květy - když uschnou stočí se do spirály, čím to je že nekvete?Ď

Trifonku, ta část na kt. Benda usilovně čůral, nepřežila.

Ke kvetení - Gracillimus u nás občas kvete, pokud je dlouhý podzim nebo v teplejších částech republiky. Ale květy nejsou nijak krásné, u mne nestíhají, kvetou nízko v trsu. Zůstává dlouho zelený.
Co se týká kroucení listů - nejsem si vědoma, nikdy jsem si nevšimla. Kroutit do spirály se má ( po uschnutí ) kultivar Arabesque,, kvete zeleno/žlutě.
Gracillimus má typický tvar trsu ( vějíř ) a nápadně úzké listy ( 4 mm ). Ještě se trochu stáčí do V, výsledný dojem jemného listoví je tím výraznější.
P1050767.JPG

loňská fotka květů Gracillimusu, foceno koncem října
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 23. srp 2010 22:50 #16432

• Květa
  • Moderator
Loňská polovina listopadu, všechny trávy okolo jsou již žluté, Gracillimus skoro zelený
P1050873.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 23. srp 2010 23:45 #16439

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Přelouskáno. Máte nádherné kousky.
Janinko - má tvoje ravena už nějaký náznak květů? Dostala jsem od Květy - má na ni pifku, že jí nekvete. Mně tedy taky ne:laugh: , ale líbí se mi i listy.
Co se stane s miscanthusy, když se mohou neomezeně rozrůstat? Vyhnívají od středu, nebo udělají souvislý porost? Pořídila jsem teď obříka Rolanda a když jsem ho gůglila, nejvíc zmínek o něm padlo v souvislosti s výtěžností z hektaru:woohoo: .
Květo - co David? Vzpomněla jsem na něj, jak Danah jmenovala Chinu. Kvete ti už?
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 24. srp 2010 00:07 #16444

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Dreslo, ravena mi nikdy nestihla vykvést.Letos nemám ani náznak květů.Mám ji ráda i bez květů, dokonce si myslím, že nějaký obr stvoly by se mi ani nehodily - tedy jsem ráda, že nekvete:silly:
Můj Gracillimus je kroutivý, :laugh: , hlavně po usušení má velice dekorativní listy.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 24. srp 2010 00:34 #16451

• Květa
  • Moderator
Janinko, :laugh: tak to teda budu Gracillimusu letos věnovat zvláštní pozornost. I se pohrabu starými fotkami. Fakt jsem si nikdy nevšimla, že by se mu listy kroutily.
Chá, navíc, můj Grac. je od tebe... to by se tedy kroutit měl, že ?? :laugh:

ad Ravenna, moje tedy květní stébla má. Náznak. Jako každý rok ale počítám, že vykvést nestihne.
Jednu jsem na jaře přesazovala na víc slunce ( je tudíž opožděná, páč se znovu ujímala, navíc jsem ji dělila ), s druhou jsem ale nehýbala.
Zvedá se, dělá druhé ( vyšší ) "patro" a v trsu jsou náznaky kv. stébel. Mně neva, že nestíhá, líbí se mi i tak. Květní stvoly se mi barví do bordova, že nestihnou vystrčit květ .. se holt nedá nic dělat.
Nepřesazovaná je monstrum - letos zřejmě i kvůli dešťům. Listy má tak dlouhé, že to spodní ( původní ) patro se podtáčí pod sebe.
P1070195-2bbc651b8c6825847daa99d7c032694e.JPG

( f. mám starou 14 dnů, od té doby ještě povyrostla ).

Dreslo, David kosí. Kvete ( stále ne celý trs ) pouze F.Osten, Ghana, Flamingo.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 25. srp 2010 00:04 #16541

• Květa
  • Moderator
Mám brouka v hlavě. :laugh: Prohlížela jsem si staré fotky, na žádné nemám Gracillimus stočený do spirály. Stočené listy více než v zeleném stavu ano. Zaměřím se na něj.

květní stvoly Ravenny
P1070310.JPG
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa