Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy

Re:Trávy 26. zář 2010 08:01 #18984

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Ty jsou opravdu boží :kiss:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 27. zář 2010 21:51 #19050

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Janinko, Sioux u mně má stébla lehce nabordovělá ( méně než tvá). Letos má vůbec neobvyklou barvu, je zelenější v listu ( norm. býval světlejší ).Ještě se neprobarvuje ani v listu. Není na plném sluníčku ( dopoledne stín ) a vůbec slunce bylo poskrovnu.
Koukám na ravenní listy ( je to ona, že - na f. s Malepartusem ? ) - jde ti už do podzimní švestkovo/měděné. Pěkné. Zdvihla se ti do druhého patra nebo ne ?
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 29. zář 2010 23:24 #19163

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Prosím, nemá někdo zkušenost s Carex brunnea Jenneke? Nějak jsem se neovládla a koupila ji, ačkoli jsem chtěla původně něco úplně jiného, ale nemůžu o ní v češtině na internetu naprosto nic najít. Takže netuším, zda tu přežije zimu a tak vůbec... No dobře mi tak. Není to tak dávno, co jsem si říkala, že nic panašovaného si už do zahrady kupovat nebudu...
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 30. zář 2010 10:12 #19182

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Květa wrote:
Koukám na ravenní listy ( je to ona, že - na f. s Malepartusem ? ) - jde ti už do podzimní švestkovo/měděné. Pěkné. Zdvihla se ti do druhého patra nebo ne ?

Květo jj,taky patruje,je vysoká, (chtěla by víc prostoru, budu muset s něčím šíbnout, s ní ani nápad, to by bylo asi na bagr)stébla jsou tlustá, ale určo nestihne vykvést, co tvá?
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 01. říj 2010 00:11 #19223

• Květa
  • Moderator
Gabreto, C.b.Jenneke + C.b.Variegata jsem zkoušela loni.
Mělo by se jednat o trávu z7 ( tzn. hraniční ). Jiné carexy u kterých je tato zóna psána mi tu přežívají, ani jeden z uvedených nikoliv.
Myslím, že se spíš jedná o trávu na dozdobení truhlíků, po sezóně počítat s odúmrtí.
Je levná ( ve školce za 25,- Kč ), brala jsem po dvou ks od každé. Jeden jsem zasadila, druhý přechovávala za oknem ( teplota kolem 0 ).
V zemi nepřežil vůbec, za oknem strádal ( mj. byl napaden rzí travní ). Na jaře jsem ho sadila do záhonu, nezmátořil se.
Znovu ho zkoušet nebudu, zklamal mne.

Janinko, myslím, že nestihne. Nestihla / u mne / ještě nikdy. Letos, kdy trávy kvetou až o měsíc později, by objevení se květů byl malý zázrak.
Neva.
P1070596.JPG

Letos na jaře jsem druhou rostlinu přesazovala, fakt je, že by se menší bagřík šiknul. :silly:
( horní hrana cedule, kam Ravenna v současnosti vršky dosahuje, je ve výšce 2,6 m :kiss: )
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 01. říj 2010 10:55 #19242

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Květo, máš ji nádhernou!!! To je ta přesazená ?:woohoo: . Mno, naši mladí si teď bagr koupili, ale je poněkud větší:laugh: , na zahrádku bych ho nepustila.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 01. říj 2010 11:22 #19244

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Květo, děkuju za odpověď. Ta tráva tedy levná vůbec nebyla, malý trsík stál 129 nebo 139 Kč! No moje blbost, nemám kupovat něco, o čem nic nevím.
Zlikvidovala jsem totiž většinu trvalek a růží, protože strašně trpěly různými houbovými chorobami (a lít na to litry chemie se mi nechce), takže jsem to chtěla nahradit travinami a hortenziemi, které mi přijdou dost odolné (pokud tedy nezmrznou), nechala jsem si jen nezmary jako sibiřské kosatce a obyčejnou žlutou denivku. Jo a hosty, ty ale taky možná poletí, koukat celé léto na ty ožrané zbytky mě nebaví. Líbí se mi miscanthusy s jemnými listy, ale ty jsou moc mohutné, na to nemám místo. Takže asi jen nějaký ten dochan, nebo možná vyrazím s lopatou někam na meze a do luk:laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 01. říj 2010 18:44 #19251

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Květo tak to je obr:) .
Věšina trvalek a růží je u mě bez chorob:huh: , asi žiju v dobré lokalitě. Holky tu dávaly i menší miscanthusy, určitě poradí.
No já byla zase v Příboře, mají levný benzín a hned vedle je zahradnictví:side: ;) a jelikož manža brblal, tak jsem tam vlítla a řekla červeně kvetoucí miscanthus,až doma jsem zjistila, že je to Malepartus:P , jeden květ je krásný, druhý bohužel jsem v kufru auta zlomila. Jen kdy to zasadím, dnes už trochu svítilo slunko,ale je to spíše bláto než půda.
Jinak já jsem takhle koupila bordové penisetum v Tescu za 90 bez desetníku a je mrazuvzdorná do -10, myslím. No tak je v květináči a to samé měli v Bau za dvojnásobnou cenu, no ještě že jsem se napálila v tom Tescu.
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 04. říj 2010 22:49 #19390

• Květa
  • Moderator
Janinko, né, na f. byla ta nepřesazovaná rostlina.
( druhou vyfotím )

Gabreto, je mi líto. Třeba ti přežije.
Tos ji kupovala někde v Bau, že ?

V carexech, přežívajících naše zimy - vč. panašovaných - je dost výběr.

Trifonku, s Malepartusem jsi udělala dobře. Fakt je to jeden z nej kultivarů ( tak akorát kvete nad listy,ani dlouhý ani krátký, souměrný, dobře kvetoucí, dobře rostoucí.. )

Mně rozkvetlo mládě růžového Flaminga. " Fousy " květů má oklopené dolů.
Lépe vyfotit nejde, páč je propletené sanquisorbou a až u plotu..
P1070638.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Trávy 04. říj 2010 22:51 #19391

• Květa
  • Moderator
Dreslo, konečně Macramme v počátku kvetení.
Jsem květ vyplétala z obalu, nemohla jsem se dočkat. Budu i nadále pozorovat.
P1070647.JPG
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa