Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re: Keře 24. kvě 2011 19:04 #254868

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Květo, naživo jsem se opravdu do Geishy zamilovala, zatím ji mám ještě pořád v zahradnictví rezervovanou, nějak není kdy tam zajet :blink:
Mmch., vistárie na kmínku obráží miniaturními pučíky na kmínku i v korunce :ohmy: a co teď s ní, když už jsem se s ní duševně rozloučila?

Nad tvými nákupy sice slintám, ale ne! a ne! a ne! už se mi nechce plakat nad omrzlinkama......:unsure:
Mám akorát novou Viburnum bodnantense, ta snad vydrží. A dnes jsem chovala v náručí H.macrophyllu 'Harlequin', byla úžasná, nakvetlá, ani ne moc drahá....a odolala jsem.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 24. kvě 2011 20:29 #254898

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Danah, hihi, to se tak někdy stane, vloni manža vynášel na kompost nepučící ibišek na kmínku a cestou si všiml, že se mu cosi všude zelená, letos raději pučí včas, ví, jak by mohl skončit :woohoo: .
Posílám onondagu, něco mi ožírá spodní listy, mám v nich dirky - možná jsem si ji zkazila při mrazech, to jsem ji trošku zasypala senem, pak neodkryla, do toho pralo slunce - no nevím, čím, to. Až vyroste bude jí to na tomhle místě určitě slušet.
Květo, ty ji musíš mít nádhernou viď?
IMG_0894.JPG

IMG_0893.JPG

Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka

Re: Keře 24. kvě 2011 22:59 #254912

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ad V. opulus - měly jsme ji s matkou na zahradě, nikdy ji nikdo nezalil, rostla, kvetla. Pravda, byl to nejméně 30letý keřík. Ale x ostatním viburnům, kt. jsou cimprdlíny na vodu ( hned klopí listy ) mi připadá jako dost nezmar.
Nejspíš s kořeny bojovat bude, otázka jak úspěšně. Myslím, že když jí vyčistíš trochu větší prostor od kořenů, mohla by to zvládat.

dtto Lenas - bodnatense mi připadá také dost nezmarovitá, V. plicatum mi právě klopívává lístky při nedostatku vody.
Poslední úprava: 24. kvě 2011 23:39 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lenas

Re: Keře 24. kvě 2011 23:59 #254915

• Květa
  • Moderator
varouch napsal:
Květo, kde měli Satomi Compact? A za rozumnou cenu?! :cheer: To ti gratuluju, stejně tak remontující šeřík, to by se mi taky moc líbilo a bysevešel.. určitě. :)

Já mám nějakej len, bílej a modrej zvonek, dvě mrzký šanty, ale snad přežijou, pár lomikámenů, chrpy, dvě hosty (jako tradičně bez určení kultivaru, ale mně se líběj všechny), dva phloxy, dvě ostrožky, na zkoušku jeden Jakobův žebřík, dvě šalvěje (loňské vymrzly), helleborus, japonskou sasanku a asi ještě nějaký dvě, tři trvalky, co si už těď nepamatuju. Takovej základ, žádné exkluzivní kousky. Počítám, že další várku nakoupím v Lotouši, tohle jsem vzala v Diké, ale zrovna trvalky měli dost probraný. V Diké jsem teda na cornusy nekoukala, jedna jim kvetla (vypadala, ze jsou na ní naroubovaný dvě - jedna mi přišla jako satomi a jedna jako china girl), ale ostatní jsem nezkoumala, většinu keřů měli ještě přešlou mrazem a připadá mi, že spousta jich usychá.

i pro Amazonku - z Diké úplně ten samý dojem jako Varouch. Spousta rostlin ve špatném stavu ( mj. i ty obří javory á 40.000,- ). Šla jsem tam původně švagrové pro fothergillu, nakonec jsem ji nekoupila.
Odtamtud mám pouze paniculatu + 2 trvalky.
Šeřík i muchovník je z výprodejových stojanů libereckého Bauhausu. Jsou pošramocené, rostliny jim tam nikdy dlouho nevydrží v dobrém stavu, páč je mají pod střechou, nemají dostatek světla. Tak dost často vyprodávají.
Šeřík mají Žižkovi v sort.

Varouchu se Satomi v Diké jsi mne překvapila. Já jim tam na podzim probírala rostliny ( jsou to porád ty samé, nové myslím nedovezli ) a právě - pouze China Girl a Milky Way. Obří keře v úplně původním ( tudíž už mrňavém ) květníčku. Se jimi příště znovu prohrabu.
Cornus Satomi Compact mi koupila Janinka v Litomyšli, levný nebyl ( 550,- ). Proti Bau- cenám to ale jde.
Chtěla jsem buď jej nebo Beni Fuji - Rheo :lol: - ( ten by se mi býval líbil víc, vypadá, že bude mít štíhlejší květy. Nebyl )
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 25. kvě 2011 00:10 #254916

• Květa
  • Moderator
Danah, že je Geisha nádherná, viď ? Naživo je fakt jak krajkoví.
Kolik za ni chtějí ?

Tak a konečně se dostávám k Onondaze. Teda ta se mi tak líbí a té mé se u mne zjevně též líbí...:kiss: že si snad pořídím ještě jednu. Pravda, je to holka chlastavá, klopením si říká o vodu.
Mám ji o trochu víc rozkvetlou než ty Janinko. Vybralas jí hezké místečko.
Půlka keře mi kvete, druhá přirůstá.

P1080260.JPG

P1080283.JPG

Danate, co tobě ?
Poslední úprava: 25. kvě 2011 00:13 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Emilka, JaninkaH, helena, Lenas

Re: Keře 25. kvě 2011 04:34 #254917

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
varouch napsal:
na zkoušku jeden Jakobův žebřík,

Prosím tě, co je Jakobův žebřík? Měla jsem svůj soukomý typ, ale po poradě s Googlem jsem se octla v jiných světech..
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 25. kvě 2011 07:36 #254933

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Marto, teď tu k němu nedávno byla nějaká debata - Jacobsladder, Polemonium Caeruleum, Jirnice. Taky jsem neznala, ale jak jsem na to vejrala v Diké, tak jsem si na něj vzpomněla a na zkoušku ho vzala.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 25. kvě 2011 07:39 #254934

• danah
  • Platinum Boarder
Marto, říká se tak jirnici - polemonium, jestli je to to, co koupila Varouch, nevím. Máš černý puntík :woohoo: jsme to tu nedávno probírali :woohoo:

Květo, jj. je krásná, mají ji asi na 180cm naroubovanou cca 500Kč. Ale problém mám s tou rašící wistárkou, na jejímž místě jsem si Geishu představovala....teď ji přesazovat? a tak pořád váhám......jó, kdybych měla latifundie :whistle:

....tak fakt cípneme hlady :woohoo:
Poslední úprava: 25. kvě 2011 07:52 od danah.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 25. kvě 2011 07:46 #254936

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Květo, Nevím, jestli to byla Satomi, ale kveto to už na zelených listech a do růžova.. Mně spíš překvapilo, že byly zřejmě naroubované na jeden keř jak kousa, tak florida. Působilo to dost divně, protože půlka keře ještě kvetla a už byla komplet olistěná a půlka byla taková holejší, s oschlými květy (asi jim nepřispěly ty mrazíky) a listí teprve rašilo. Ještě je druhá možnost, že to takhle dvojitě roubovaný nebylo a půlka keře na tom prostě byla prachbídně (ale dole mi přišlo, že byl vidět roub) a polochcípala. Byla ale obrovská, takový 2-2,5m výška, možná ji tam už mají déle, ale na květníku jsem nenašla popis, natož cenu.

Javory mají celé poloviny popálené - težko říct, jestli mrazem nebo sluncem, taky mi jich bylo líto.

Geisha je hortenzie? Onondaga je moc pěkná, ale zaplaťpámbu, že je žíznivka, to mě trochu přibrzdí a ještě ji nebudu shánět. :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 25. kvě 2011 07:50 #254940

• danah
  • Platinum Boarder
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa