varouch napsal:
Květo, kde měli Satomi Compact? A za rozumnou cenu?!

To ti gratuluju, stejně tak remontující šeřík, to by se mi taky moc líbilo a bysevešel.. určitě.
Já mám nějakej len, bílej a modrej zvonek, dvě mrzký šanty, ale snad přežijou, pár lomikámenů, chrpy, dvě hosty (jako tradičně bez určení kultivaru, ale mně se líběj všechny), dva phloxy, dvě ostrožky, na zkoušku jeden Jakobův žebřík, dvě šalvěje (loňské vymrzly), helleborus, japonskou sasanku a asi ještě nějaký dvě, tři trvalky, co si už těď nepamatuju. Takovej základ, žádné exkluzivní kousky. Počítám, že další várku nakoupím v Lotouši, tohle jsem vzala v Diké, ale zrovna trvalky měli dost probraný. V Diké jsem teda na cornusy nekoukala, jedna jim kvetla (vypadala, ze jsou na ní naroubovaný dvě - jedna mi přišla jako satomi a jedna jako china girl), ale ostatní jsem nezkoumala, většinu keřů měli ještě přešlou mrazem a připadá mi, že spousta jich usychá.
i pro Amazonku - z Diké úplně ten samý dojem jako Varouch. Spousta rostlin ve špatném stavu ( mj. i ty obří javory á 40.000,- ). Šla jsem tam původně švagrové pro fothergillu, nakonec jsem ji nekoupila.
Odtamtud mám pouze paniculatu + 2 trvalky.
Šeřík i muchovník je z výprodejových stojanů libereckého Bauhausu. Jsou pošramocené, rostliny jim tam nikdy dlouho nevydrží v dobrém stavu, páč je mají pod střechou, nemají dostatek světla. Tak dost často vyprodávají.
Šeřík mají Žižkovi v sort.
Varouchu se Satomi v Diké jsi mne překvapila. Já jim tam na podzim probírala rostliny ( jsou to porád ty samé, nové myslím nedovezli ) a právě - pouze China Girl a Milky Way. Obří keře v úplně původním ( tudíž už mrňavém ) květníčku. Se jimi příště znovu prohrabu.
Cornus Satomi Compact mi koupila Janinka v Litomyšli, levný nebyl ( 550,- ). Proti Bau- cenám to ale jde.
Chtěla jsem buď jej nebo Beni Fuji - Rheo

- ( ten by se mi býval líbil víc, vypadá, že bude mít štíhlejší květy. Nebyl )