Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re: Keře 20. led 2012 09:00 #275878

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Pěkné sbírky lýkovců jsem viděla jen u skalničkářů, dokonce znám paní, po jejímž manželovi je pojmenován jeho kultivar. Já mám jen ten z lesa, trvalo mu dlouho, než začal růst ale teď mi dělá radost každý rok , už má nalitá poupata a kuličky vydrží až do zimy.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 20. led 2012 21:32 #275896

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Marto, stedrenec je nadherny, kdyz na jare kvete, to vis, ale pote vytvori nepekny shluky lusku se semeny a kdyz listi opada, je po krase, tristni, navic listi se ani nijak zvlast na podzim nebarvi a ty uschly lusky se drzi vetvi jak prisity.Letos na podzim jsem uz pekne velky strom na prestiznim miste(!) rizla.odhodlavala jsem se k teto vrazde nekolik let:( :( Semena se mozna kutali, ale taky je s jistotou roznasi ptactvo (nebo mravenci?B) B) ), protoze semenacku nachazim plno i v dalekych koutech za domem.Proc nedat do svahu prave ty skalniky?Treba i vyssi druhy stridave s nizkymi polehavymi a stalezelenymi a sem tam treba berberisy?(Berberis atropurpurea). Nevim, jak je to velky prostor.To si myslim.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 20. led 2012 23:19 #275899

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Marto, připojovala bych se k EvěI.

Štědřenec proč ne, ale - netuším, jak je stráň dlouhá - asi bych namíchala - takové ty snadno řízkovatelné rostliny, co se dávají podél dálnic na zpevnění břehů. Těch si taky nikdo nevšímá a prosperují. Někt. se krásně barví...
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 25. led 2012 08:46 #276023

• Milena
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 119
máte někdo v zahradě VILÍN??? Mám žlutý třetí rok, vloni zmrzl, žádný květ neměl. O víkendu už byl těsně před květem a teď přicházi mrazy.... obalila jsem ho netkanou, ale nevím jestli to pomůže. Myslela jsem že je odolnější.:down :down Jaké jsou vaše vilíny?
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 25. led 2012 09:35 #276024

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Já mám maličký, je v plném květu. Dá li se to tak říct, má asi deset květů. :laugh:
Budu asi balit Viburnum bodn. Je to už pěkný keř a poupata už začínají pukat. Loni mi namrzla, moc by mne mrzela.
Poslední úprava: 25. led 2012 09:35 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 25. led 2012 12:17 #276027

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
ja mam hamamel (vilin) tretiu zimu, mam cerveny DIANE. zatial nenamrzol ani raz, vzdy pekne vykvitol. ale zatial teda nekvitne, ale pukov ma hromadu. prikryvat ho nebudem.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 13. úno 2012 16:22 #276503

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Mileno, mam zlutokvety vilin, presne nevim ktery, ale letos mi omrzly kvety dokonale. A to se mi v mihulych letech nikdy nestalo. Ta letosni zima byla dost zla.:(
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 13. úno 2012 17:53 #276509

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Já zas nevím,jestli mi přežije aukuba.Listy svěšené,zelené,kropenaté hadříčky.Japonský brslen je na tom podobně.No,uvidíme.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 13. úno 2012 21:58 #276512

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Mispul, japonsky brslen omrzava prvidelne.Vloni na podzim jsem ho pekne prikryla (jako ze na to vyzraju), ale obavam se, ze to bude houby platny.Rikavam si casto...uz nebudu pestovat nic choulostivyho, jsou preci "nahrazky", ale prijde jaro, nejak se octnu v zahradnictvi..tam kvetinac s necim peknym, co jeste nemam...a je to.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 14. úno 2012 15:25 #276527

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
evai napsal:
Mispul, japonsky brslen omrzava prvidelne.Vloni na podzim jsem ho pekne prikryla (jako ze na to vyzraju), ale obavam se, ze to bude houby platny.Rikavam si casto...uz nebudu pestovat nic choulostivyho, jsou preci "nahrazky", ale prijde jaro, nejak se octnu v zahradnictvi..tam kvetinac s necim peknym, co jeste nemam...a je to.

Nápodobně,proto mě tam nerad pouští bez dozoru :P
Ale já jsem mazaná,vyrazím rovnou z práce,že potřebuju něco v M.A.T.u nebo Jysku a Fišera a Arboles mám při cestě na tramvaj ;) No nestav se tam.Pak to dřu jak burlak a plížím se s tím za garáž,aby to neviděl.Takhle jsem ho uhnala na muchovník.Dotáhla keřík Martina,našla mu vše na netu a zjara jsme sázeli 2,5 m Ballerinu.Sám ji byl objednat :kiss:
Teď tu bádám nad něčím na živý plot,protože ten thůjový opelichanec mě fakt žere.
A ten brslen jsem loni balila do netkanky,dělala iglú ze smrk.větví a omrzl taky,Stříhala jsem ho na špunty.Tak jsem se na něj letos vybodla-dělej co umíš!
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa