Jana V. napsal:
Tak požád ještě netrpělivě vyhlížím, až se začnou zelenat poslední opozdilci :
1. catalpa big. nana (když odlomím větičku, je zelená, ale listy ani náznakem, zatímco catalpa big. Aurea už má lístyk cca 8cm (dokonce přestála i ty ledové muže

- ale listí je až ve 2m )
2. wisteria sinensis (ale možná je to zámena s w.fl. - ještě jsem jí neviděla kvést, kupovala jsem jí nako 1m šlahoun a snažím se už 3 roky zapěstovat na kmínek)
3. ibišek syrský - mám celkem 4 ks, dva už mají listy, dva mě dost napínají
Na to, že jsme vinařský kraj, je to dost bída....
Co u vás, rašej, nerašej, mám se stresovat?
Jsem na tom takhle - 450 m.n.m.:
Katalpa big. nana, cca 150 cm kmínek už je pěkně olistěná, mrazíky ji šlehly nově vyrašené lístky, ale teď po deštích to začíná pěkně zarůstat.
Wistárii nemám. Zato mám nějaký stálezelený zimolez. O minulém víkendu jsem ho seřezávala, byl dost vzatý, rašil jen sem tam, teď už to začíná rozjíždět.
Syrský ibišek - klasický bílý už je pěkně olistěný, ještě mám plný růžový (si nepamatuju jméno) a tomu to rašení trvalo podstatně déle a navíc raší těsně nad roubem
Donedávna jsem myslela, že mám kaput bahenní ibišek, ale nakonec jsem našla dva pidi zelené puky. Žádná velká sláva s kvetením to asi letos nebude.
Téměř K.O. mám morus nigra s kulatou korunkou. Listy jí vyrašili tak na třetině větví. To co vyrašilo, následně šlehl mráz. Jsem zvědavá, jestli to rozchodí. Mrzí mě to dost.