Květo, ano, F. Pansy. Nevím, jestli je na vině nějaká houba (jeden den zdravé výhonky a lístečky, druhý den zvadly, třetí už byly suché) nebo počasí. Pro jistotu jsem stříkla baycor a syllit, ale jestli to mělo nebo má nějaký efekt, když nen prakticky žádná listová plocha, kterou by si to stromek nasál.. Teď jsem ji ještě částečně přistínila textilkou, aby jí případné rašící nové listy hned nespálilo slunce.
Bělas mám od Havliše, kvetl hned první sezónu. Je to škoda, ale je to asi jediná rostlina, která od něj byla naprosto bez problémů. Ostatní buď zašly nebo jim trvalo hodně dlouho, než se chytly. Sazenice to byly všechny pěkné, přičítám to tomu, že měly většinou velký bal a pozoruju, že čím větší rostlina, tím hůř se mi v zahradě chytá, nebo byly na moji zahradu moc "rozmazlené" lepšími podmínkami u zahradníka.
Kde jsi přišla k semínkům bělasu? Měla jsem za to, že se tu prodávají jen samčí rostlinky.. Před pár lety jsem tu v zahradnictví viděla bělas asi za 150,- a nevzala ho. Od té doby už jsem ho tam znova neviděla (teda já tam zas tolikrát od té doby nebyla) a vyčítám si, že jsem ho tenkrát ještě nepřikoupila, dneska by se hodil klidně i druhý.