Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Keře v zahradách 09. čen 2014 07:58 #289609

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Květo, ano, F. Pansy. Nevím, jestli je na vině nějaká houba (jeden den zdravé výhonky a lístečky, druhý den zvadly, třetí už byly suché) nebo počasí. Pro jistotu jsem stříkla baycor a syllit, ale jestli to mělo nebo má nějaký efekt, když nen prakticky žádná listová plocha, kterou by si to stromek nasál.. Teď jsem ji ještě částečně přistínila textilkou, aby jí případné rašící nové listy hned nespálilo slunce.

Bělas mám od Havliše, kvetl hned první sezónu. Je to škoda, ale je to asi jediná rostlina, která od něj byla naprosto bez problémů. Ostatní buď zašly nebo jim trvalo hodně dlouho, než se chytly. Sazenice to byly všechny pěkné, přičítám to tomu, že měly většinou velký bal a pozoruju, že čím větší rostlina, tím hůř se mi v zahradě chytá, nebo byly na moji zahradu moc "rozmazlené" lepšími podmínkami u zahradníka.
Kde jsi přišla k semínkům bělasu? Měla jsem za to, že se tu prodávají jen samčí rostlinky.. Před pár lety jsem tu v zahradnictví viděla bělas asi za 150,- a nevzala ho. Od té doby už jsem ho tam znova neviděla (teda já tam zas tolikrát od té doby nebyla) a vyčítám si, že jsem ho tenkrát ještě nepřikoupila, dneska by se hodil klidně i druhý. :)
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 09. čen 2014 12:57 #289616

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Varouchu, krásná mamota :) , dokud jí máš? Já kdysi sehnala jednu ( a teď tedy si ani náhodou nevzpomenu odkud :( ) a nějak se mi nechytla. Zkoušely jsme ji objednávat u Konvičků - velmi drahá zkušenost :evil: ).

Jinak, mě omrzly květy na cercis canadiensis loni, ale strom pak normálně obrazil. Některé větve jsou každoročně suché, nepřišla jsem na důvod. Sousedovic F. Pansy dělá totéž. Já se letos moc raduju, protože nejenže mi cer. can. krásně kvetla, ale už se rýsují i lusky, takže letos prvně se dočnám semínek :woohoo: .

Jo a měla jsem jeden plod na madloni trojlaločné :silly: , ale jsem o něm nevěděla a větev ustřihla :dry: .
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 09. čen 2014 15:33 #289626

• varouch
  • Platinum Boarder
Jano, tuhle mám od vás - z Bambuscentra. Tenkrát byla celkem levná, měl tam jen jednu maličkou, skoro jsem měla pocit, že sám nevěděl, co to je. Loni jsem koupila ještě jednu v zahradnictvi Zoja u Semil. Měli jich tam poměrně dost, ma webu je mají i teď za 89 Kč. Bohužel mi ji dost ožraly srnky, stejně jako druhou, kterou jsem dostala do mamky. Tahle moje kvetoucí je poměrně drobná (Kalmia angustifolia), kompaktní, květy mají cca 1.5cm v průměru. Ta, co mám od mamky, je větší, s většími listy a i květy by měly být větší - pravděpodobně je to Kalmia latifolia.
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 09. čen 2014 18:10 #289630

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Varouchu díky, já do Bambuscentra moc nejezdím, ikdyž jezdívám dost často okolo. Mám dojem, že s keřema už jsem saturovaná a pokud jde o trvlaky, tak moc velký výběr tam nemívali, tak jezdím do Lotouše, kde mají naopak výber velký a navíc výsadbové záhony trvalek i růží, tam se kochám :P .

Jak ty kalmie živíš? stejně jako ronďáky? Nebo něco spešl?
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 09. čen 2014 20:11 #289631

• varouch
  • Platinum Boarder
Já je nijak neživím, prostě jsem je vrzla do země, kyselá je dost, takže navrch už nic nedostávaj. Jsem krkavčí zahradnice, letos poprvé jsem si přivezla nějaký koňský koblížky do záhonu, ale to jen proto, že v tom místě by nerostly ani kopřivy, jak je bídný. Takže tam prostě musím nějakou hlínu vyrobit. Jinak to flákám a je to na těch kytkách vidět, žádnej růstovej spurt se nekoná. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Keře v zahradách 21. čen 2014 14:22 #290127

• varouch
  • Platinum Boarder
A pak, že javory kvetou drobnými nenápadnými květy. :)

P1080567_s.jpg

P1080566_s.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., mišpule, Bulda

Keře v zahradách 21. čen 2014 15:28 #290128

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Varouchu, mě zas kvete fothergilla gardenii :P , květy se nápadně podobají denivce :woohoo: :woohoo: . Včera se na to nachytal otec, jsem se mu smála :P .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: varouch

Keře v zahradách 24. čec 2014 16:50 #290880

• Bulda
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 40
Ta mamota - kalmia je nádherná, co je to za kultivar? Já s nimi ve své zahradě teprve začínám, tak jsem zvědavá. měly by prodloužit kvetení rhododendronů. Zdraví Bulda
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 26. čec 2014 05:45 #290931

• varouch
  • Platinum Boarder
Buldo, bohužel to nemělo kultivar rozlišený. Na visačce bylo jen Kalmia bez dalšího upřesnění. Ale těchhle světle růžových je hodně, takže si určitě nějaký vybereš. :) Kvete docela dlouho, u mě tuším před rhododendrony a azalkami. Z podobného příbuzenského ranku je ještě ledum, taky vděčná rostlinka do kyselé půdy.
Téma bylo zamčeno.

Keře v zahradách 16. srp 2014 07:41 #291618

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN2175.jpg

DSCN2174.jpg

po jahodách vonící jasmín - později dodám lat. název
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka
Moderátoři: Eva L., Květa