Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re:Keře 06. srp 2010 09:20 #15164

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Květo nádhera, skoro jako moje vlastní nervatura :-)
Ke komulím, mám jich 5, 4 sesazené v jednom keři a jednu samotnou. Když otál sníh byla jsem presvědčená že je po komulích, vím že raší pozdě, ale letos nerašily snad do konce května, ale už všechny mají poupata a jsou velké jako jiné roky. Tady je hlavní problém, že musejí každý rok narůst od země znovu, proto ten nápad se 4 v kupě aby byl keřík kompaktnější, ta jedna samotná je bílá a má jen tři větve, neměla jsem srdce ji včas stříhnout když se sotva posbírala po té bídě, za rok je zaštípám ještě maličké aby byly hustší.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 07. srp 2010 02:11 #15255

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
No, právě - to, že musí každým rokem dorůst do nějaké výšky mne donutilo k zrušení živého plotu z komulí. Než dorostly, byl konec července.
Nahradila jsem je jinými keříky, páč jsem to dělala postupně, asi 4 roky, mám ŽP jak vykousaný zuby.

Jajo, myslíš, že vyštípnutí pomůže k zahuštění ?
Měla jsem pocit, že hustota keře závisí od hloubky střihu. Pokud ji vezmeš u země nebo v cca 40 cm, vyrazí hodně hustý obrost z těch zbývajících pahýlů ( a na koncích kvete, z úžlabí listů vyráží vždy nové větvičky následně s květy ), pokud ji necháš nestříhanou, - obrost se rozloží po celé délce loňských větví a keř je takový vzdušnější ( klackovitý by se dalo říct ).
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 07. srp 2010 09:07 #15268

• jaja99
  • Platinum Boarder
Umíš to hezky popsat proto ty 4v1 vypadají plněji. Stříhám každoročně až k zemi (musím, nid živého nezbývá) a představuju si když to tak v půl metru zaštípám , že ty boční výhony vyrostou rychleji a třeba se ještě rozvětví. U 4v1 to je fuk, ale ten osamělý bílý je fakt chudý,a nebo ho přisadím do party a bude 5v1 to už bude husté dost.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 07. srp 2010 14:14 #15292

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jajo, díky za pochvalu popisů.
Já moc neumím psát větu jednoduchou, vždycky vyplodím hrozné souvětí. Občas zapomenu čárku ( pravda, občas i myšlenku B) ), takže se může stát, že se souvětí stane nesrozumitelným.
njn, lepší to už nebude..

pro MartuZ - Marto, kdysi jsi se na L. tázala na Latnatec ( Ceanothus ). Letos jsem si na jaře jeden koupila, nevydržela jsem. Pravda, růžový. Po zimě ti dám zprávu, jestli přežil. Ale podle zpráv, kt. mám, by měl.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 07. srp 2010 15:12 #15309

• jaja99
  • Platinum Boarder
Květo bude hůř, myšlénku udržet nemusíme, zato jiné oblasti jsou klíčové, co se udržení týká. Jinak romám jednou větou, to by byla i moje parketa.
Ty komule mě s tím štvou, dělala jsem kvetoucí živý plot a tak by se mi tam líbily, naštěstí je mám prokouknutý.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 09. srp 2010 20:17 #15528

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
a přidám své 2 komule ( obě sázené vloni na jaře). Letos obě omrzly až k zemi. Pink Delight
DSCN7601.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 09. srp 2010 20:24 #15530

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Nanho Blue
DSCN7597.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 11. srp 2010 16:52 #15577

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Komlule jsem se bála radikálně říznout, protože mi sice už dost překážely, ale zničit jsem je nechtěla. Modrou letitou mám do výše 1. patra a kmen jak na Boubíně
IMG_0462.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 11. srp 2010 16:54 #15578

• fanynka
  • Platinum Boarder
kmen nebo kořen ...:woohoo:
IMG_0465.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 11. srp 2010 16:57 #15579

• fanynka
  • Platinum Boarder
a růžovou, která je mladší, ale tu jsem ořezala až u země celou a od jara jsem protrhávala nové výhony

Stačilo by mi kdyby zůstala tak, jak je teď
IMG_0459.JPG
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa