Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re:Keře 13. srp 2010 22:56 #15709

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Nojo to je darda já toho mám jen kousek, jak je máš daleko od sebe? Jsem z toho unesená, stříháš??
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 14. srp 2010 09:08 #15717

• Milena
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 119
jája99
mám je docel nahusto, tak asi 5O cm od sebe, ale chtěla jsem aby to zarostlo a já se nemusela dívat na sousedy. Letos jsem některé stříhala hodně, zmlazovala a některé jsem vzala el.nůžkama. Teď se rozhoduji jestli keře prostříhávat a zmlazovat, aby pěkně kvetly a nebo je stříhat el.nůžkama, držet je v nějakých rozměrech.
Ta první varianta je jistě správná, zase ale tam mám na nějaký čas díru když keř skolím na 5O čísel od země. A když to vezmu elektrikou, tak se keře zahustí a asi moc nepokvetou. Tak nevím.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 14. srp 2010 09:42 #15721

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Mileno, moc pěkné. :) Mně se líbí i pórek (nebo cibule ?) :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 14. srp 2010 09:42 #15722

• jaja99
  • Platinum Boarder
Budu ve stejné situaci chci si trochu zakrýt novou výstavbu a tvrdila jsem, že mi jde jen o to zakrytí, ale ty květy chchci taky, dala jsem je taky hodně blízlo jako Ty. Uvidím jak to bude fungovat. Tvůj by mě plně uspokojil, je fakt suprovej. dej ještě víc fotek i stemi dírami, žádné jsem neviděla :-)
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 14. srp 2010 10:19 #15723

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Mileno, ty víš, že jsem dlouholetou obdivovatelkou tvého živého plotu, pořád ho mám a dávám za vzor :laugh: chybí mi tu palec nahoru!
I mojí sestře vysazuju postupně podobný, ale sázím tak na metr od sebe a mezi dávám zatím nenáročné trvalky - kopretiny, obyč. denivky, podzimní astry....doufám, že pokud budou keře nízké, půjde to, později se trvalky přesadí nebo zlikvidují. Myslíš, že i ten metr jsou schopny tyto druhy keřů zapojit?.... já doufám, že ano.

A mám dotaz na keř - Abélii...máte ji někdo delší dobu? Nevymrzá? Havliš sice píše, že je v pohodě, ale... ;)
Pak ještě dotaz, na jakém místě jí to nejlíp bude slušet? Zdá se mi, že větve spíš převisají, jestli by nebyla hezká na nějaké zídce či vyvýšeném záhonku. Pokud máte, byla by fotka?
DSCF5209.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 14. srp 2010 15:06 #15732

• Milena
  • Senior Boarder
Danah
abelii mám třetí rok, po letošní zimě byla totálně zmrzlá a byla jsem si téměř jistá že odešla. Pořád jsem vyčkávala jestli obrazí a nic, tak jsem ji ostříhala a čekala. Nakonec si dala říct a je stejně krásná jako loni. Vyfotím ji a pošlu. Mám ji v polostínu, je to rozkladitý keřík na zídce by jí to seklo nejvíc.
Jinak Tobě a všem děkuji za pochvalu plotu, to jsem nečekala, že by se mohl tak líbit. Občas doma slyším "blbý keře".....
Také jsem keře měla vyplněné trvalkama a vším co zrovna přebývalo. A postupně to buď keře vytlačí a neberou. Nebo se všichni nějak o místo poperou. Nijak to neřeším.
1 metr mezi sebou ujde, záleží na druhu, aspoň budou mít víc místa, já mám dost nahusto. Moje velká zahrada je ve výstavbě a přestavbě, myslím že se dočká ještě mnoha změn, jak něco nafotím , pošlu.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 14. srp 2010 15:43 #15735

• patka
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 110
Mileno, to je nádhera, jak široký pás od plotu máš pro ten živý plot?
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 14. srp 2010 15:44 #15736

• jaja99
  • Platinum Boarder
Já těch keřů mám 17 asi po 3/4 m a pokračuje ještě 7 mechovými růžemi , byly tam dříve než plot(momentálně mě namíchy mají ČS). Dnes jsem to obsekala a navečer to vyd¨fotím, kochám se neustále tím Tvým, ale 5 let vydržím :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 14. srp 2010 20:56 #15758

• Milena
  • Senior Boarder
pás je široký cca 1 metr - nic moc.
jája99 - už se teším na fotky.;)
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 14. srp 2010 21:15 #15760

• mrk
danah - abelia - tiez som sa uz na livingu na nu pytala. niekto daval aj fotku, bola to ale taka ta velka abelia a vraj prezije. ja som si kupila nejaku malu (sherwood?, nepamatam) a ta minulu zimu neprezila. ale nijak som ju nechranila.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa