Danate, víš co ?

jasoň, u vás v subtropech vám začíná podzim, u nás na Severu je vegetační sezóna v plném proudu.. tím to bude.... cha...
( i cornusy mám zelené jak brčál )
Honzo - jak chutná Ballerina ? Mám na ni zálusk ( nebo na jiný barvící se do červena ) vyšší keř a omluvou ke koupi by byla jedlost. Sice si nemyslím, že by se mi muž někam škrábal k ŽP aby obral plody, ale aspoň trochu chutné být musí... co kdyby... že ?
- k barvícím se vyšším keřům - ještě
no, Amazonko, do tvých polností bych si pořídila určo viburnum opulus. Ty bobulky a barva lístů... ach...
jsem zvědavá, jak se ti budou rostliny příp. barvit, u mne je to slabota. Mají zde málo slunce.
- tu oranž. + žlutou u mne : moc stromků + keřů této barvy nemám, nahrazují ji barvící se trávy + dost peren jde u mne do žluta.
pak taky jde o to, jak dlouho na keřích vybarvené lístky vydrží. Krásně se mi barví stewartia - ale - k tobě není ( drahá, roste pomalu, opečovávat ) a zabarvené listí vydrží na stromku krátce.
- Parrotia persica ( prý u nás - jako opravdu u mne a tebe ) občas může dostat šleh mrazy. Moc se mi na jaře líbily její listy - lesklé, hladké, zubaté.
- nejkrásněji barvící se by měla být Nyssa sylvatica ( ovšem je vysoká ), kdysi říkal Jekyll, že je z ní zklamaný, neprobarvovala se mu.
- samo cornusy + viburnum
- Enkianthus campanulatus
- Fothergilla major ( ta je vyšší, než F.gardenii cca 1,5 m )
www.google.cz/images?hl=cs&expIds=17259,...=wi&biw=1152&bih=724
- a kdybys neměla dost svých škump, pak třeba i střihanolistou Rhus typhina ( třeba TIGER EYES )
.... teď už mne víc nenapadá.