Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re:Keře 07. říj 2010 12:05 #19519

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Letos sem se ještě nedívala většinou mi pustí kořínky od spodních větviček do mulčovačky,...pár dřišťálů - ten červenolistý, potom se mi taklhle chytne mochna a ořechoplodec,...
Ale zatím se neřízkovala do květníčků,...ale ve školkách to nedělaji jinak ne?
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 07. říj 2010 12:10 #19520

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Dany, zneklidnila jsi mě, tak jsem konzultovala řízkování s moudrou knihou. Mělo by to jít, zelenými v časném létě, polovyzrálými koncem léta, a u stálezelených září - říjen.

Jinak já taky miluju, když mi řízečky koření, teď jsem objevila kalus u "ulupičené" abelie, tak jsem zvědavá, jak přežije zimu. Buddleia mi kořenila taky hodně ochotně, stejně jako klíčila :D
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 07. říj 2010 12:18 #19521

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
amazonka01 wrote:
Dany, zneklidnila jsi mě, tak jsem konzultovala řízkování s moudrou knihou. Mělo by to jít.
Tak to zas zkusím, to bylo dříve, když jsem ještě neměla "zelené ruce". Díky

Pěstujete někdo Stephanandru incisu - Korunatku?
Nakoupila jsem ve slevě v Baumaxu a zrovna přijel švagr zahradník a řekl, že v jednom květníku mám dva různé keře, ať je při sázení rozesadím. Prodavačka původně říkala, že to asi vyrůstá podnož, ale nee, bylo tam asi 9 zakořeněných rostlinek. To jsou věci....:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 07. říj 2010 12:25 #19522

• Dany
  • Platinum Boarder
Já řízkuju všechno do pet flašek s většíma dírama dole, protože nevím, kam to pak dám, tak abych s tím mohla šíbovat. Občas přesadím do většího květináče, aby se to mělo dobře :) .
Asi bysne se divili, jak to dělají zahradníci, švagr mi přivezl super připravené svazečky ptačího zobu, taky ještě nevím, zda to někdy použiju, měla jsem "vítr", kam to rozesadím...a nic...fikl ty dva svazky omotané do země a na jaře se mám mrknout :) .
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 07. říj 2010 12:34 #19523

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Taky PETkuju, jsem závislá na Cole, takže materiálu hromada, vyrobím skleníček a je to :)
Popíchly jste mě a šla jsem přesadit hortenzie, už měly kořeny až v podmiskách.

A nedivím se, viděla jsem praxi v zahradnictví :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 07. říj 2010 12:35 #19524

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
No Dany já sem takhle na jaře fikala komole aten svazek tak jak sem to brala sem nafikala na kousky a jen tak píchla na záhon za čas koukám a ono zelené tak to vyndám a asi tak 4 živé,...a to se s tím normálně pipláme že,..
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 07. říj 2010 13:03 #19526

• Dany
  • Platinum Boarder
amazonka01 wrote:
Taky PETkuju, jsem závislá na Cole,
Moje dceruška je taky závislá na cole, do těch spodků řízkuju růže, aby měly kořeny víc místa a na to šupnu užší petku jako skleníček - krásně se zasune nebo naopak. Holky, my jsme ale šikovné :) , taky jdu zas něco dělat, je tam dnes přenádherně.
Opustil nás náš děda, dlouholetý vedoucí přes zeleniku, manžel řekl, teď je to Tvoje, jenže ty dědovy ruce chybí (a nejen ty, samozřejmě, je tu strašně smutno), tak střídám sklízení gigantů kedluben se sázením růží, do toho fiknu nějaký strom. Krásná hruška s dobrými plody, ta půjde pryč - švagr kontroloval stav stromů a když se opřel o kmen, myslela jsem, že mě trefí šlak, asi uhynuly kořeny, ta musí - chudina- brzo
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 07. říj 2010 20:03 #19579

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Holky jste šikulky, taky už mi rostou po zahradě vlastní výpěstky, to je potom radosti :laugh: :laugh: . Amazonko,. dnes jsem fotila pro tebe :P .
Nezkoušela jsi se mrknout na duby?
DSCN8312-df5dd16d6aedec10677cccc614587218.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 07. říj 2010 20:05 #19580

• Emilka
  • Platinum Boarder
A dnešní Fothergila
DSCN8294.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 07. říj 2010 20:07 #19582

• Emilka
  • Platinum Boarder
Květo a díky díky za dobrý tip. ;) ;) Snad mi ta kočka přežije zimu. Má se prý chránit, před větry :dry:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa