amazonka01 wrote:Květi, s Clethrou ti nevím, já jí koupila za 50,- asi 70cm keř (to jsem tam nemohla nechat) a už jsem jí asi 4x přesazovala. Nějak nevím, kam s ní

Mám bílou, voní, kvete (no asi ten měsíc), ale prostě ještě jsem jí neupíchla tak, aby se mi tam líbila. Teď se tváří chcíple, třeba vyřešila dilema za mě.
Na c.contaversu jsem zapoměla, dělá mi obr radost, pučí jak o život, a vůbec má takovej radostnej vzhled

stejně jako I. meserveae Casanova. C. canedensis mám už 4 roky, ještě nekvetl, ale já jsem na něj "zlá", letos jsem ho opět stěhovala (nový stinný záhon), tak se dočkal okudlání a jede znova. C. chinensis, Stellar a florida mají půlnoc.
Ale zapoměla jsem na enkianthus, nádhera sama, už se těším na kvetení.
Amazonko, ta Clethra ( byť jsem skoro přesvědčená že ke mně ne ) mne zajímá. Když jednou za čas poreferuješ...dík
mj. i habitus - občas vypadá dost divoce, občas celkem zajímavý keřík.
Dávalas jí rašelinu ?
jj, na Enkianthus jsem málem zapomněla též. Měla jsem jeden kdysi z Litomyšle, zašel. Ačkoli říkávám, že jednou a dost ( no, občas dvakrát ) pořídila jsem si ho loni podruhé ( v Diké ). Zasadila jsem ho do hlubokého stínu, snad se mi neopálí jako ten první. Eva má krásný, velký.
Kdysi jsem dávala na L. f. z Troji, odumírala mu větev.
Jak si ho zasadila ty ?