Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re:Keře 16. dub 2010 20:42 #5390

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Co se rují týče, máte nějaké srovnávací fotky, nebo odkaz na nějaký katalog? Mám dvě noname červené, jedna víc kvete, druhá víc mění barvy, ráda bych porovnala, v sezoně dodám fotky, teď nemám.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 16. dub 2010 22:15 #5392

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Maggi, vítej. Fotka (a zahrada) nádhery nádherný. Slintám, jo? :P
Růžová růže, levandule, plamének a ten stínomilnej hájek pod vzrostlými stromy... Sen.
Co to tam máš za tu růžovou růži, sím?

Vlaďko, fotky jsou. Dodám snad zítra. Časem.
Červené mám už vloženou C. dam. ´Grace´ a pak C. cor. ´Royal Purple´. A pak žlutou.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 16. dub 2010 23:13 #5400

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Maggi, vítej!

Vlaďko,pokud nenajdu speciální stránky (jako jsou třeba pro hosty, růže, clematisy), tak chodím porovnávat sorty na www.esveld.nl
Musíš hledat v katalogu, ne v shopu.

Někdo mi říkal, že ruje rády namrzají. Já to letos neřeším, protože chutnaly ušákům. Mám vysazenou Young Lady, Green Fountain, Golden Spirit, Royal Purple, Grace a nějaké no-name a ráda bych někde ulovila Velvet Cloak. Honzo, kdyš máš Grace, netušíš kam na tuhle?

Vlastně ještě jednu od Žižků, nevzpomenu si na jméno.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 16. dub 2010 23:56 #5406

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
dresla wrote:
Květa wrote:
Musím říct, že s brýlemi vypadá svět hned takňák radostněji.

Nutně potřebuju půjčit!!!

Kdy by se měly objevit květy na c. canadensis? Moje je živá, pěkná, ale nevypadá, že by se k něčemu chystala.

Květo, konečně letos mi vib.farreri nanum kvete taky. Kromě původního keříku má i pár rovných vyšších prutů. Na první pohled to vypadalo, že barva květů je trochu jiná, než u nezakrslé formy - omrknu v detailu.

Zdenko, mám kalinu bodnadskou zasazenou od 2008. Loni už rostla. Jenže to byl pětatřicetikorunový řízkovanec od Chládka - mimino. Větším keříkům kalin trval rozjezd mnohem déle. Burkwoodova, sazená na pole ve stejném roce, se ještě nepohla, teď bude muset, má od zajíců přepečlivý střih.

Půjčím
v červnu
omrkni, sím, příp. foto - zachytí-li pristroj
vidíš mezi V.f. a V.b. rozdíl ?
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 17. dub 2010 00:02 #5407

• Květa
  • Moderator
amazonka01 wrote:
Květi, s Clethrou ti nevím, já jí koupila za 50,- asi 70cm keř (to jsem tam nemohla nechat) a už jsem jí asi 4x přesazovala. Nějak nevím, kam s ní :unsure:
Mám bílou, voní, kvete (no asi ten měsíc), ale prostě ještě jsem jí neupíchla tak, aby se mi tam líbila. Teď se tváří chcíple, třeba vyřešila dilema za mě.

Na c.contaversu jsem zapoměla, dělá mi obr radost, pučí jak o život, a vůbec má takovej radostnej vzhled :cheer: stejně jako I. meserveae Casanova. C. canedensis mám už 4 roky, ještě nekvetl, ale já jsem na něj "zlá", letos jsem ho opět stěhovala (nový stinný záhon), tak se dočkal okudlání a jede znova. C. chinensis, Stellar a florida mají půlnoc.

Ale zapoměla jsem na enkianthus, nádhera sama, už se těším na kvetení.

Amazonko, ta Clethra ( byť jsem skoro přesvědčená že ke mně ne ) mne zajímá. Když jednou za čas poreferuješ...dík

mj. i habitus - občas vypadá dost divoce, občas celkem zajímavý keřík.
Dávalas jí rašelinu ?

jj, na Enkianthus jsem málem zapomněla též. Měla jsem jeden kdysi z Litomyšle, zašel. Ačkoli říkávám, že jednou a dost ( no, občas dvakrát ) pořídila jsem si ho loni podruhé ( v Diké ). Zasadila jsem ho do hlubokého stínu, snad se mi neopálí jako ten první. Eva má krásný, velký.
Kdysi jsem dávala na L. f. z Troji, odumírala mu větev.
Jak si ho zasadila ty ?
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 17. dub 2010 00:05 #5408

• Květa
  • Moderator
dresla wrote:

Smokye Joe ?

Maggi, pěkná zahrada.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 17. dub 2010 08:13 #5410

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květi, všechno kyselomilné je zatím v nádobách, takže i enkianthus.Přežil tahle poslední dvě zimy. Má "pod sebou" původní substrát s rašelinou dosypanou jílem (tedy místní jílovkou), rozhodně není ve stínu, sluníčko má asi od 14h do večera. Jsem k němu dost macešská a on se odvděčuje vitalitou.
Clethra rašelinu nemá, ale nakonec spočinula v "lesíku", kde relativně kyselo je. Letos se konečně chystám na "kyselý" kout, tak jí tam přidám. Budu referovat.

A pomluvy dále posouvají zahradu k rozpuku, na hodně osluněné části C. k. Chin. jsou lístečíčky ;)

Maggie, hezké koutky :) to sama, nebo s architektem?
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 17. dub 2010 21:43 #5416

• dresla
  • Moderator
Květa wrote:
dresla wrote:

Smokye Joe ?

Taková externí paměť není k zahození. Díky Květo, je to ona.:kiss:
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 17. dub 2010 21:43 #5417

• jalav
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 4
Ahoj Dreslo.Holandani mají vše načančaný a velké krásné rostliny.S nimi se nedá srovnávat.Oni vše vyženou chemií.Leta jezdím 2x týdně Holandsko(Amsterodam).Mnohokrát jsem navštívil Keukenhof a jednou za 10 let Floriade.Tam to jasně ukázují co jim dávají.Vem si třeba Bakkera.Drahé nekvalitní zboží.Vyděl jsem třeba rajčata 4metry vysoká v květináči 10x10cm do kterých odkapávalo hnojivo.Asi bych je nejedl.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 17. dub 2010 21:51 #5418

• dresla
  • Moderator
Jalav, je to tak. Ale je to národ zahradníků a třeba nabídka růží na www.tuincentrumlottum.nl je rozsahem sortimentu tak impozantní, že mi stálo za to si tam pro ně dojet. Esveld používám jako katalog, jsou tam fotky velkého množství kultivarů od různých rostlin. Dokonce od nich mám i 2 pivoňky, jen dodávka byla poněkud divoká, Danate by mohla vyprávět.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa