Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re:Keře 10. říj 2010 23:55 #19828

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Teda, dámy, to je krása ! ( :ohmy: ) Jedna hezčí než druhá .. a ten hájek..
...připomínka jara, už aby tu bylo..podzim mám ráda, zimu ne-e..

mám magnolie dvě, tentokrát mne nelanařila Dresla, ale Danate. Jednu zakrslou M.loebneri ( Jano, opět skoro stejné :silly: ), druhou pak podobnou ( byť vzdáleně ) Lanarthu.

Na tyhle drahoty mám naučenou rodinu - co lepšího dostat k různým jubileím než rostlinu, kt. bych si jinak nekoupila, že ? Buď syn nebo manžel ( příp. oba, když je to extradrahota ) se na ni složí a koupí mi dle nich nějaké "zelí". Já jsem šťastná a oni nemusí nic vymýšlet.
Spokojenost na všech frontách. :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 11. říj 2010 00:05 #19829

• Květa
  • Moderator
Chrasti :laugh: :laugh: ...
musím specifikovat tavolník, kt. nemám ráda... podotýkám, že za to jako rostlina nemůže, to je jen moje nechuť, způsobená tím, že je všude v okolí vysázený.
jen tenhle, špinavě růžový :
www.english-country-garden.com/flowers/spiraea.htm

představte si z něj 200 m dlouhý jednolitý ŽP... a nic jiného...
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 11. říj 2010 00:10 #19830

• Květa
  • Moderator
ad stephanandra - mám také incisa Crispa.
k dotazu - viděla jsem ji tahanou nahoru, stříhanou, tvarovanou do "bobečků". Vypadalo to neobvykle, taková náhrada tvarovaných buxusů.
Ale jestli byla jen stříhaná nebo vedená na ohnutých klaccích netuším, neodvážila jsem se dovnitř šťourat a přes listy nebylo nic vidět.
Jeden rok jsem se ji pokoušela také stříhat ( co bude dělat ), leč roku příštího jsem pokusů zanechala. Nejsem příliš trpělivá. Fakt je, že mi od té doby neroste.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 11. říj 2010 00:18 #19831

• Květa
  • Moderator
Janinko, dík za odpověď.
Byla pro mne velmi poučná. Zasadila jsem tu svoji Spiraea prunifolia Plena do ŽP - vedle komule střídavolisté, začala jsem se bát, že bude nízká.
Už konečně musím nějak dát ten ŽP do pořádku, mám ho jak vypadaný zuby...
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 11. říj 2010 07:12 #19841

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květa wrote:
tavolník, kt. nemám ráda... podotýkám, že za to jako rostlina nemůže, to je jen moje nechuť, způsobená tím, že je všude v okolí vysázený.

Tak nějak, v podstatě jde o vnucování mi něčeho (je všude, nejen u Květy ;)), většinou zasazený bez vkusu, jen jako řada, nebo sem tam keř v prázdné ploše. Celkem podobný mám vztah ke skalníkům, a rozhodně to není rostlinou. Jen mi dělá problém si je představit tak, aby se mi na mé zahradě líbily.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 11. říj 2010 07:22 #19842

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
jejda diskuze o magnóliích a já ji málem přehlídlaB) . Těch není nikdy dost, mám zatím 7 kousků, cha sama jsem překvapená:) . 2 stelatty - jedna vypadala, že umrzla, tak jsem koupila druhou a hle první se vzpamatovala, takže mám dvě, poté mám žlutou yellow river, wildcat, genie, sieboldii a cool cassis.
Genie, wildcat, sieboldii a cool cassis ještě nekvetly, jsou nedávno sázené. jsem na ně mooc zvědavá....B)
006-6fdd1bf64dc6e10615d81c43c46e5774.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 11. říj 2010 07:23 #19843

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
a jedna ze stellat
002-9155a509125365dcace241b736fd6f27.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 11. říj 2010 08:48 #19851

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Jsem se při čtení posledních příspěvků fakt bavila :laugh: :laugh: . Taky mám ten živí plot jako noty na buben... Chtěla bych všechno a pak jdu ze zahradnictví skoro s prázdnou , protože jsem se nedokázala rozhodnout. :P
Nad magnoliemi každoročně slintám,. když jsem jezdila přes Hranice na Valašské Meziříčí, tak v ulici na řekou je mají krásně narostlé, vždycky jsem měla co dělat abych nenabourala... :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 11. říj 2010 09:15 #19864

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Květa wrote:
ad stephanandra - mám také incisa Crispa.
k dotazu - viděla jsem ji tahanou nahoru, stříhanou, tvarovanou do "bobečků". Vypadalo to neobvykle, taková náhrada tvarovaných buxusů.
Ale jestli byla jen stříhaná nebo vedená na ohnutých klaccích netuším, neodvážila jsem se dovnitř šťourat a přes listy nebylo nic vidět.
Jeden rok jsem se ji pokoušela také stříhat ( co bude dělat ), leč roku příštího jsem pokusů zanechala. Nejsem příliš trpělivá. Fakt je, že mi od té doby neroste.

Květo, mám tedy tu velkou a nezdá se mi že by jístřih nějak vadil, mám ji v místě
kde mi ji občas přejedou lyžaři takže ji občas musím ostříhat. A roste stále, momentálně jsem ji s nůžkama v ruce obešla a zkončila na 20 cm usoudila jsem, že je třeba zmladit (loni mi ji prošli na sněžnicích a dali jí dost zabrat). Pokud by někdo měl zájem odkopků je vzdycky dost :-)
Dáša má crispu ta roste pomaleji a do takového kompaktního kopečku, velice zahuštěného.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 11. říj 2010 09:20 #19865

• Dany
stephanandra - Květo a Jajo dky, zkusím to s ní nějak a uvidíme, nevím, kterou mám, kdybyste měly fotky, budu ráda
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa