Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re:Keře 10. říj 2010 18:49 #19776

• kaja
no tak ta je krásná- měli ji na jaře v Hornbachu, i růžovou.byly už poměrně velké, ale drahé jak čert. teď už přesně nevím, ale kolem 2000 kč .to by chtělo ten magnoliový hájek-co? a hektarovou zahradu......
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 10. říj 2010 19:03 #19777

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Za tou červenou rynglí( žádnou jsem na netu nenašla, asi je to velkoplodý myrobalán) by nějaká být mohla, jenže mě asi doma sežerou.

Už babka prohlídla, že dělám živý plot a ječela, že to ostříhá, ona chce vidět na dědinu, co kdo dělá, kde kdo jde, kdo kam jede. Já jsem zas ječela( vzhledem k mladšímu věku pořááádně), že nejsem exhibicionista aby každý věděl o mém kroku na zahradě. Zatím je na**aná a nemluví.
Já mám taky tavolníky,jeden červený, ten špinavě růžový:unsure: a jeden bílorůžový.

Jenže nevím jakou magnolii, tu velkou nee.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 10. říj 2010 19:05 #19779

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
Tak znovu
DSCF3400___erven___Ryngle.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 10. říj 2010 19:09 #19782

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
magnolie se může stříhat. nemusí být velká. jedni sousedé tady mají letitou a pěstují ji jako stromek . normálně má kmínek a nahoře umravněnou korunku .jestli mi to vyjde, zítra vyfotím. je to zrovna ta moje starší.tak se na jaře podívej do H.- určitě tam zas budou mít výběr. nemusíš kupovat zrovna 2. metrovou - drahou.:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 10. říj 2010 19:20 #19790

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
www.havlis.cz/karta.php?kytkaid=926 A tuhle někdo má????
Já už měla v košíku na konci jara v Bau, ale byla jsem sprdnutá kam to dáme, myslím, že to byla Suzan.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 10. říj 2010 19:29 #19798

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Evo , hlavně se podívej, kdy kvete. ono je dobré, když už nehrozí mráz, ale zase se mi nelíbí, když už je olistěná a květy se v tom ztrácí. už to nemá takový efekt.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 10. říj 2010 20:09 #19810

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Květa wrote:
JaninkaH wrote:
Květo, koupená byla normální velikost, spíš to byl horší výpěstek (pamatuju si, že mi proto Zdena přivezla 2 místo jedný). Roste rychle ma 1 až 1,5m, podle toho, jak ji po odkvětu ošmikám. Letos byla ale trošku nemocná, chytila asi nějakou houbu (stejnou, jako třešně), ale sama se zvetila.
My zase nemáme letos zbarvenou škumpu, je zelená,jak brčál. Máme stříhanou, u sousedů ta obyčejná už nějakou dobu krásně září.

Jani, so S.p.P jsem se zbláznila na jaře, když tu Danate ukazovala f. z Lednice. Nově mám od pozdního jara t.r. zasazeného malého prcka, tak 30 cm ( +/-).
- ala moniliový úžeh ?
- jestli jsem tomu dobře rozuměla, pak S.p.P. kvete na loňském dřevě ? nebo proč ji stříháš ? jak hluboko ?
- tiše jsem totiž doufala, že se mi ji povede vytáhnout do 2m ( bez střihu ).
- rezaví při odkvětu ? jak dlouhá je doba květu ?
Květo, nevím co chytla, letos jsem měla špatný- napadený šeřík, sakuru, žíhaný pětiprst, povíjnice + S.p.P.
Stříhám jí,jak mě napadne, po odkvětu.Zdá se mi, že se chová, jako zlatý déšť - zastřihneš - je hustší, necháš - je rozevlátější.myslí, že ty dva metry by byla schopná i udělat. Kvete měsíc, pak začne rašit listí a květy přikryje- tak ani není vidět, jestli jsou rezatý nebo ne.

Magnolie jsou nádherný, manža si pořídil Suzan (nj. něco je jeho, něco mého:P ), ale není to taková záplava květů, jako u těch časněkvetoucích stellat, kvete a současně už raší listy.
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 10. říj 2010 20:13 #19813

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Dany wrote:
JaninkaH wrote:
]Mám korunatku už dlouho,potřebuješ něco vědět?[/color] jani a Honzo, dík za reakci. jani, já byla jen strááášně zvědavá, jak roste a jak vypadá jako velká. Jestli se dá např. vést víc do výšky nebo ji nechat divoce a jenom zastřihovat, jak budu potřebovat. Všechny vás obdivuju, jaké máte znalosti o keřích, já tady v tomto tématu zatím tápu a hltám informace. A i když máte tolik zkušeností a sdělujete je, asi při vysazování udělám chyby a budu je časem napravovat :-)[/quote] [color=#008000]Ahá, já mám stephanandra incisa crispa - je to drobnější varianta. Občas vyrýpnu okolní zakořeněné větve, aby mi nevytlačila sousedící kyti a to je asi vše, co s ní dělám, je naprosto bezúdržbová. Ty máš tu velkou, že?[/color][img size=1024]
jani a Honzo, dík za reakci.
jani, já byla jen strááášně zvědavá, jak roste a jak vypadá jako velká. Jestli se dá např. vést víc do výšky nebo ji nechat divoce a jenom zastřihovat, jak budu potřebovat. Všechny vás obdivuju, jaké máte znalosti o keřích, já tady v tomto tématu zatím tápu a hltám informace. A i když máte tolik zkušeností a sdělujete je, asi při vysazování udělám chyby a budu je časem napravovat :-)

Ahá, já mám stephanandra incisa crispa - je to drobnější varianta. Občas vyrýpnu okolní zakořeněné větve, aby mi nevytlačila sousedící kyti a to je asi vše, co s ní dělám, je naprosto bezúdržbová. Ty máš tu velkou, že?
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 10. říj 2010 20:19 #19814

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
Eva.Trifon wrote:
A detail té bílé
tak tuhle bílou mám....jenže jsem koupila před x lety prouteček údajně červené...
ale bezvadně roste, symetrickej velkej keř, krásně rostlej
06_044.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Keře 10. říj 2010 20:21 #19815

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
občas jí teda štrjchne mrazík, protože kvete brzo, ale když nakvete, je to nádhera a voní po celé zahradě
06_045-abf180ec2b5bb4ebc8f2321bc269af1a.jpg
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa