HonzaPM napsal:
Květo, mám.
Exochordy jsou (myslím si) zasazené už velké, narostlé. Nakoupené v Obříství (arboeko.com) za 315,-, viz. cedulka.
Díky za tip na magnolky. Nabídky z Diké jsi (ne)využila?
V tom H. byla už pořádná, poměr velikost : cena nadmíru příznivý, ale vsadím se, že už ji tam nemají, než se jeden rozmyslí...
Resp. než vymyslí místo.
Může být v zemi max. rok, dva. Jsou vidět letošní přírůstky.
Letošní přírůstky cca 10 cm.
Srovnání habitusu dvou kousků vedených "do kmínku" s tyčkami a cca 2-3 keřovitě rostoucích.
Vpředu chcípáček. Podmáčená lokalita při deštích, popraskaná v suchu (nyní).
Honzo, dík, ňuchla jsem si. Jsou skutečně nádherné, vzrostlé a bohatě kvetoucí. Pls, pozoroval bys ( pro mne ) celkový letošní přírůstek ?
Důvod zájmu : je to totiž keř, o kt. dlouho sbírám info a váhám nad ním. Mám tu ( už jsem psala, omlouvám se za opakování ) E.racemosu. Zatoužila jsem holt po 3m keři do plotu.. a mám s ním trápení.
Je to řízkovanec, dva roky byl u Hespy, pak mi ho podarovala. Teď je 3. nebo 4. rokem u mne. Loni jsem ho dotáhla ( konečně ) na zhruba 80 čísel. Letos obrazil až do špiček ( nemá problém s mrazy ), ale najednou si to rozmyslel, zaschnul a jede od kořenů. Znovu.
Se picnu, to se asi potřebné výšky nedočkám. On prý má rád dost vody, letošní jaro mu nesvědčí.
No a páč vlastním tento, pořád jsem si nákup E.Bridge rozmýšlela ( když už jeden mám, že ). Kdybych si ho před těmi třemi lety koupila....

pro mne za váhavost.
Danate, máš ho moc pěkný. Podstrojuješ mu nějak ? máš ho na kyselé terase ? slunce ?