Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re: Keře 30. dub 2011 11:54 #251596

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Exochordy jsem si loni koupila na blind dve, takovy pidizviky. Loni jen korenily, nijak neprirustaly, ale letos se tvari, ze pokvetou a snad zacnou i rust, jsem na ne zvedava. :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 30. dub 2011 11:58 #251598

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Honzo, to je dobře, vždyť já to proto tak píšu :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 30. dub 2011 22:07 #251669

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
032_2011-05-01.JPG

Shodou okolností mi the bride začíná kvéstB)
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 01. kvě 2011 00:02 #251674

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
HonzaPM napsal:
Květo, mám.
Exochordy jsou (myslím si) zasazené už velké, narostlé. Nakoupené v Obříství (arboeko.com) za 315,-, viz. cedulka.

Díky za tip na magnolky. Nabídky z Diké jsi (ne)využila?
V tom H. byla už pořádná, poměr velikost : cena nadmíru příznivý, ale vsadím se, že už ji tam nemají, než se jeden rozmyslí...
Resp. než vymyslí místo.

Může být v zemi max. rok, dva. Jsou vidět letošní přírůstky.

Letošní přírůstky cca 10 cm.

Srovnání habitusu dvou kousků vedených "do kmínku" s tyčkami a cca 2-3 keřovitě rostoucích.
Vpředu chcípáček. Podmáčená lokalita při deštích, popraskaná v suchu (nyní).
Honzo, dík, ňuchla jsem si. Jsou skutečně nádherné, vzrostlé a bohatě kvetoucí. Pls, pozoroval bys ( pro mne ) celkový letošní přírůstek ?
Důvod zájmu : je to totiž keř, o kt. dlouho sbírám info a váhám nad ním. Mám tu ( už jsem psala, omlouvám se za opakování ) E.racemosu. Zatoužila jsem holt po 3m keři do plotu.. a mám s ním trápení.
Je to řízkovanec, dva roky byl u Hespy, pak mi ho podarovala. Teď je 3. nebo 4. rokem u mne. Loni jsem ho dotáhla ( konečně ) na zhruba 80 čísel. Letos obrazil až do špiček ( nemá problém s mrazy ), ale najednou si to rozmyslel, zaschnul a jede od kořenů. Znovu.
Se picnu, to se asi potřebné výšky nedočkám. On prý má rád dost vody, letošní jaro mu nesvědčí.
No a páč vlastním tento, pořád jsem si nákup E.Bridge rozmýšlela ( když už jeden mám, že ). Kdybych si ho před těmi třemi lety koupila....:down pro mne za váhavost.

Danate, máš ho moc pěkný. Podstrojuješ mu nějak ? máš ho na kyselé terase ? slunce ?
Poslední úprava: 01. kvě 2011 00:11 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 01. kvě 2011 07:39 #251698

• varouch
  • Platinum Boarder
Na Honzovo přání přidám něco o mojí popelce magnolii grandifloře.
Po třech letech - je to stále chcípák. Celou zimu se drží, ale dojede na konec února - ostřejší slunce a hlavně holomrazy (o pár metrů dál, taky na slunci, mám cesmíny a listy spálené nemají, takže primární problém bude mráz). Letos byl asi týden, kdy bylo v noci permanentně kolem -15 a žádný sníh, takže listí je kaput. Přihnojuju jí, takže si začíná cosi nesměle pouštět úplně dole z kmínku, ale habitus je opravdu nepěkný, takové rozklížené koště.

Chci ji zkusit trochu vylepšit hlínu v okolí, protože je na celkem chudém stanovišti, ale budu muset opatrně, abych neponičila kořeny.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Keře 01. kvě 2011 09:03 #251709

• Květa
  • Moderator
Varouchu, dík za průběžné info o M. grand.

Honzo, včera jsem ještě zapomněla dopsat o Magn.Y.River.
Dlouho jsem nad ní váhala, pak jsem se zaťala, že žlutou ne, že se mi nevejde.
Koupila jsem si ( resp. jako vždy dárek od rodiny ) zakrslou bílou a velkou ( stromovou ) růžovou.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 01. kvě 2011 10:23 #251729

• varouch
  • Platinum Boarder
Květo, zakrslou bílou? Stellatu? nebo jinou? A velkou růžovou kterou? Klasickou Soulangeanu?
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 01. kvě 2011 10:46 #251730

• Květa
  • Moderator
Varouchu, tyhle dvě :
www.burncoose.co.uk/site/plants.cfm?pl_i...nth%3Dmar%26page%3D6
www.magnoliastore.com/en/prices/menu/pri...lcan-cool-cassis-m-g
první mám už dvě zimy, druhá u mne zimovala poprvé ( přikrývala jsem ji pro jistotu, páč kdyby mi zmrzla, nevydýchala bych to )
Obě naprosto OK po zimě, ještě ovšem nekvetly.

Mag´ s Piruette by měla ve 20 letech být 2 metrová. Přirůstky má tak 5 - 10 cm /rok.
Poslední úprava: 01. kvě 2011 10:48 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 01. kvě 2011 10:54 #251731

• varouch
  • Platinum Boarder
Vypadají obě luxusně, doufám, že ti brzo zakvetou a ukážeš je. Jak jsou teď velké?
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 01. kvě 2011 11:05 #251732

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Květa napsal:

Mám tu ( už jsem psala, omlouvám se za opakování ) E.racemosu. Zatoužila jsem holt po 3m keři do plotu.. a mám s ním trápení.
Je to řízkovanec, dva roky byl u Hespy, pak mi ho podarovala. Teď je 3. nebo 4. rokem u mne. Loni jsem ho dotáhla ( konečně ) na zhruba 80 čísel. Letos obrazil až do špiček ( nemá problém s mrazy ), ale najednou si to rozmyslel, zaschnul a jede od kořenů. Znovu.
Se picnu, to se asi potřebné výšky nedočkám. On prý má rád dost vody, letošní jaro mu nesvědčí.
No a páč vlastním tento, pořád jsem si nákup E.Bridge rozmýšlela ( když už jeden mám, že ). Kdybych si ho před těmi třemi lety koupila....:down pro mne za váhavost.

Danate, máš ho moc pěkný. Podstrojuješ mu nějak ? máš ho na kyselé terase ? slunce ?

Květí, byl to semenáček, z racemosy v Průhonicích. Jestli nezlobí právě proto :(
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa