Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Keře v zahradách

Re: Keře 01. kvě 2011 12:17 #251735

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Hmm, Květo, ty mi dáváš. A já si magnolii zakázala :( že mi tu zmrzne. Že bych si přece jen zkusila toho Genie pořídit :huh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 01. kvě 2011 12:30 #251736

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
amazonka01 napsal:
Hmm, Květo, ty mi dáváš. A já si magnolii zakázala :( že mi tu zmrzne. Že bych si přece jen zkusila toho Genie pořídit :huh:
Kurňa, ty jsou, ale těch liber je mooooc. Hmm Havlis je přece levnější.....
Sem byla v Bau, magnolky měli 2 druhy, ty co tu běžně kvetou, jenže za 469,- to je moc a tak jsem si koupila žlutý ronďák.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 01. kvě 2011 12:41 #251737

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
Amazonko, Honza mě ujistil, že nezmrzne. Má jí taky a je výš a jsou tam jistě větší mrazy. U mě to byla první obava. Která už není, druhá je místo a zemina. Tu budu muset připravit. Vyhrabat pořádnou díru i do šířky a nahradit to kyselou půdou, rašelinou atd. Místo mám, ale všude je navážka stavební suti a vápna, tak tady v kyselým kraji mám spíš vápenitou půdu. A skoro všude na zahradě. Takže budu muset tu část vyměnit. Genie se mi taky moc líbí... a taky May-to-frost.. O žlutých ani nemluvím :woohoo: :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 01. kvě 2011 12:53 #251739

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Vláďo, nadmořskou výškou to není. Bydleli jsme ještě o chlup výš na Vysočině a tam takové mrazy nebyly. A když byly, tak se sněhovou pokrývkou až do dubna. Takže tam toho vydrželo víc, než tady v nížině, ale v mrazové kotlině a ještě v chladovém pásu. Bojim bojim :dry:

Jo a žerou jí hryzci? B)
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 01. kvě 2011 12:58 #251740

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
kveta, k tej exochorde- kupila som si ju v lete 2009 v polsku, bola lacna, kvety som videla len na obrazku:-). je zapestovana na stromcek, vysoka cca 1m, mozno kusok viac. najprv som ju zasadila niekam, lebo ma ktosi strasil, ze to mi vymrzne. po zime nevymrzol ani kusok, krasne kvitla. tak som ju po odkvitnuti trochu cvakla a zasadila na viditelnejsie miesto. bez problemov. prirastla cca 10-15 cm. tuto zimu prezila tiez uplne bez problemov, ani kusok konarika nezmrzol. nie som doma, nemozem odfotit, ale ked sme pre tyzdnom odchadzali, mala uz kopec pukov. z mojho pohladu zatial nezmar. je na plnom slnku, podu mam ilovitu, sadim do zahr. substratu. je blizko betonovych zakladov, moc pody okolo seba nema. ale ta moja ma skor pevisajuce konare, nic vysoke z toho urcite nebude.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Keře 01. kvě 2011 12:58 #251741

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
P4300031m_2011-05-01.jpg

Foto pro Vláďu, Norat zabral a tu je první oběť.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 01. kvě 2011 13:13 #251742

• VláďaJ
  • Gold Boarder
Jajo, tak to mam radost. Akorat ja jsem nikdy zadnyho nenasel. Asi fakt pochcipali pod zemi. Mel jsem jen ty co jsem si ulovil vidlema :-))). A to byl taky fajn pohled, vizezoslavnej :-))
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva.Trifon

Re: Keře 01. kvě 2011 13:22 #251743

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
No mě to taky překvapilo, ale prý už se zvířatům nemůže nic stát pokud ho sežerou tak musím věřit. Večer půjdu roznést zbytek a pokoupím nové balení.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 01. kvě 2011 13:31 #251744

• VláďaJ
  • Gold Boarder
Ano, nemělo by se nic stát. Četl jsem bezpečnostní list a dávky třeba pro psa byly o dost vyšší. Nehledě, že v tom chlupatci už je to zředěný taky. Je jasný, že se s tím musí jako se vším opatrně. A hlídat. My zvířata nemáme, tak to je jednodušší, ale stejně to hlídám a v dírách přikrývám. A dávám jen při výskytu děr. Které jsou ale míň a míň. Jen po zimě, když nemají co žrát a tak lezou z okolí.
Téma bylo zamčeno.

Re: Keře 01. kvě 2011 16:58 #251758

• JaKo
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 52
Přidávám se ke chvále exochordy. Nenáročná, nenamrzá, krásně kvete,
exoch1.jpg

exoch2.jpg

jen roste fakt docela pomalu. Mám jí 3 roky (jednou přesazovaná) a moc za tu dobu nenarostla.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JaninkaH
Moderátoři: Eva L., Květa