Jako, mlask. Těším se, jestli to moje mládě také zhoustne a bude tak pěkný jako ta tvoje.
Hm, ten modrý je také pěkný, ale růžový vede..
Danah - už se neodvážím upozorňovat na nějaký náchylný stromek u kt. je nutnost péče v zimě..
co by se tam líbilo mně - (si myslím ) buď máš asi místo na nějaku pendulu nebo roubovance.
Poud možno takového, kt. by se dal upravovat střihem.
Mám dva tipy ( nevím, jestli budou postačovat rozměry, oba mají spíše kulovitou korunu )
první je Ulmus parviflora Geisha.
Na jaře má svítivě bílé malinké lístečky, pak po celý rok malé, husté, na krajíčkách s jakoby krajkou. Eva má Geishu nádhernou, já mladou. Event. bych někde našla detail lístků.
druhý - opět roubovanec - Prunus Kojo-no-mai. Mám ji keříkovou ( roste pomalu ), ale roubovanec se prodává s kmínkem kolem metru. Krásně kvete ( na jaře, tudíž nevadí ), pak má norm. lístečky, podzim hnědé/bronzové a v zimě cik/cak větvičky. Což je krásné.
Oba spolehliví.
Kdybych sázela já - dám si tam heptacodium. Nemůžu si ho vynachválit. Tahám ho na stromek, kvete na podzim ( což moc nevidno ), na jednoročních ( možnost tvarování ). Vydrží vše.
Brzo raší, pozdě opadává. Tvar lístků se mi líbí, norm. zelené. Nebarví se, ale olupuje se mu kůra v pruzích na kmínku. Bez postřiků, zdravé, totál mrazuvzd.
V keříku je trochu chrošťoidní, jako stromek nemá chybu ( mmch. nevrací se ke keři ).
(á začala jsem psát odpoledne, nedokončila.. koukám, že jste už pořešily
No, když už jsem to napsala, odešlu )