Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re: Hortenzie 15. čec 2012 18:54 #281557

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Dani - proč D.Anabelle lehá, netuším.
Ta moje je na sluníčku ( skoro celý den ). Má hodně těžké květní palice, velké množství.

P1110895.JPG

P1110917.JPG

Varouchu,:up .... máš je hodně napřed..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, Kika, Kirsten

Re: Hortenzie 16. čec 2012 21:44 #281572

• Thea
  • Fresh Boarder
Dobrý den,

toto forum jsem objevila teprve před pár dny. Hortenzie pěstuji relativně krátkce, jsem jakýsi mírně pokročilý pěstitel :cheer:
Prosím o radu, kde v Čechách sehnat dubolístku Snowflake a stromečkovu Starburst? Děkuji
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 16. čec 2012 22:33 #281573

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Theo, vítej.
H.a. Starburst - ( snad je ještě pod patentem ) - měli Žižkovi, pak řetězce ( tam, kde mívají dovozové Hovarie ). Byl k mání i u Matty.
H.q.Snowflake - byla u Havlise ( drahota ), našla jsem ji i v seznamu Lesů hl.m. Prahy ( nevím, zda aktuálním ).
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 17. čec 2012 19:34 #281609

• Dida
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 68
Ahojky lidičky, tak to je BOMBA! Dnes jsem navštívila zahradnictví v Jevanech - lesní podnik u Kostelce Nad Černými lesy a měli tam obrovské množství hortenzií, krásně vzrostlých za cenu 60-75 ,- Kč!!!!!!!!!!!!!!!!
Neodolala jsem a zakoupila hortenzii serratu Blue deckle. Nemáte někdo s těmito hortenziemi zkušenosti??? Jak moc jsou mrazuvzdorné? Jak velké? Snesou li slunce? Měli tam nejrůznější macrophylly, paniculaty i serraty. Ta cena je myslím úžasná na to, že se jedná o krásně vzrostlé keříky?! Tak prosím napište něco o hortenziích serrata z vlastních zkušeností. Zdravím všechny po delší odmlce :)) Dída
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: chrast, papla

Re: Hortenzie 17. čec 2012 20:25 #281619

• Thea
  • Fresh Boarder
Květo, děkuji, bohužel jsem na ani jednu zatím nenatrefila, tak snad budu mít štěstí někdy v budoucnu :-)

Dido, v Jevanech mají obecně slušné ceny
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 18. čec 2012 06:10 #281630

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Dido, mám jednu serratu Kuro hime, chce stejné podmínky jako macrophylly, jen mně přijde, že chce ještě víc vody, aby kvetla. letos mi namrzla, takže má jen asi 2 kvítky, jako macrophylly.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie - řapíkatá, popínavá, petiolaris.... 18. čec 2012 13:11 #281664

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
.... prostě jsem se zamilovala! Na nádvoří nemocnice Na Františku v Praze 1 mají dvě vzrostlé pnoucí hortensie řapíkaté. Škoda že jsem neměla foťák. Podle odhadu rekonstrukce fasády, asi rok 2006 dle Google, tam nebudou víc než šest let a jsou to tedy pěkní macíkové! Na kmínku mají ještě cedulky ze zahradnictví. Když jsem uvažovala co na severovýchodní dvorek ke zdi, narazila jsem i na tip na tuhle hortensii, ale ohrnula jsem tenkrát nos. :blink: Teď jsem ale nastartovaná na podzim tam alespoň jednu šoupnout. Poradíte prosím nějaké spolehlivé zahradnictví, kde by se dala pořídit? A je mezi kultivary nějaký větší rozdíl, chtěla bych přesně tu od Františka, ale byla označena jen jako Hydrangea petiolaris. :dry:

A jak je to s nimi v případě rekonstrukce, do pěti let asi půjdeme na fasádu, to asi jak se jednou popínavka sundá, už se znovu to narostlé nepřichytí, co? :(

Děkuji.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie - řapíkatá, popínavá, petiolaris.... 18. čec 2012 13:57 #281667

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Krásné měli u Krulichů, je to tedy už nějaký týden zpátky.

;) Vidím Kirsten, že pobyt v nemocnici byl alespoň inspirativní a už si budeš ve zdraví užívat zahrádky...
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie - řapíkatá, popínavá, petiolaris.... 18. čec 2012 14:10 #281668

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
jejda, Vlaďko, děkuji, u Krulichů jsem se teda mohla stavit cestou domů, nějak jsem měla v hlavě vymeteno.... zkusím přes jejich web.

Pobyt byl víc než inspirativní, nejen zahrádkářsky..... měli tam krásné smetanově bílé jednoduché drobnokvětky s máslovým nádechem, ach! A taky cyclámenové plné drobnokvětky. A mirabelku jako vysokánský strom s takřka sochařským kmenem, to bylo jako kdyby se ti mniši do něj schovali. Ale jinak jsem moc ráda, že už jsem doma.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, mišpule

Re: Hortenzie 20. čec 2012 06:25 #281698

• IvanaCB
  • Fresh Boarder
Ahoj holky, asi před 3 lety jsem si kupovala v ČB u Ferenčíka Pinky Winky na kmínku. Jsem z ní úplně nadšená. Tenkrát si kamarádky kupovaly Limelight a Early Sensation - ta je úplně nejkrásnější. A já je od té doby marně sháním. Teď má Limelight Havlis, ale za 1.990,- a to je dost, nechávám v záloze, ještě se poohlížím jinde. Nevíte, jestli je nemá třeba Chládek?
Zdraví IF z Livingu ;)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa