Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re: Hortenzie 17. zář 2012 18:04 #283561

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Květi, to obdivuju smysl pro přesazování, já než se dokopu....:(
Sundae fraise je nádherná

018_2012-09-17.JPG

Levana

019_2012-09-17.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., evai, jana H, mišpule

Re: Hortenzie 17. zář 2012 18:37 #283563

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Dneska jsem viděla v zahradnictví krásně narostlé hortenzie quercifolia. Květo, psávala jsi o své dubolístce, máš ji ještě? Nějak mám v podvědomí, že ti zašla nebo jsem si to s něčím spletla?
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 17. zář 2012 20:20 #283569

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
danate1 napsal:
Květi, to obdivuju smysl pro přesazování, já než se dokopu....:(

hehe, Dani, poté, co jsem loni přestrkávala spoustu kytek do toho nového záhonu zbyl ve mně pocit, že jsem každou rostlinu ve své zahradě držela v ruce snad 2x. Na jaře ( i vzhledem k neblahému pohledu na záhony po téhle zimě ) jsem utrpěla akutní nechuťsoň k jakýmkoliv přesunům.
Přešel v chronický stav. Se mi vůbec nechce, se nepoznávám. Představ si, mám tu nezasazené rostliny kt. jsem koupila už loni. :woohoo:

Skalničko - ad dubolístka. Zhynula mi rostlina, kt. jsem měla z Holandska - Benda mi ji ulomil, už neobrazila. Místo ní jsem si pořídila jiné kultivary, mám je zasazené ( teda některé :unsure: ), normálně rostou.
Jediný další zhynuvší kultivar byl Back Porch. Kupovala jsem ji i Danate, též jí zašla. Od počátku to ale byly dost umučené rostliny ( přisušené, připálené, zakrnělé ).
Bezproblémové ale u mne nejsou - musím je zabezpečovat podobně jako macrophylly ( kopčit, nakrývat listím, svazovat ). I tak nezvládly vykvést. Což zase tolik nevadí, mají nádherné listí se skvělou podzimní barvou. Navíc, listí dlouho drží.

Dani, jak velké máš květenství na Levaně ? Moje byla neznámo jak dlouhou dobu podkrtčená, ve vzduchu. Podle toho vypadá :down .
Poslední úprava: 17. zář 2012 23:15 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: skalnička, jana H

Re: Hortenzie 18. zář 2012 08:04 #283579

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Květi, tak 15-20 cm?
Skalničko,mám víc dubolístek a kroměté jedné mně všechny žijí i plnokvětá, nekopčím, nedělám nic....
Květi, co plnokvětá, žije?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: skalnička

Re: Hortenzie 18. zář 2012 10:42 #283580

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
danate a tebe kvitnu?
ja mam nove dve: snowqueen a burgundy, som zvedava. a oni nekvitnu na novych vyhonoch? som myslela, ze ano.

a inak, moja macrophylla ES The Bride nema jediny kvet, minuly rok dva :down mam ju dost na slnku, ale mala som pocit, ze ma dost vody, listy moc neklopila. krasne rastie, ale kvety teda nic.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 18. zář 2012 20:46 #283612

• Květa
  • Moderator
dubolístky zítra pofotím.

Mrku, k The Bride - domnívala jsem se, že moje nekvete, páč je v moc stínu. Chá, tak tím to tedy taky nebude. Tvoje má slunce od - do ?
Hnojilas ji ?
Zbývá snad již zkusit neustálé dopování hnojivem.
Všechny ES jsem nadlimitně na jaře poházela Cereritem, pak hnojila ( min. 2x ) na list. A houbeles.

edit : Dani, otázečka na tebe v Prodejcích..
Poslední úprava: 18. zář 2012 20:55 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 18. zář 2012 21:34 #283618

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
pro Kirsten-h.petiolaris, letos vysplhala az k okapum
18.9.2012030.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Janik

Re: Hortenzie 19. zář 2012 05:22 #283624

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Květo, Danate díky za info o dubolístkách. Ani jsem se trubka, nepodívala, o jaký kultivar dubollístky šlo. Měla už nádherně zbarvené listy, ty mě fakt lákají.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 19. zář 2012 05:40 #283626

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Už se krásně vybarvují

Wim´s Red
WimsRed.JPG

Pinky Winky
PinkyWinky2.JPG

Vanilla fraise
VanillaFraise.JPG

Phantom je trochu opálený od sluníčka
Phantom1.JPG

Mega Mindy
MegaMindy.JPG

dubolístka mi ještě nikdy nekvetla, ale listy má nádherné
H.quercifolia_2012-09-19.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, Janik

Re: Hortenzie 19. zář 2012 13:06 #283647

• Květa
  • Moderator
EvoL, musím jednou ustřihnout květ nějaké své paniculaty a pak je pofotíme jako srovnávačku s tvými obříky. Eviny jsem totiž viděla, ty jsou ! Mají ideální podmínky i péči..
Cha, zajímalo by mne, jak velké by měla u Evy květy H.a. Incrediball, když její - běžná - H.arborescens má květy o min. polovinu větší než fotbalový míč. :woohoo:

šla jsem splnit slib ohledně dubolístek. S nevalným výsledkem. K zasazené Harmony se nedostanu, pohňápala bych si záhon a ještě bych stejnak nevyfotila bez blesku.
Kvetoucí v květníku se mi nepéčí rozhodla prokořenit do země, tudíž opět nevyfotím bez blesku.

Takže přikládám pouze fotku Daniny plnokvětky ( Snowflake ). Mám ji uskladněnou v hlubokém stínu, teprve listy kropenatí.

P1120821.JPG

Evina nádherně zabarvená je Burgundy, moje je zatím zelená.

Alespoň jsem obhlížela odkud jsou květy. Zasazené Harmony přežily životaschopné pupeny v cca 10 cm výšky starého dřeva, další výhony pouštěla z pod země. Nekvete. Dančinu Snowflake ( zimovaná v bezmrazu ) mi na jaře ulomil Benda. Hezky se rozvětvila, ale nekvete. Další též bezmrazové uschnul přes zimu vrchol výhonku - a nekvete. Poslední kvete z vrcholového výhonku.
Nikde jsem nezjistila odkud by květ měl vyrůst. Podle mých 4 exemplářů ( + Evina ) se mi zdá, že květy tvoří na pokračujícím výhonku ( jednoletém dřevě ) vrcholku staršího dřeva. Kurňa - jednoduše napsáno - pokud se musí ustřihnout omrzlý vrchol výhonu, nepokvete.
Dani, souhlasíš se mnou ? nebo tvoje ( zasazené, již starší exempláře ) vykvetou i z jiné části ?

Skalničko, v podstatě je jedno o kt. kultivar se jedná, :laugh: , nádherně se barví všechny. Burgundy je nejtmavší, na Evině fotce teprve začíná..
Poslední úprava: 19. zář 2012 13:09 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., skalnička
Moderátoři: Eva L., Květa