EvoL, musím jednou ustřihnout květ nějaké své paniculaty a pak je pofotíme jako srovnávačku s tvými obříky. Eviny jsem totiž viděla, ty jsou ! Mají ideální podmínky i péči..
Cha, zajímalo by mne, jak velké by měla u Evy květy H.a. Incrediball, když její - běžná - H.arborescens má květy o min. polovinu větší než fotbalový míč.
šla jsem splnit slib ohledně dubolístek. S nevalným výsledkem. K zasazené Harmony se nedostanu, pohňápala bych si záhon a ještě bych stejnak nevyfotila bez blesku.
Kvetoucí v květníku se mi nepéčí rozhodla prokořenit do země, tudíž opět nevyfotím bez blesku.
Takže přikládám pouze fotku Daniny plnokvětky ( Snowflake ). Mám ji uskladněnou v hlubokém stínu, teprve listy kropenatí.
Evina nádherně zabarvená je Burgundy, moje je zatím zelená.
Alespoň jsem obhlížela odkud jsou květy. Zasazené Harmony přežily životaschopné pupeny v cca 10 cm výšky starého dřeva, další výhony pouštěla z pod země. Nekvete. Dančinu Snowflake ( zimovaná v bezmrazu ) mi na jaře ulomil Benda. Hezky se rozvětvila, ale nekvete. Další též bezmrazové uschnul přes zimu vrchol výhonku - a nekvete. Poslední kvete z vrcholového výhonku.
Nikde jsem nezjistila odkud by květ měl vyrůst. Podle mých 4 exemplářů ( + Evina ) se mi zdá, že květy tvoří na pokračujícím výhonku ( jednoletém dřevě ) vrcholku staršího dřeva. Kurňa - jednoduše napsáno - pokud se musí ustřihnout omrzlý vrchol výhonu, nepokvete.
Dani, souhlasíš se mnou ? nebo tvoje ( zasazené, již starší exempláře ) vykvetou i z jiné části ?
Skalničko, v podstatě je jedno o kt. kultivar se jedná,

, nádherně se barví všechny. Burgundy je nejtmavší, na Evině fotce teprve začíná..