Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Hortenzie 09. lis 2014 17:41 #292767

• Adriana
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 118
Květo,
díky, nemám s nimi zkušenost, mám tu od jara jen jednu no name /v kvetinářství vůbec netušili, že prodávají dubolistou hort/., tak jsem trochu znejistěla, zda ji koupit, ale je to ona, zatím se jí daří..

stanoviště- snowlake půjde na sever do stínu, burgundy dám na dopolední slunce /obě dávám na čestné místo před proskl. stěny obýváku- okno jako obraz / , z toho dopol. slunce mám obavy, ale budu víc zalévat, a hlídat ji..ale v těch velkých hicech byly zvadlé i macrophylly ve stínu..

ještě mají v nabidce snow queen a harmony, ale ty mi nepřijdou nijak zvláštní, nebo?
pasu spíš po Ametystu, nepotkaly jste se s ním někde? má tmavé červené květy..

a mám konečně Macr. Hobergine, baumax ji vyprodával z 490 za 150, tak jsem na ni moc zvědavá, zda bude tak temně fialová, jako na obr., a pak ty usušené květy :lol: ..

dají se sušit paniculaty? oni jen zhnědnou, ne?
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 09. lis 2014 18:05 #292769

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Adriano,
Snowflake - plnokvětá ( resp. zdvojené květy, ), hroznovité květenství
SnowQueen - tvar květenství dtto, jednoduché květy.
Harmony, květ natěsnaná homole.
Burgundy - nejtmavší podzimní zabarvení, květy jako SnowQueen.
První tři se barví do červena ( vínova ) listem, Burgundy pak velmi tmavě. A prý časně.
Hele, ale zase to záleží na podmínkách. Mám všechny, všechny jsou doteď zelené :laugh: .
Vybarvené listí mám jen na Snowflake, páč přischla ( v květináči ).

Ametyst - myslíš dubolistý kultivar ? ona je i macrophylla téhož jména.
( jj, má mít vybarvené květy do červena - jasná červená.. ale ony se květy dubolístek více či méně zabarví taky. Jen ta červená je "špinavá", zapraná.
Měl ji Havlis.

ad Hobergine - já po ní toužila, :laugh: než mne macrophylly přešly.. musí se modřit. Je moc pěkná. Viděla jsem ji kvést u Dresly :up
Poslední úprava: 09. lis 2014 18:06 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 10. lis 2014 17:24 #292791

• Adriana
  • Expert Boarder
No, kdybych si prolouskala znovu prvních 100 stránek diskuse, najdu tam dost i o dubolístkách :laugh: ale opakování neuškodí

Ještě mám dotaz na tvar listů- nyní mi přijdou spíš javorové, jen burgundy má už náznak hluboce krojeného dubu, Květo, máš je všechny, už usazené, můžeš tedy posoudit, jak to vypadá dle tvaru listu, je tam nějaký rozdíl? předpokládám, že stářím se i listy dotvarují, ty javory moc nemusím, právě tím tvarem dubového listu /mimo zbarvení/ jsou dle mně zajímavé...

snowflake- rapatá, předpokládám že hnojením na list, ale na str. 152 je foto tvojí, a je stejně flekatá, zálivka na list a úpal? prodavačka mi tvrdila, že je to podzimní zbarvení :huh:
012.jpg

no name, od jara v zemi
014.jpg

burgundy
013.jpg
Poslední úprava: 10. lis 2014 22:52 od Adriana.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 20. lis 2014 22:13 #292871

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Adriano, mám u všech dubový list, nepozoruji rozdíl mezi kultivary ve tvaru listu.
Se srovnají holky.. až se usadí.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 28. lis 2014 21:33 #293063

• Adriana
  • Expert Boarder
Před časem tu proběhlo nadšení z popínavé hortenzie..Chtěla bych dát do pozornosti její sestru, Schizophragma hydrangeoides, var. Moonlight, která má jiný tvar květu, a krásný sametově matný, mramorovamý list
a další dobrá zpráva- ted mi došla od Žizky :P už jsem ji jednou od něho měla, ale odešla mi /mojí chybou- část.slunečné stanoviště a mizerná zálivka/, pak jsem ji viděla v Anglii, myslím zrovna u Austina, ale byla velká a dost drahá, tak jsem ji nechtěla i zhledem k aklimatizaci brát, jenže pak ji žižka neměl v nabídce... tak ted došla ta pravá chvíle :silly:
moon.jpg
Poslední úprava: 28. lis 2014 21:34 od Adriana.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., varouch, MartaZ., evai, Martin

Hortenzie 18. led 2015 22:57 #293557

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Tak jsem si probirala fotky a dam vam sem vyvoj meho Limelightu. Moc se mi libi, ja to asi 3lety kerik,
bohuzel pri spravce strechy toho zahradniho domecku mi delnici nahazeli vsechen bordel primo na ten kvetouci ker hortenzie (nikdo mi nevymluvi, ze to nebylo schvalne, kdyz to mohli hodit o 10 cm dal, kde nic neni). Ale verim, ze po jarnim sestrihu to opet da.

Limelight2014_1024.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Bulda, Marijka, alenak

Hortenzie 19. led 2015 07:47 #293561

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kiko, moc pěkné :), v jakém programu to je takhle seskládaný?

Máte někdo Little Lime? Starkl ji má v nabídce, vypadá, že by mohla být podobná LL.
Mám u paniculat radši tu bílou fázi, to zčervenání mi docela vadí. Nemůžu je přidávat do záhonů v modrožluté kombinaci...
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 19. led 2015 07:53 #293562

• Kika
  • Platinum Boarder
Jani, je to ve Photoshopu. Vcelku jednoduchy program, doporučuju.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Hortenzie 27. led 2015 10:24 #293703

• Mates
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 2
Kiko, a ses si jista, ze je to Limelight? Ten by totiz nemel zruzovet..
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 27. led 2015 11:37 #293704

• Kika
  • Platinum Boarder
No, kupovala jsem ho jako Limelight, ale jista si tim samozrejme nejsem. Nicmene, kdyz jsem koukala na net, tak jsem videla i jine obrazky okvetajicich Limelightu zabarvenych do cervena.
Ostatni, kdo ho mate, take se vam barvi?
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa