Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Hortenzie 18. dub 2015 08:30 #296011

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Babyko, jak píše Mišpule. V. Fraise, stejně jako ostatní paniculaty začínají bíle a postupně se více či méně - v závislosti na kultivaru, oslunění a čertvíčehoještě ( mám podezření a noční teploty např.)- barví do růžova a následně do vínova. Moc ovlivnit to nejde, hnojivo na hortenzie na to nejspíš nebude mít zvláštní vliv.

Macrophyly si na různých zahradách dělají co chtějí. Nejspíš to bude hlavně půdními podmínkami ( složením půdy a vláhou). Něco půjde dohnat hnojivem pro hortenzie, ale pokud jsou u někoho hortenzie samy o sobě modré, růžové z nich neudělá.

Pokud jde o Schloss W., tak ji nemám,ale loni jsem tyhle mnohobarevné sledovala v hobymarketech, přišlo mi, že jak odkvétaly, celkově bledly a končily jako skorozelené. Tu jásavou barvu tedy zřejmě nebudou mít celou dobu. Mmch. rozebíraly jsme to tu myslím loni na jaře.

Napodzim je měli ve výprodejích, nekoupila jsem, protože si nejsem jistá jejich schopností přežít v zahradě dlouhodobě. Kdysi takhle byla mánie po You&Me serii a ty jsou v zahradě celekm dost problematické, pár let jsem jí složitě zimovala a pak stejně chcapla. Takže čekám, jaké budou zkušenosti a pak se rozhodnu ;) .
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 20. dub 2015 22:13 #296056

• Babyka
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Nádherné fotografie, resp. nádherné květy na tvých fotografiích, jako předobraz žužu, takové nadýchané, jemné.. Nemůžu se dočkat, až ty moje krasavice taky jednou obrazí :-)
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 20. dub 2015 22:20 #296057

• Babyka
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Ó jé, Jano, tak teď jsi mě opravdu potěšila, ze Sch.W. jsem udělala dominantu předzahrady.. Jestli z ní nic moc nebude, nebo chcípne, tak se asi půjdu zahrabat :silly:
Nedávno jsem někde četla, co u macrophyl ovlivňuje tu barevnost, ale můj mozek po dloooouhém kojení ještě zcela není fit.. Kupodivu tam kyselost půdy nehrála primární roli (což by odpovídalo, loni na chalupě jsem viděla dvě barvy květů na dvou keřích vedle sebe). ježiš, co to bylo.. Myslím, že hliník, nebo něco takového, ale už si nepamatuji, co se s tím má dělat.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 21. dub 2015 05:16 #296059

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3937
Babyko, barvu ovlivňuje, pokud si dobře pamatuju, změna PH v půdě. Čím menší pH, tím ty barvy byly sytější.
Já mám na zahradě u řeky dvě hortenzie, ale květů jsem se ještě nedočkala, protože mi z jara vždycky omrznou až k zemi a to jsem zkoušela i přehodit netkanku. A hliník ten néé, ten se odstěhoval do Humpolce, asi nejspíš Fe železo, ale pobavilas´ mě po ránu Babyko, děkuju. :) Ale vlastně jo, nedostatek hliníku v půdě může asi způsobit modrání, má-li půda kyselou reakci pH měla by tudíž mít nadbytek kladně nabitých iontů, mezi nimi i hliník, no ale to je na mě po ránu moc...
Poslední úprava: 21. dub 2015 07:53 od Ajka. Důvod: l
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 21. dub 2015 05:58 #296060

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Hortenzie 21. dub 2015 12:06 #296066

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Nejmodřejší hortenzie jsem viděla v Chomutově,v zahradách okolo Kamencového jezera,tam na růžovou nenarazíš.Holt kamenec,v jezeře je voda tak kyselá,že tam žijí jen prvoci :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Hortenzie 22. dub 2015 20:45 #296101

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Modrou barvu ovlivňuje hliník, ale myslím, že kyselé PH zřejmě nějak pomáhá ten hliník vsřebat, protože já, ikdybych tu lila do hortenzií hektolitry hnojiva na modré hortenzie, tak mi tu v té vápenité půdě pořádně nezmodrají :dry: . Naštěstí mi růžová vyhovuje ;) .
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 22. dub 2015 21:29 #296103

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Ajko, taky mě namrzaly hortenzie a nekvetly, byly odejity a nahradila jsem je Endless summer, ta i když namrzne tak kvete na nových letošních výhonech a mám alespoň něco ;)
DSCN4094.jpg
takhle se daří tulipánům pod horten. paniculatou
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka

Hortenzie 22. dub 2015 22:34 #296106

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Endless summer
DSCN3453.jpg

DSCN2453.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, mišpule, Evka, AlenaC, Iveta

Hortenzie 23. dub 2015 11:37 #296116

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Nejmodřejší hortenzie mají v Humpolci, tam se odstěhoval Hliník, je to blbý, ale musel jsem, J.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., mišpule, alenak
Moderátoři: Eva L., Květa