Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Hortenzie 02. čec 2015 13:29 #298567

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Naše hortenzie kvete růžově na slunci a modře ve stínu magnolie, J.
DSCN3389.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, sany, Kika, Ajka, alenak, Luša

Hortenzie 10. čec 2015 21:54 #298836

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN3399.jpg

DSCN3417_2015-07-10.jpg

DSCN3400.jpg

moje ještě poměrně malá - snad jsem si to dobře zapamatovala - Blue Bird
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., chrast, sany, Kika, Láďa, Kamcule1, AlenaC, Jikra, Ajka a tento uživatel má 3 dalších poděkování

Hortenzie 12. čec 2015 23:27 #298857

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3937
Kájo, má moc pěkný květ a barvu. A nyní,díky Tobě, jsem si vzpomněla, že jsem si na jaře koupila hortenzii latnatou a nevím, kam jsem jí vsadila. Tak to půjdu hledat. :(
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 13. čec 2015 07:24 #298860

• AlenaC
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 257
Taky posílám moji hortenzii Endless Summer ze zahradnictví Na zázvorce.
fotge018.jpg

A tyto jsem dostala během asi čtyř let k svátku v malém květníku jeden květ asi někde ze supermarketů, takže neznám jejich jména. Ale už jsou z nich takovéto keře. A vždycky byly jen růžové. Letos jsem je zalévala hnojivem na borůvky a jdou do modra. Dám takovouto fotku , protože kolem je úplně sežehlá suchá tráva a fotka celého keře pěkné hortenzie se suchou trávou zrovna nevypadá dobře.
fotge008.jpg

A ještě přidám jednu, jméno taky neznám.Přivezl mi ji muž ze zahradnictví, ale než dorazil, ztratil kartičku se jmenovkou růže. Jsou jí tři roky a letos jsem ji vůbec neostříhala, v zimě totiž vypadaly i suché květy docela hezky. Takže na jaře jsem uštipla jen ty bakulky suchých květů.
foteky031.jpg
Poslední úprava: 14. čec 2015 08:18 od AlenaC.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, Kaja, chrast, sany, Evka, Iveta, Jikra, Ajka, alenak

Hortenzie 13. čec 2015 08:00 #298862

• Ajka
  • Platinum Boarder
Alenko, nádhera. Barvičky krásně ladí. Mě se s hortenziemi nedaří. Mám dvě starší, vždycky umrznou až k zemi a tudíž nekvetou, jsou malé. Někde soudruzi z NDR udělali chybu... Ale jsem vytrvalá, i když to zatím nemá žádný výsledek.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 13. čec 2015 08:39 #298866

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ajko zmrzly i letos? Já je letos vůbec nezakrývala a díky té mírné zimě pokvetou bohatě.

A co zkusit latnaté? Těm to nevadí ( někde jsem četla odolnost do -37°C).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Hortenzie 13. čec 2015 09:05 #298870

• Ajka
  • Platinum Boarder
Jani, přestože nebyla žádná krutozima, zmrzly i letos. Latnatou jsem letos koupila, ale musím jí dohledat, vůbec netuším, kam jsem jí vsadila. :dry:
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 13. čec 2015 09:32 #298875

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Aj ja mám problém s prezimovaním macrophyll. Mám tri kríky a len jeden zimu zvláda bez väčších problémov. Dva mám posadené zo severnej strany susedkinho domu a tam sa im asi nepáči.

SAM_5281.jpg

Tie suché pahýle to je hortenzia.
Anka
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: AlenaC, Jikra, Ajka, alenak, Luša

Hortenzie 13. čec 2015 11:09 #298881

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Hm. mě na severní straně přežívá nejlépe, protože je tam chráněná před zimním slunkem. Největší potíže jí u mě dělalo to, když byl mráz a do toho svítilo sluníčko. Do té doby zelené pupeny to úplně spálilo. Přesadila jsem jí do stínu thůje a je klid ;) .
Zkoušela jsem zakrývání textilkou, ale vítr tím cloumal až pupeny olámal ( to co jsem nestihla olámat sama při instalaci :huh: ). Vloni jsem na ně při těch květnových zmrzlých hodila kýble a velkou papírovou krabici - to fungovalo dobře.

Četla jsem v knize o růžích z 30. let, že se růže zakrývaly tak, že se kolem nich postavily bedýnky ( představuju si to jako vysokou přepravku bez dna ) a zasypaly suchým listím nebo slámou. To myslím muselo fungovat spolehlivě ;) .
Když bylo nejhůř, ještě to zakrývali rohožemi a na to slámu. Ale záhony byly tehdy čistě růžové, takže to šlo. Vpodstatě to takhle zakryli celé.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta, Jikra, Ajka

Hortenzie 13. čec 2015 23:12 #298897

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Ajko, taky mi hortenzie přes zimu namrzaly a nekvetly, tak byly odejity a nahradila je Endless Summer, ta spolehlivě kvete i když namrze, na nových letošních výhonech, osvědčila se ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Ajka
Moderátoři: Eva L., Květa