jo, k zamyšlení sama nad sebou přispívá i to, že ačkoliv prý Endless Summer mají kvést na letošním dřevě, tak u mne ne..
Květo, mně tady víc velkokvětek(Ayesha, nějaká plnokvětka....) v průběhu léta a podzimu vyhání stále čerstvé květy. Kdyby nebyla zima, asi by nakvétaly furt. Některé (talíře) si kvetení odbyly v červnu a teď aniťuk.
U Endless Summer jsem nezkoumala, na čem kvete, ale patří právě k těm furtkvetoucím.
Dano, netušila jsem, že se Limelight takhle barví

.
Vendy, Starkl má katalog určitě přibarvený. Nečekej barvu jasnou jako u macrophyll. Spíš něco jako na fotce od Danate.
Tady
www.esveld.nl/cataldu/heestersh.htm si můžeš udělat představu o tvaru květu a barevnosti.
Paniculaty jsou míň náročné, snáší víc sucha, kvetou na letorostech, takže jim nevadí namrznutí. Buď je můžeš každoročně zastřihovat nad zemí, získáš nižší keř s menším počtem velkých květů, nebo ji můžeš nechat růst volně, naroste do většího keře (někdo ukazoval fotku stromku - snad v Lednici) a bude mít větší množství menších květů. Pinky Winky se prodává i jinde než u Starkla (i Pink Diamond), ale levnější jsem ji neviděla(ale vidíš aspoň, co kupuješ). Asi bych počkala do jara.
Když zakoření, tak je schopná po jarním sestřihu nad zemí obrazit do cca metrového keře(taky podle odrůdy).