Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re:Hortenzie 12. říj 2009 20:23 #2207

• Šárka
připomínka k Hortensia quercifolia - Snow Queen se dá v Česku běžně koupit , má však jednoduchý květ , jinak je dostatečně zimovzdorná. Snowflake - vločku jsem letos koupila v Anglii kontejnerovanou, kvetoucí - plnokvětou !! za 20 liber.První zimu nutno hýčkat
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 12. říj 2009 22:25 #2211

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
:) Ahoj Šárko, vidělas zářijový časopis Flora?

Vendy, jestli máš místa víc, než jen na jedinou paniculatu, tak si zkus koupit nějakou obyčejnější a vyzkoušej , jak se jí u tebe bude líbit. Běžné kultivary (nelicenční), se dají koupit okolo stovky. Jde i dobře řízkovat. Viděla jsem prodávat Limelight, Grandifloru, Kjushu, Phantom, Unique. Často bývají v hobbymerketech a teď na podzim bývají výprodeje, že je koupíš za hubičku. Chce si jen omrknout, kde je mají, a pak počkat na slevu. Než ji otestuješ, budou už k mání určitě nové zajímavé kultivary (teď je docela chrlí), třeba i s výraznější barvou.
PHANTOM
hyd_phantom2.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 12. říj 2009 22:45 #2213

• Vendy
Ahojky, dneska jsem se rozhodla a už na to připravila i manžela /že ho čeká práce-mám trochu problémy, tak všechny těžší práce jsou na něm/, že budeme likvidovat 14 r. starý živý plot z ptačího zobu, hlohyně /u té ještě nevím určitě/ a šeříku a budeme nahrazovat hortenziema /chci vyzkoušet paniculaty/a určitě na těchto stránkách objevím ještě něco jiného. Zatím jsem v Ústí koupila Anabelu /nic jiného jsem tam neobjevila/, v pátek jedeme na Čáslavsko, tak jsem usmlouvala Černošice na japonské azalky, Kunratice na růže a Starkla zatím jen tak na čumendu co by se hodilo, další se uvidí podle toho jaká bude konstelace hvězd na manželském nebi.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 13. říj 2009 18:13 #2217

• Šárka
zdravím Dreslu, zářijovou Floru jsem viděla , svět je malý.Jen jsem se nezúčastnila výletu v září, škoda , měla jsem jinou akci.
Chtěla bych upozornit na jednu chovatelku hortenzíí na www.hydrangeashydrangeas.com ta paní má školsky přehledné dělení hortenzií,
údržbu ,ale i sušení květů
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 13. říj 2009 19:22 #2218

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Šárka wrote:
připomínka k Hortensia quercifolia - Snow Queen se dá v Česku běžně koupit , má však jednoduchý květ , jinak je dostatečně zimovzdorná. Snowflake - vločku jsem letos koupila v Anglii kontejnerovanou, kvetoucí - plnokvětou !! za 20 liber.První zimu nutno hýčkat

Můžete mi, prosím, říct o co jde v té Flóře ? Nebo si ji mám jít koupit :laugh:

( :) jsem vydedukovala, že ta tvoje se vezla na jaře busem v dobré společnosti, že ? )

Šárko, musím dovysvětlit to, proč jsem psala o Snowflake / Snow Queen. Vím, že Snowflake by měla být plnokvětá, ale....

Snowflake mám od Esveldů. Kvetla takto :
P1020086.JPG

( hned loni, letos nikoliv, páč mi ji KDOSI olámal :S )
Byla jsem z toho na prášky, páč levná vůbec nebyla a po plnokvětosti, kvůli kt. jsem si ji kupovala, ani stopa...

Třeba se zvetí a bude OK... nicméně :

letos se objevily h.q. Snow Queen ( zaučeně plnokvěté - viz f. Danate ) v prodeji v ČR ( Havlis ), focená v Troji ( značená S.Queen ) byla také plnokvětá.
Někde /někdo udělal chybičku...
v tom smyslu měl vyznít můj příspěvek. Já to omílala už jinde, nedocvaklo mi, že bych vlastně zde měla opět začít od počátku.

obr. od Esveldů
www.esveld.nl/htmldiaen/h/hyqsqu.htm
www.esveld.nl/htmldiaen/h/hyqsno.htm

teď na podzim jsem narazila na VO zásoby h.q., kopírující seznam Esveldů : Alice, Applause, Back Porsch, Burgundy, Harmony, Sikes Dwarf, Snow Queen, Snowflake, chyběly pouze Tennessee Clon ( ten měli kdysi v Kostelci ), White Prince + nová Litlte Honey.
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 14. říj 2009 06:49 #2226

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
no, já ji mám na severní straně, prakticky opřenou o dům, takže ji 3/4 dne stíní, při západu slunce na ni jde, ale že by byla na plném slunci, tak to ani náhodou...
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 14. říj 2009 19:57 #2234

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Květo, kvetla ti Dart's Little Dot? Já ji dala v červenci na pole, hlášené přívalové deště se nekonaly a ona spolu s Unique a Limelight řádně přischla, takže nekvetla. Snad na jaře obrazí.
Nic ti neutíká, ve Floře byly jen fotky P. Chlouby z Watterperry (fotka na titulní straně KR je taky odtamtud).
Téma bylo zamčeno.

Re:Hortenzie 14. říj 2009 22:42 #2242

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Danate, njn.. hele, tak to se fakt vyrovnává s přesazením

Dreslo, kvetla
P1050144.JPG

( zamlouvala se mi )
fotka je s prstíkem - měřítko, páč tato h.p. je vzrůstem trpasličí

mně přischla h.p. Kyushu v září, taky doufám
Téma bylo zamčeno.