Šárka wrote:připomínka k Hortensia quercifolia - Snow Queen se dá v Česku běžně koupit , má však jednoduchý květ , jinak je dostatečně zimovzdorná. Snowflake - vločku jsem letos koupila v Anglii kontejnerovanou, kvetoucí - plnokvětou !! za 20 liber.První zimu nutno hýčkat
Můžete mi, prosím, říct o co jde v té Flóře ? Nebo si ji mám jít koupit
(

jsem vydedukovala, že ta tvoje se vezla na jaře busem v dobré společnosti, že ? )
Šárko, musím dovysvětlit to, proč jsem psala o Snowflake / Snow Queen. Vím, že Snowflake by měla být plnokvětá, ale....
Snowflake mám od Esveldů. Kvetla takto :
( hned loni, letos nikoliv, páč mi ji KDOSI olámal

)
Byla jsem z toho na prášky, páč levná vůbec nebyla a po plnokvětosti, kvůli kt. jsem si ji kupovala, ani stopa...
Třeba se zvetí a bude OK... nicméně :
letos se objevily h.q. Snow Queen ( zaučeně plnokvěté - viz f. Danate ) v prodeji v ČR ( Havlis ), focená v Troji ( značená S.Queen ) byla také plnokvětá.
Někde /někdo udělal chybičku...
v tom smyslu měl vyznít můj příspěvek. Já to omílala už jinde, nedocvaklo mi, že bych vlastně zde měla opět začít od počátku.
obr. od Esveldů
www.esveld.nl/htmldiaen/h/hyqsqu.htm
www.esveld.nl/htmldiaen/h/hyqsno.htm
teď na podzim jsem narazila na VO zásoby h.q., kopírující seznam Esveldů : Alice, Applause, Back Porsch, Burgundy, Harmony, Sikes Dwarf, Snow Queen, Snowflake, chyběly pouze Tennessee Clon ( ten měli kdysi v Kostelci ), White Prince + nová Litlte Honey.