Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání

Re:Dělání, dělání 03. lis 2010 18:08 #21334

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Tak, a může sněžit :D
Dneska jsem dokonce vymyslela místo, a zasadila svoje "zelené" růže (měla jsem je nakyblíkované jakože nastálo, protože jsem nevěděla, kam s nimi). Lilie mám v zemi, cibulky taky, ještě tedy chci dát k nově sázeným žlutým růžím slámu (přeci jen nevím, jaké tu jsou zimy a jaká bude letos globálně).

Akorát teda samosebou došla rohoska, takže na jaře budu dělat vrty ke kořenům a dosypávat (přeci jen v tom písku nějakou tu výživu užijou :D)

A páč jsem nenapravitelná, tak jsem si dělala seznam, které že to růže budu příští rok nakupovat :laugh:

B)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 03. lis 2010 18:18 #21335

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
amazonka01 wrote:
Tak, a může sněžit :D
:ohmy:

A páč jsem nenapravitelná, tak jsem si dělala seznam, které že to růže budu příští rok nakupovat :laugh:

B)
:huh:
Sněžit néééééé, teď jsem objednala tulipány z LB, kašlu na slevy, projezdila bych určo víc než poštovné.
Růže? No určitě Princess Alexandra of Kent, Claire Austin a možná Lady Emma Hamilton, pokud to bude jako letos;) a pak furtkvetoucíB)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 03. lis 2010 18:32 #21336

• amazonka01
  • Administrator
No vidíš, a já budu kupovat galiky a alby (pokračování plotu). Ale jinak taky Anglie :), a určitě se ještě nějdou nějaké špeky, co musím mít (jako jsem teď vybrala u Meilanda ;))

A teď mi to připomělo, že ještě čekám jednu růži, na kterou jsem teda extra zvědavá - Niagara Falls, tak ještě nemůže sněžit ;)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 03. lis 2010 22:51 #21345

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
amazonka01 wrote:
No vidíš, a já budu kupovat galiky a alby (pokračování plotu). Ale jinak taky Anglie :), a určitě se ještě nějdou nějaké špeky, co musím mít (jako jsem teď vybrala u Meilanda ;))

A teď mi to připomělo, že ještě čekám jednu růži, na kterou jsem teda extra zvědavá - Niagara Falls, tak ještě nemůže sněžit ;)

sousedko, no to teda sněžit ještě nemůže ! ne abys to přivolala :cheer:

ad Meillandovy růže - seznam svých jsem dávala na KR do příslušné diskuse. Musím jeho růže pochválit, nemám k nim jedinou výtku.
Jediná, kt. jsem už nechtěla, byla Honore de Balzac - nebyl to můj šálek kávy. No, ona bez tak byla putovní..
Novým přírůstkem je So Pretty.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 04. lis 2010 07:41 #21349

• amazonka01
  • Administrator
Podle předpovědi má být "sázecí" celý listopad, jsem v klidu, nezbiješ mě ;)
To jen, že mám hotovo (a šíleně se mi ulevilo, těch sázených růží celkem byla rovná stovka - to ostatní se dalo postupně, na růže jsem teoreticky měla malinko času). Bála jsem se, že to nevydrží tělo, že mě nenechají děti, nebo, že přijde zima.
Teď je hotovo, a podle zákonů zahrady zima ještě dlouho počká ;) (ale zalévá to festovně)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 04. lis 2010 07:52 #21350

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Běhám s konví furt, sousedi už divně koukají :-). Musejí mě mít za cvoka, ale přece nenechám sazené hortenzie uschnout, a cibuloviny taky chtějí pořádnou porci vody aby zakořenily.Dnes tu maličko poprchává, žádná sláva.
Jak jsem předevčírem přesazovala ty mechovky přišel vnuk od sousedů a divil se co to dělám:-) jasně bylo vidět, že jsem byla tématem u kávy. Asi na mě pošlou Chocholouška
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 05. lis 2010 08:10 #21363

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
jaja99 wrote:
Běhám s konví furt, sousedi už divně koukají :-). Musejí mě mít za cvoka, ale přece nenechám sazené hortenzie uschnout, a cibuloviny taky chtějí pořádnou porci vody aby zakořenily.Dnes tu maličko poprchává, žádná sláva.
Jak jsem předevčírem přesazovala ty mechovky přišel vnuk od sousedů a divil se co to dělám:-) jasně bylo vidět, že jsem byla tématem u kávy. Asi na mě pošlou Chocholouška

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Jájo uplně to slyším - " ta ženská je snad praštěná nebo co to tam pořád dělá....:laugh:

Včera jsem dolovala díry na růže, byla to pořádná fuška ,zrovna v místech kde je v létě skoro poušt. I ted tam bylo sucho, takže dneska budu lítat s konvemi já, naštěstí se v okolí už nikdo nepohybuje jenom náhodní chodci. Na příští rok mám v plánu hodně galic pro dodělání plotu. Letos byly všechny perfektní.Jinak přišel balík od Basíka, Vyháhla jsem na dceru růžici bílého Eremurusu, nestačila s pištěním utíkat. Byla jak klon mezi chobotnicí a pavoukem. Průměr tak 30cm. :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: Počasí naprosto luxusní. U nás ani kapka, ale budeme dělat o víkendu střechu, takže by to mohlo ještě týden vydržet.:laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 05. lis 2010 09:11 #21365

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Teda Emílie, strašit adolescentku eremurusovou růžicí. :laugh:
Já včera sázel růže od Dresly a jeden nedávno sazený eremurus
jsem při tom vykopal. Vždycky si říkám - tady je takový zvláštní
prázdný místo, jak to, že tu nic neni? Musim sem hned něco dát
a s plnou chutí rýpnu a... naštěstí se vykulil celej, neporušenej.

Jinak už tu třetí den fičí jako na fičivé hůrce, že čekám, kdy mi
přiletí taška ze střechy na hlavu. Sucho je tu velké, sud prázdný,
tak ani nemám v čem ty růže máčet. Tak běhám pro změnu s kbelíkama. :)
A škatulatim teda jak se dá. Vysazuju řízkované keře, tím vzniká
v zásobním místo na další a dumám, co kam a jak a proč. :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 05. lis 2010 11:02 #21370

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Honzo, to je také jeden ze zákonů zahrady, že prázdné místo obvykle prázdné není. Také omylem vyrývám cibulky a nestačím se divit.

Pochlub se, jaké máš růžičky od Dresly, prosím.:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 05. lis 2010 11:28 #21375

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evo, nejhorší je, že ten eremurus jsem tam dával před pár dny.
A z hlavy mi už jeho sázení naprosto vyšumělo. :blink:

Dresla už většinu mého wish-listu měla rozebranou (nevíte o tom někdo něco?), :laugh: :laugh:
Jsem to původně chtěl nechat na jaro, to už by se na mě asik nedostalo vůbec. :)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa