Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání

Re:Dělání, dělání 07. led 2011 13:32 #240969

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Já popsala rozstříhané podložky do sešitů, popisovačem na CD A přelepila izolepou. Jestli to přes zimu nevydrží tak mám asi 40 neznámých denivek :-). Denivky jsou v květníkách, zahrnuté v zemi :blush:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. led 2011 14:06 #240974

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
jájo, nápisy popisovači CD přes zimu nezmizí,pokud jsou zahrabané a nejsou na světle-slunci, pak s tím ale něco udělej radši
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. led 2011 14:10 #240975

• jaja99
  • Platinum Boarder
mám to přelepené hnědou páskou, a na každém květníku popsanou samolepku a taky dúkladně hnědou páskou přelepené. Chystám takový sbírkový záhon denivek. Jak pokvetou většinu jich poznám, ale ve stádiu listí jsou neidentifikovatelné. Nevím jak značení vyřeším v záhonu.....
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. led 2011 14:29 #240979

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
já sem našla ještě buková dřívka vypadají jako špachtle, ale sou cca 26cm dlouhá, 3mm tlustá šiře necelé 2cm to by asi bylo ještě lepší,..
právě chci zkusit tu pajku až nebude doma:blink:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. led 2011 17:47 #240993

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Vy už zase děláte???:laugh:
Mě zase napadlo když jsem se dívala na tohle www.rosenhof-schultheis.de/Zubehoer/Porz...of_the_World_PE.html udělat to z moduritu( vaří se) nebo z modernějších materiálu FIMO ( peče se) fimo.com/FIMO_classic_eng.Staedtler
Ale jen napadlo, Fimo doma mám, tož nevím jestli se donutím něco udělat. Akorát nevím co tyhle materiály dělají v povětrnostních podmínkách.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. led 2011 18:04 #240999

• jaja99
  • Platinum Boarder
J8 budu potřebovat něco zapichovacího, denivečky mi zatahují a nebo se na jména vybodnu a budu se těšit jen z květů :-)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. led 2011 18:36 #241006

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ad cedulky - používám taky podložku, jen ji zdrsním šmirglem. Píšu tesařskou tužkou. Dresla má bezva fixku.

Nejlepší co jsem kdy viděla jsou plechové ( Al, síla tácek na gril, do nich vytlačeno potřebné ).
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. led 2011 18:43 #241007

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Jo. jo, cedulky.
Dreslina fixa na plastu držela loňskou zimu určitě. Ovšem tužkou na lízátkách zmrzlinových se to romáčelo hlínou, no už i některá skoro zpuchřela. Samozřejmě, že zrovna u těch heucher, co si nepamatuju:dry: No, alespoň budu mít na jaře co řešit, že?
A vy též, bude kvíz..
.Na růže mám mapu, ale myslím, že průběžným opáčkem zde, už ji ani nepotřebuji, ale, co kdyby to náááhodou zajímalo potomky?
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 07. led 2011 19:20 #241017

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Jéje, cedulky a fixy, to je výživné téma

Cedulky jsem vyzkoušela kdejaké i zmrzlinová dřívka, ta jsou OK jen na krátko, když se něco množí a není jisté, jestli se chytne. Rychle hnijou a nápis mokrem na hnědnoucím dřevu mizí. Problém pro mě je, aby plastové cedulky vydržely houževnaté, nekřehly na slunci. Občas si je v záhonu přišlápnu a zatímco ty správné se ohnou, špatné se rozdrtí.
Zkrátím to k výsledku: Osvědčily se mi cedulky prodávané v OBI, bílé plastové silné. Nenechte se zmást stejně vypadajícím výrobkem prodávaným jinde, měla jsem takové z Anglie a ty křehly. Jsou docela drahé (snad 20ks/39Kč), ale pokud to finančně unesete, jsou nejlepší. Jsou dostatečně tuhé na to, aby se bez pomoci lopatky vbodly do země, jedna strana je zdrsněná a jde na ně dobře psát tužkou.
Druhá volba jsou ty ofousovy, měkké, ale houževnaté, je na nich víc místa, lze se víc rozepsat. Kupuju je ve velkoobchodě v Mělníce v balení po stovce cca 1ks/1Kč, ale budou je asi mít i někde v zahradnických potřebách.
Pak jsou ještě ty věčné hliníkové vytlačovací, ale to v Mělníce vyjde jedna cca na 8 Kč. Dát 7000 za cedulky na růže si dovolit nemohu.

Fixy: Nesmyvatelné obyčejné velmi rychle vyblednou.
Ty na CD jsou mnohem lepší, kupuju si Tesco fixy tenké, jsou za hubičku a přijdou mi výborné.
Nejlepší je koupit SVĚTLOSTÁLÉ, ty vydrží věčnost. Jsou to ty, jak s nimi mívají cedulky popsané kaktusáři na místních výstavách a po letech, když kaktus vyhazujete mrtvý, tak je cedulka furt jak nová. Dělá je i Centropen, problém je, že se nedají běžně koupit (když objevíte zdroj, platí ohlašovací povinnost:P ). Já teď na podzim jeden objevila u sebe v autě, ale nebyla jsem schopná si vzpomenout, odkud je. Prodávají je i jiné firmy, měla jsem Staedtler, ale tam se cena hrabe ke stovce za kus a moc dlouho mi nevydržel.
Další možností jsou lakové fixy, to jsou třeba ty zlaté a stříbrné Piloty, ale dělají je i v jiných barvách a jiné firmy. Jsou drahé a černá na Tyvecu (ty běžné cedulky na růžích, co vypadají jako papírové) moc dlouho u očkovanců nevydržela. Používám především bílou pro popis přímo na květináče. Pak je jen problém, když květníky točíte, protože nápisy jsou věčné.
Tužky na hrubých cedulkách v zemi vydrží, na Tyvecu problém. Ještě jsem měla voskové bílé tužky na sklo pro popis květníků, jenže jsou neořezatelné a lámou se. Takže na 3 nápisy padla celá tužka.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 08. led 2011 10:04 #241062

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Světlostálé se tváří tyhle www.papirko.eu/detail.php?zbozi=2762451
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa