Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání

Re:Dělání, dělání 14. led 2011 13:01 #241872

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Lenko, to je prostoru. Mít takového místa, nebál bych se výsadby vzrůstných stromů.
Mám moc rád Salix alba ´Tristis´ - smuteční vrbu. To je vlastně jeden ze dvou pendulózních
stromů (spolu s bukem), co jediné můžu.

No, sezonu jsem v neděli zahájil opravou postřikovače. Byl ucpanej. Postřik dostaly broskvoně,
posbíral jsem ten bordel po Silvestru, co sem vždycky nalítá z okolních ulic a zalil cibuloviny.
Včera jsem prošmikal angrešty, prosvětlil jim korunky a zkontroloval škody po slezení sněhu.
Nejvíc dostalo zabrat gingo na kmínku, něco se ulomilo uplně, zbytek jsem svázal a snad sroste.
Rozlomily se dva mini-muchovníky ve školce a trochu se olámal jeden kónický smrček.
Ale u něho eksistuje podezření, že po něm, když byl pod sněhem, někdo (bratřík) chodil. :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 14. led 2011 13:20 #241873

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Okolo poledne jsem prošla zahradu, skoro všechen sníh roztál a ta pohroma ... všechno připláclé k zemi, podryté krtkem nebo snad hryzci ... nejlíp na tom jsou asi růže ... moje choulostivka Mme Alfred Carierre ... vypadá OK, má živá očka i ve dvou metrech. Trávy připláclé na zemi ... jehličnany taky, ale čemeřice se snad připravovaly i pod sněhem ... mají nasazeno spoustu poupat.

... jo, jo a ještě spouta psích pozůstatků ke sbírání ...

Honzo, ty už stříkáš broskve ... nestačilo by až v únoru?
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 14. led 2011 13:36 #241875

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Zdenko, já dělám tři postřiky, po opadu listů a pak 2x v předjaří, tohle byl druhý.
Další tak za 5 týdnů. Mrkni tady o několik stránek zpátky. :)
Jo, připláclé to je. Mám asi v háji několik festuc. Jsou plesnivé. Trochu jsem je učesal.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 14. led 2011 13:48 #241880

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Nebojte je to tak po odtátí sněhu každý rok a pak je to Ok :-)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 14. led 2011 14:26 #241886

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
HonzaPM wrote:
Lenko, to je prostoru. Mít takového místa, nebál bych se výsadby vzrůstných stromů.
Mám moc rád Salix alba ´Tristis´ - smuteční vrbu. To je vlastně jeden ze dvou pendulózních
stromů (spolu s bukem), co jediné můžu.

Honzo v zadu mám vysazené ovocné stromy asi 12 ks, od každého něco, dokonce i kdouli, ale s tou nejsem vůbec spokojená za skor 4 roky vůbec nic neudělala a zvažuju likvidaci. Taky dorbné ovoce. Ještě mám právě v plánu 2- 3 vzrostlé stromy, ale ještě na ně nedošlo, chci už tak přes 2 metry,.... Mám vyhlídlý javor- list zelený kraj, teď nevím přesně jméno, právě převislý červenolistý buk a pak se mi hodně líbí bříza s hodně bílým dřevem i taky převislá. Jehličnany vysazené sou,... a statečně rostou. Snad konečně tento rok,...
A taky si myslím že je docela problém sehnat pěkné vzrostlé stromy- kvalita versus cena. Tak loni sem dělala průskumy co kde a kdo může sehnat,...:laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 14. led 2011 14:51 #241895

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Taky jsem prošla tu část zahrady, kde slezl sníh (předzahrádka). Sebrala jsem jedno lejno z trsu heucherely, potěšil mě keříkový trýzel, který má svěže zelené listy a přežil takhle pod závějí, a asi 5ti cm krokusíky. Jinak to vypadá dost nadějně, stálezelené je zelené (červené v případě heucher ;)), růže jsou tak napůl (ale jsou to nově sázené a jsou hodně hluboko), zplihlé to sice je, ale normálně (ne jako minulý rok, kdy z podsněhu vylezlo většina plesnivého).
Vyčistila jsem zavlhlé krmítko a sebrala hračky, které si ven vynosil náš baskervil a ony zapadaly :D

Pro dnešek to stačí B)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 14. led 2011 15:00 #241896

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Taky chodím obhlížet zahradu a jsem celkem spokojená. Možná ani trávník nemá sněžnou plíseň, ptž u nás sníh moc nebyl :-).
Včera jsem sadila kany a jednu jiřinu do kyblíků, nemám zkušenosti, a tak jsem se bála, že jen zasypané zeminou v chladné místnosti s všelijakými kvítky dostanou třeba plíseň nebo je ožerou myši (ty tam ale k mé radosti letos nejsou, nejsou cítit ani nenechávají stopy po sobě, kočky se asi činí). Tak ty kany - pak mi došel substrát, není to teda všechno. Pro jáju speciálně, když mívala trauma z rukou od hlíny, bylo to docela blaho :-). A pro jáju s pidi psem - měla bys vidět výsledky metabolizmu po dvou labradorech :-).
Pro Janinku myslím - gratulace, že jí pučí ve skleníku zapíchnuté větvičky podzimní růže, to je radost, že? Mně taky.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 14. led 2011 15:54 #241901

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Jste pilné :-) jj Dany jak mi zemina na rukou teď chybí a jako mladá bych se naruby obrátila. Mě se sem chodí venčit podle kalibru tak dinosaurus. já mám bez sněhu pod smrky tak 2x2 metry a už jsempřemýšlela o hrábích, ale zvědaví sousedi zrovna byli venku :-):blink:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 15. led 2011 13:28 #242035

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak jsem hrabala naváté listí . jenom tak zhruba , a4. plné narvané koše. není nad to bydlet u lesa.:P
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 15. led 2011 15:11 #242063

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Kaja wrote:
tak jsem hrabala naváté listí . jenom tak zhruba , a4. plné narvané koše. není nad to bydlet u lesa.:P
No aspoň máš kompost, taková listovka je prý vynikající místo rašeliny, lesní hrabanka je vlastně tohle:) ještě do ní dát troch slepičinců a růže se pomějou.
Já taky hrabala, to co zbylo s trávníku, totiž to psisko ho rozrylo málem jako divočák:angry: a nemusím bydlet ani u lesa, shrabala jsem i hromadu psích exkrementů.
Zasadila jsem znovu keřový angrešt, teď nevím co ze zbytku stromkového angreštu udělám. Mezitím venku zase lelo jako z konve. Psisko kromě angreštů zase ožralo další větev na borovici černé, sem si pěstovala takovou bonsai, no tak ji mi upravila:S . Mrcha bude mít 3 roky a binec dělá stále. Sem si ulevila:angry:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa