Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Škůdci, plevele, postřiky a hnojiva

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 17. dub 2011 06:48 #249989

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
No právě, proto mě vůbec nenapadlo, že by tam mohly zůstat. Před chvílí jsem našla vstupní díru (přesně v rohu zahrady u plotového sloupku), asi tak 20cm od vysazených pnoucích růží. Ty jsou v pohodě, v okolí jsou další růže, taky OK, až kus dál 4 růže (a dvě tam zůstaly), a pak ten masakr mezi historickými, prostě gurmán, netuším, podle čeho vybírá.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 17. dub 2011 15:53 #250004

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
jaja99 napsal:
zápich hezký u nás mívají dřevěnné taky pěkné, ale na neoplocenou zahradu...a já nejsem pozorná zapomínala bych schovávat a taky nač by mi byl schovaný, že, tak by byl asi ukradený......škoda.

Hrabu se celé odpoledne v myších, hraboších, hryzcí a krtcích už mě to nebaví, nikde žádná kloudná rada. Neznáte někdo granule REVIRA???? Moc se mi to nezdá, ale ze zoufalství bych to zkusila.....

Jajo.. granule Revira neznám, ale léta používám Norat ATG. A mám klid. Dávám dvě tři granule přímo do děr, pokud máte zvířata, tak díru přikrýt, aby k tomu nemohla. Důležité je ho dávat v rukavicích, aby ty potvory necítily pach. Zpočátku se nic nedějě, působí až dýl, ale spolehlivě. Granule jsou voskované a odolávají vlhkosti. Vydrží poměrně dlouho a stojí do stovky. Jediný problém je, že musím pořád hlídat a okamžitě při výskytu děr nasadit. Hlavně po zimě a na jaře, ale pak je celý rok klid než se zase začnou stahovat z okolí na podzim. Jinak pro zasmání jsem hryzce lovil i vidlemi, a dokonce dva ulovil :-D. Ale po Noratu hryzci úplně vymizeli a občas se objeví jen myši.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 17. dub 2011 18:35 #250010

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Děkuju za radu zkusím, jsem odkázaná na to něco počídit, je to děsná kalamita. Byla jsem odhodlaná koupit tohle. Jdu se podívat po Noratu.
pasti.cz/samoobsluzne-sacky-15/liquid-bag-aroma-850g-40.html

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 17. dub 2011 19:12 #250022

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Můžete se prosím mrknou na tuto plevelivku? Moc mi připomíná saginu, ale ta je po zimě mrtvá a toto si pěkně raší... Myslím, že kvete taky bíle.
DSCN9850.JPG

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 17. dub 2011 19:13 #250023

• jaja99
  • Platinum Boarder
JJ je totakovej plevílek, neničím ho, nechávám, škoda, že je řidší než sagina.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 17. dub 2011 19:29 #250024

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Vláďo, kdysi, když jsme se nastěhovali do opuštěného domečku po prarodičích, byli tu v přístavbách potkani. Jednou manžel objevill hnízdo mladých, dal mi do ruky jakousi vzduchovku nebo co, posadil před hromadu snad uhlí to bylo a řekl, čekej, ona určitě za mladýma přijde, zastřel ji :)

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 17. dub 2011 19:36 #250026

• VláďaJ
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 425
Hehe, tak to jsem břídil, já s vidlema a vy rovnou s bouchačkou :-D.. No, ale jinak jsem si připadal jako lovec.. ale v životě jsem neviděl to co dělali. Metr vysoký stvol a během sekundy zmizel pod zemí, musel to chytnout a běžet. Tak sem si vyčíhal kde se hýbala zemina a dva jsem dostal... bylo mi jich na jednu stranu líto, ale ten triumf z vítězství byl větší :-D

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 17. dub 2011 19:38 #250027

• jaja99
  • Platinum Boarder
Vnuknul si mi podnikatelský záměr, budu pořádat safari na hryzce :-)

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 17. dub 2011 19:39 #250028

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
No jo, chlapi...:) . Já tam seděla a klepala se, že bych jako měla něco zabít a i kdyby matinka přišla, určo bych nevystřelila...
Jájo, to je príma nápad. Já jenom nevím, jak je možné, že vidíte ty cestičky. Já při zalívání nové růže v odlehlé části zahrady zjistila díru jako hrom, ale cestičky nikdy nevidím.
Poslední úprava: 17. dub 2011 19:42 od Dany.

Re: Hnojiva, postřiky,škůdci, plevele 17. dub 2011 20:59 #250035

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Muž taky zásadně střílel potkany vzduchovkou. Nedávno si ho dokonce pozval jeho kamarád myslivec, aby mu ho přišel domů zastřelit, že prej se potkanů bojí :lol:
Moderátoři: Eva L., Květa